תקלה במחשב נייד

yegger

New member
תקלה במחשב נייד

אני עובד אופיס דיפו היום הגיעה לקוחה (תיירת מצרפת) שרכשה דל 6400. המחשב הגיע עם ויסטה פרימיום, והלקוחה התלוננה שכאשר היא מקלידה באנגלית את האות a, יוצא לה האות q לחילופין אם היא לוחצת על caps lock ומקישה a, יוצא לה המספר 2. מישהו מכיר בעיה כזאת בדגם שציינתי? מישהו מכיר בעיה כזאת בכלל? לדעתכם זו בעיה בויסטה, או בלפטופ עצמו?

אני אגיד לך מה בIBM היו עושים

כשהייתי בIBM להביא את המחשב לתיקון, מישהו בא עם אותו דבר בדיוק , נדפקה המקלדת .. הטכנאי לקח לו את הלפטופ ואחרי 5 דקות החזיר עם מקלדת אחרת.

yegger

New member
כלומר יתכן ומקלדת נדפקה?

תסלח לי, אבל לפטופים זה לא הצד החזק שלי, אבל זה מסקרן אתה בעצם אומר, שמקלדת בלפטופ זה יחידה נפרדת למעשה, שאפשר לפרק אותה ולהרכיב במקומה חדשה? זה בעצם כמו מקלדת רגילה, רק יותר קטנה, "שמתחברת" בכאבל ללוח אם, לצורך העניין ללוח אם של הלאפטופ? אני צודק? יתכן ויש בעיה בויסטה? ידוע לך על איזה בעיות הקלדה שויסטה עושה?

bar666xp

New member
לא זאת מקלדת בפריסה צרפתית

האות A אינה A כלל בפריסה האנגלית... קצת הסטוריה מקלדות QWERTY מאיפה זה בא? אגב לא הישתנה ודיי סביר שלא ישתנה. Dvorak Layout Diagram http://www.mwbrooks.com/dvorak/layout.html לדוגמה... לתשומת לב יש באדום את מקלדת הQWERTY איפה שהמיקום אותיות שונה... עד כמה זה משנה איך המקלדת פרוסה... אתה יכול להבין לבד.. אאל"ט המקלדת בפריסה הצרפתית נקראת/מסודרת AZERTY... ולסיכום..... ויקיפדיה.. http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9E%D7%A7%D7%9C%D7%93%D7%AA_%D7%9E%D7%97%D7%A9%D7%91

bar666xp

New member
נ.ב. אפשר להחליף מקלדת...

אבל לא בדיוק כמו בשולחני... צריך שהמחבר יתאים צריך שהגודל מקלדת יהיה זהה עם אותם התפסים... בקיצור אם אתה לא רוצה להיות כמו מפזרי ההטעיות של אופיס טיזו הפנה את הפונה למעבדות היבואן/יצרן... בעיקרון זה החלפת מקלדת סיפור של +- 5-10 דקות, לפי זמינות תכנאי וזמינות מקלדת במלאי היבואן/יצרן.. לחילופין שתתרגל/יתרגל לפריסת AZERTY.

yegger

New member
הבנתי מה שאתה אומר וזה אכן הגיוני.

אבל יש כאן משהו לא ברור מה שאתה אומר, שיתכן והבחורה התקינה איזה תוכנה ששינתה לה את הפריסה של המקלדת לפריסה צרפתית. אני צודק? יש תוכנות כאלה? כי אחרת, אין סיכוי שהלפטופ מגיע עם פריסה צרפתית. ולא ידוע לי שהלקוחה ביצעה איזה הזמנת ספיישל בלפטופ שלה. מה גם שהוא מגיע ארוז בתוך קרטון ישירות מהיצרן.

eladts

New member
כמו שמגדירים פריסה עברית

אפשר להגדיר פריסה צרפתית או איזה פריסה שרוצים.

yegger

New member
אז לפטופים שנשלחים לארץ

ומיועדים להימכר בארץ, מגיעים עם פריסה בעברית מן הסתם, וגם עם וינדואס ש"דובר" עברית, ומן הסתם גם עם מקשים בעברית, אז מה שאתה שאותה לקוחה שהיא תיירת מצרפת למעשה, קנתה לפטופ דובר עברית, ושינתה לו את פריסת המקשים לצרפתית?

בן י

New member
לדעתי פשוט צריך לראות איזו שפה מותקנת

על המחשב. אני לא יודע איך זה בויסטה אבל בXP זה מצויין ע"י שתי אותיות בחלק התחתון של המסך. אגב.. בגרמנית זאת מקלדת QWERTY רגילה רק שהחליפו בין המקשים של Y וZ אם אני לא טועה.

bar666xp

New member
תלוי במיקום האות...

המקלדת עצמה ניראת שונה.. השם מגיע מהחמישה מקשים בצד שמאל למעלה. QWERTY המקלדת האנגלית הטיפוסית. AZERTY המקובלת במדינות הדוברות צרפתית.. כמו צררפת ובלגיה... יש גם QZERTY שאאל"ט בשימוש באיטליה... המממ רגע אאל"ט יש על זה בויקיפדיה... http://en.wikipedia.org/wiki/Keyboard_layout אם הפריסת מקלדת שונתה אך המקלדת עצמה היא מקלדת QWERTY כל מה שצריך זה לשנות את פריסת המקלדת חזרה... {לא סביר} ומה שסביר יותר זה שהמחשב הוזמן עם מקלדת צרפתית {AZERTY} ולא מקלדת עם צרפתית כשפה נוספת. לא מדובר במשהו לא הגיוני או לא בסדר או WHATEVER גם אם רכשה את המחשב בארץ והזמינה אותו עם מקלדת צרפתית דיי סביר שהוזמן בשבילה עם מקלדת AZERTY.

yegger

New member
לדעתי הפריסה של המקלדת שונתה...

אני לא חושב שניתן להזמין לפטופים, לפחות לא באופיס דיפו, עם הדפסה שונה של האותיות על המקלדת. (הלקוחה, תיירת מצרפת, קנתה את הלפטופ באופיס דיפו) כולם מגיעים עם פריסת QWERTY. לדעתי היא פשוט שינתה את הפריסה בעצמה או שמישהו אחר שינה לה והיא לא יודעת איך להחזיר את זה חזרה. בכל אופן תודה על התשובות, אשוב ואעדכן אתכם לגבי תשובות מהמעבדה

למעלה