תקלה בג'וי מקס 250

אמיר645

New member
תקלה בג'וי מקס 250

צהריים טובים חברים, ברשותי ג'וי מקס 250 2008, הקטנוע אצלי כבר כמעט שנה ועד כה לא היו תקלות כלל, לאחרונה עם תחילתה של עונת הגשמים הכבדים נתקלתי בתקלה מעצבנת במיוחד: ברגע שאני רוכב במזג אוויר גשום (אפילו טפטוף קל) המנוע "נחנק" ברגע שהוא מגיע לאזור ה-3000 סל"ד ונופל לסרק, לעיתים הדבר נמשך כשתי דקות ועובר לבד, ולפעמים יותר, חשוב לציין מספר דברים, הדבר קורה ללא קשר לטמפרטורת המנוע, וברגע שאני עוצר בצד ומכבה את המנוע לכמה דקות התופעה נעלמת, בנוסף הדבר קורה אך ורק בנסיעה, ולא כאשר הקטנוע על הג'ק אמצע. האם מדובר בתקלה שקשורה לסיכת קרבורטור? תודה מראש על התשובות ושבת שלום!

xfwind

New member
אם אתה בטוח שמדובר בסמיכות לרטיבות

נסה לודא כבל /כובע/פלג יבשים - יש גם ספרי מגן סיליקון יעודי למקרים כאלה.

היה לי כזה

ואכן זו הייתה סיכת קרבורטור. אגב, תמשיך לחכות - ובסוף זה נתקע ולא עובד יותר - כלומר המנוע פועל, אבל הג'וימקס לא זז.

כמו הקשר בין רביית סוסים בבוליביה לסרוס ביוון

כלום. אין קשר. יצא לו במקרה, או שאיזה אפקט שוליים שאיך שהוא מעצים את התופעה.

rusti james

New member
במקרה של סיכת קרבורטור המנוע לא יניע

מנוע עובד וקטנוע לא זז יכול להיות רצועה קרועה למשל... סיכה שחוקה בקרבורור לא תאפשר התנעה בכלל. למיטב ידיעתי ונסיוני.

אמיר645

New member
סיכת קרבורטור

אם הבעיה הייתה בסיכת קרבורטור זה לא אומר שתופעה חוזרת על עצמה כל הזמן? מדובר אך ורק בימים גשומים.

אמיר645

New member
תיקון תקלה

מתברר כי התקלה הייתה בלאי של סיכת הקרבורטור והדיאפרגמה שנשחקו לגמרי, מה שגרם לגמגומים וכמובן לירידה בכוח ועלייה בצריכת הדלק.
כל העסק הוחלף והמנוע עובד נפלא, תודה רבה לכל מי שייעץ!

אמיר645

New member
בנוגע לימים הגשומים

למישהו יש מושג איך תקלה בסיכת קרבורטור מתחברת לנסיעה בגשם?
מזכיר כי את הגמגומים הרגשתי אך ורק בנסיעה בגשם, שאר הזמן המנוע עבד כרגיל (חלש ובזבזן, אבל קבוע)

למעלה