תקיפות סכין

stressfighter13

New member
תקיפות סכין

שלום,
אני חושב להתחיל להתאמן בקרב מגע או לחימה משולבת אבל אחרי שהתחלתי לבדוק סרטונים באינטרנט מצאתי כמה בעיות. בעיה אחת מאוד רלוונטית לישראל היא תקיפה של סכין. כל ההגנות שראיתי של אומנויות לחימה (לאו דווקא קרב מגע) דורשות ידע מתקדם ולעומת זאת תקיפות אמיתיות שרואים במצלמות אבטחה למשל, קורות בלי שום קשר למה שמראים בסרטוני הגנה עצמית. נגיד מישהו במועדון ששולף סכין קרוב מאוד לקורבן שלו ומצליח לדקור אותו איזה 10 פעמים קצת מעל המותן ובלי הרבה תנופה, בלי שהקורבן יראה מה הולך לקרות לו בכלל.
האם מישהו שהיה במצבים מסוכנים ו/או לומד אומנות לחימה יכול להגיד אם מה שמלמדים באמת תואם את המציאות?
(סליחה על האורך, הודעה ראשונה שלי)

Haim Raz

New member
אם לא רואים או צופים התקפה מתקרבת

הסיכויים לעצור אותה אפסיים ולא משנה באיזו אומנות לחימה מתאמנים , לגבי התמודדות עם סכינים קרב מגע יתן לך מענה טוב יותר מלחימה משולבת משום שהעבודה מותאמת יותר לתנאי רחוב ומול כלי נשק טיפוסיים כגון סכין ,אלה , אקדח מטווח קרוב מאוד ולא לתחרות .
הדבר היחיד שניתן לעשות מול התקפות מהסוג שדיברת עליו :
א.באיזורים צפופים להיות ערני ומודע לסביבתך (רצוי ללא השפעת אלכוהול או דברים אחרים)
ב.לא להגיע למקומות בהם סביר שתתקל בתופעות מסוג זה , הכוונה אל תחפש צרות, מי שמחפש בסוף מוצא.
ג.תשתדל לא להביא אף אחד למצב בו יהיה לו אינטרס לדקור אותך. להמנע מעימות זו אומנות בפני עצמה.

Haim Raz

New member
לדעתי עניין של אימון ומאמן

יש לעמוד עם קצב הזמן ודרכי ההתמודדות ,אבל בין MMA לקרב מגע יש יתרון לקרב מגע בכל הקשור להתמודדות מול כלי נשק בMMA בד"כ לא נוגעים בתחום הזה , מעבר לזה סביר להניח שאף אחד מוכשר ככל שיהיה לא יוכל לנטרל את דן אינוסנטו בזמן שהוא תוקף עם סכין

אהלן ותודה על זה

שהסבת את תשומת לבי שהאיש שרואים בסרטון הוא אמן לחימה בסכינים.
סתם מתוך סקרנות ספציפית לגבי התגוננות מסכין, מה דעתך על הקישור השני ששמתי:

https://www.youtube.com/watch?v=U8FaSjL-PwU

שנקרא Knife Disarming Techniques that Don't Work (ארבע וחצי דקות)
זה שהעלה את הסרטון בעצם אומר שאלא אם תתאמן במשך הרבה זמן (מה שאין לי) לרמת מומחיות ספציפית, גם מישהו שיודע להילחם, לא יוכל לעמוד מול בריון אקראי ששולף נגדו סכין. הוא גם מדבר על זה שכל הטכניקות שרואים בסרטונים שונים (ותכלס אין לי מושג אם זה מה שבאמת מלמדים) מגינות נגד התקפות שכנראה לא יקרו כמו מישהו שתוקף עילית או תחתית.

Haim Raz

New member
סרטוני פאדיחות תמצא תמיד בשפע...

האמת,לוחם אינסטנט שפורק עבריינים מסכינים על ימין ושמאל תמצא רק בסרטים ! עבודה בידיים ריקות או מול כלי נשק דורשת תרגול והרבה , מעבר לטכניקה הדבר החשוב ביותר בכל אומנות לחימה הוא התזמון ותזמון נלמד רק אחרי אלפי חזרות ועשרות יריבים (חברים לאימון) תזמון נכון והבנה של אומנות הלחימה בה תלמד תקנה לך כלים טובים יותר ממה שיש לך במצב בו אתה לא מאומן ,כוונתי היא שאין דבר כזה מאה אחוז ,זו הסיבה שציינתי מראש שהדרך הטובה ביותר להתמודד עם סכינאים היא להמנע מהם ואם אין ברירה הסיכוי שלך לצאת בשלום יהיה גבוה יותר אם תהיה מאומן מאשר לא .
היום למשל במסגרת הדרכה מסויימת שמעתי מאדם מאוד מעניין הרצאה על בליסטיקה וכוח עצירה של כדור 9 מ"מ, לפי דבריו , לאחר בדיקות ומחקרים הגיעו למסקנה שלכדור סטנדרטי 9 מ"מ יש כח עצירה של 42 אחוז ,2 דקות לאחר ההסבר הוא סיפר על מקרה במיאמי שפושע מסויים ספג 16 כדורים ולא הצליחו לעצור אותו עד שמישהו ירה לו בראש (כנראה שאותו פושע לא שמע על התוצאה הזו ..),תמיד יש יוצאי דופן והסטטיסטיקה לא תמיד מדוייקת ,הדרך הפשוטה להמנע מלהכנס לסטטיסטיקה כזו היא לקזז גורמים המשפיעים עליה כגון מקום או התנהגות כפי אמרתי מקודם .
ד"א אם אתה מאוד מודאג ולא מרגיש בטוח בידיים ריקות יש כאן בפורום אנשים המתמחים בכלי נשק ומעצימי כוח למינהם (שנראים תמימים למראה) ,אבל בסופו של דבר גם שם פקטור היעילות הוא אימון רב ,הבנת תזמון ומורה טוב (אולי הסדר הפוך
) .

בוקר טוב חיים,

מסכים עם דבריך
ומבקש להוסיף:

התמודדות של אקדח מול סכין מצריכה תו"ל מאוד מסויים השונה ממה שמלמדים בהכשרות ירי סטנדרטיות.
יש להתייחס לתנועה, לפעולות ניטרול הקודמות לירי עצמו... לאופן בו נאחז, נדרך (במידת הצורך) ומכוון האקדח וכן אזורי פגיעה מועדפים... אגב, הראש לפחות בחזיתו בדר"כ אינו אחד מהם.

ההתמודדות היעילה כנגד דוקר: לרוב תיעשה ביד ריקה מטעמי חוסר ברירה וזמן שליפה... הדבר חל על כל אמצעי ולא רק על אקדח - לרבות מעצימי כח...

ובכלל: מעצימי כח יעילים רק במידה וגורם הפעלת הכאב רלוונטי... כך שעל שיכורים
/ מסוממים
הם יוצאים פעמים רבות מהמשוואה...

שיהיה בוקר בטיחותי ...

יובל.

Haim Raz

New member
מסכים איתך , נושא מעצימי כח

יכול להיות יעיל רק אם נמצא בשלוף או בסיטואציה בה ניתן לזהות איום בזמן ,
אבל אצל אנשים מסויימים יש לו ערך מוסף של ביטחון עצמי (זו היתה כוונתי) .
שיכורים ומסוממים אכן פחות רגישים לכאב במקרים אלו ישנן נקודות בגוף כגון עיניים,אזניים צוואר סרעפת ועוד שאפקט תקיפה שלהן אינו קשור לכאב ואלו יעצרו בדרך כלל גם אדם מסומם או שיכור ,כמובן שדרושה רמה טכנית גבוהה וקור רוח מסויים כדי לדייק במצבי לחץ אבל אלו לרוב הם תוצאה של אימון מתודי ואינטנסיבי שמכשיר פעולות אלו לרמה הנדרשת.

amir_aikido

New member
הצצתי בסרט ולא אהבתי את אופן הבחינה

הצצתי בסרטון ולא אהבתי, בכלל אני לא ממש אוהב את הגישה בה מישהו בודק את שאחר עושה ולכאורה מראה שזה לא עובד. משום שאותו אחר בעצם הראה שזה לא עבד עבורו באותו המצב.
אני דווקא מאוד מסכים אם האמירות בסוף, ביחס ללימוד של עקרונות וגם לצורך לבחון את יכולת הביצוע האישי מול לחץ.

אבל, בדיקה כפי שהודגמה שם לא מעידה על המציאות:
לנסות לבצע טכניקה במהירות גבוהה, טווח קצר ואינטנסיביות אחרי פחות מעשרה תירגולים שלה - זה לא ריאלי. כמות אימונים סבירה להצליח באחוז סביר היא באלפים
לנסות לבצע טכניקה שמבוססת על "שפת גוף שונה משרגילים אלים" - דורש פי עשר תרגול
לבחון מול תוקף שמכיר אותך ומנוסה ממך - זו בחינה שמוסיפה רמת קושי גבוהה.

אם אני אנסה לבדוק באופן דומה טכניקה שאותו בחור מצליח בה בעשרות אחוזים מהמקרים, אני לא אצליח יותר מכפי שהוא הצליח.

אגב, רק מהסתכלות, גם במהירות איטית הטכניקה הזו ספציפית נראית לי מפוקפקת.

אמיר

צודק, אלה גם דברים שצריך להתחשב בהם ולא עלו

לי לראש בכלל.
אבל מה שתפס אותי בסרטון שלו ושראיתי גם בהרבה סרטונים אחרים היא צורת התקיפה שאמורים להתגונן בפניה. אבל אני מניח שאם אפשר להדגים אותן הן קיימות וצריך לדעת להתמודד. וכמובן שיש עוד צורות התגוננות מפני תקיפות אחרות.
שוב, זה לא משהו שאני מבין בו אז אני הולך להגיון הפשוט אבל כמו בהרבה תחומים אחרים, הרבה פעמים רואים משהו וחושבים, וואלה הבנאדם צודק כל המומחים באלה בעצם לא יודעים כלום, ורק אחרי שמתחילים להבין קצת מסתבר שההיגיון הפשוט, הראשוני, הוא מוטעה.

amir_aikido

New member
זו הטיה פסיכולוגית מוכרת

זו הטיה פסיכולוגית מאוד מוכרת ונפוצה - משהו שבין התלות בסמכות, ובין קיבוע

אגב, מעניין כיצד נכון להשתמש בה במצב עימות

אמיר

למעלה