תקיפה תחת איום סכין

Tiger tiger

New member
באזור שבו ילד בן 11 מסתובב עם סכין

לא מפליא למצוא אדם מבוגר שיכה ילד בן 11

גבר מבוגר מרביץ לילד?

חבל, היינו מביאים את רמבו שירביץ לאב. ואז הינו מבאים את צ'אק נוריס שירביץ לרמבו...

לא הייתי שם ואי אפשר לשפוט בלי לדעת, אבל מתוך הפרטים נראה שהסיפור של האבא מצוץ מהאצבע. איזה מן דבר זה שגבר בן 40 מפוצץ במכות ילד בן 11? לאן התדרדרנו?
ועוד עם הכותרת שלך "תקיפה תחת איום סכין". טוב שלא קראת לו "מחבל" וזהו...
.

מעניין מה היית אומרת על ידיעה שגבר בן 40

נדקר למוות על ידי חבורה של ילדים בני 11. וזה לא כאילו שום דבר כזה לא קרה אצלנו אף פעם.

בכל מקרה, אני חושבת שהסיפור לא לגמרי מצוץ מהאצבע, למרות שסביר שיש בו הרבה הגזמה. גבר בן 40 לא קורא סתם כך לתגבורת בשביל להרביץ לילד בן 11.

ומה שנוגע למשטרה, אני מקווה שאחרי מקרה גדי ויכמן, לפחות הם גימגמו קצת לפני שאמרו שאזרח אמור לקרוא למשטרה ולא לטפל באיומים בעצמו.

amir_aikido

New member
מצד שני - הוא עזב את המקום וחזר, זו ענישה ...

מבחינה חוקית, המצב פה ברור לחלוטין, ה"גברים" הללו תקפו נערים צעירים על גבול הילדים.

מבחינה חברתית, בהחלט יש פה בעיה מהותית, כבר בעצם ההגעה למצב הזה, אח"כ במשטרה הלא מתפקדת, ולבסוף בתגובה של אותם "גברים"

אמיר

כן, ברור שמבחינה משפטית אין להם קייס.

גם לא היה להם אם הגבר היה מתגונן במקום, כי מה כבר יכול אדם בוגר לעשות נגד ילד בן 11 שיראה "מידתי"?

אני פשוט די בטוחה שבמקרה הזה "ילד בן 11" לא שווה ל"חף מפשע". מדובר במפגש בין פושעים: פושע גדול ופושע קטן. ולא ברור מי הוא מי.

ELIELI22

New member
עיתונאים אינם מדייקים

הייתי עד למקרים במציאות, שלאחר מכן קראתי עליהם בעיתון ותוארו בצורה שונה לחלוטין.
מקרה של חיסול מחבל, הייתה כתבה מאוד מפורטת בעיתון (כמה עמודים) שהקשר בינם לבין המציאות מקרי בהחלט. (כנראה צה"ל הכתיב את הכתבה).

מקרה טביעה של בחור, שחוץ מכך שהוא נפטר מהתביעה כל הפרטים האחרים היו רחוקים מהמציאות...

amir_aikido

New member
צודק אבל אנחנו מתייחסים לכתבה, לא למציאות

אתה צודק כמובן

אלא שכולנו מתייחסים לאירועים כפי שתוארו
אחרת
כל אחד יתייחס לאירוע אחר, כפי שהוא עצמו מדמיין אותו
השיח לא באמת יתקיים והמסקנות יהיו מוזרות ביותר

אמיר

ההתייחסות היא לסיפור כפי שמתואר, בין אם הוא קרה בדיוק כמו שבתיאור ובין אם הוא קרה אחרת לגמרי. כיוון שהוא לא מופרך לגמרי, אפשר להסיק ממנו מסקנות לעתיד לגבי תקלות במקרים דומים, ומכאן חשיבות הדיון בפורום. הדיון כאן לא בא לשפוט אף אחד, אלא ללמוד מסיפור המקרה.

1. כמו שאמיר אמר, הוא עזב ואז חזר

2. לפי סיפורו הבת שלו היתה באוטו והוא רצה להגן עליה, ובאותה נשימה מספר שהוא גרר את הילד לאוטו עד להגעת המשטרה. סליחה? אם אתה מנסה להגן על הבת שלך, למה אתה מכניס את התוקף הראשי החמוש לאוטו איתה????
או שהוא נסע להחזיר את הבת, ואז חזר סתם כדי לפוצץ מכות את הילד? סליחה, כדי להגן על עצמו מפני תוקף חמוש בסכין?
תעשו לי טובה. הסיפור לא אמין מכל בחינה שהיא.
.

CRAZY BOLI

New member
אממ

קודם כל לא חושב שאנו בקיאים בפרטי המקרה כך שקשה לנקוט עמדה
חד משמעית על המקרה .

בכל אופן חשוב להבהיר שכל תוקף הוא תוקף !!! וכן גם ילדים בני 11-13
עשויים להיות מאוד אלימים ומסוכנים !!
אני יכול לומר שבאיזורים מסויימים אולי זה פחות שכיח להיתקל במקרים כאלו אך ישנם איזורים מאוד ספציפיים שאירועים אלימים עשויים להתרחש כמעט מידי יום וגם בטווח הגילאים הזה אז בואו לא ניתמם .

NomadSoul

New member
אבל לפי המתואר בכתבה זה לא מקרה של הגנה עצמית

"במהלך החקירה סיפרו עדי ראייה כי בן ה-40 נתקל בחבורת הנערים ברחוב, עזב את המקום וחזר עם תגבורת של חברו הצעיר."

אם לא היה יכול לעזוב ונאלץ להתגונן, ייתכן שגם מול נערים בגיל זה - ואף צעירים יותר - ייתכן היה שלא היתה לו ברירה אלא להגיב בצורה שעשויה להכניס ילד לבית חולים, כי התגובה היא למצב מול סכין וילד בכל זאת "שביר" יותר מאדם מבוגר.
אבל אם יכל לעזוב, אז לא היה חייב לחזור.

ELIELI22

New member
לא הייתי שם לכן קשה לי לדעת

אבל החוק אומר בפירוש שיש עניין של סבירות.

אם הגבר המבוגר היה בעל יתרון מאוד גדול על הילד בן ה-11 עם הסכין. אז לאחר נטרול ראשוני היה אסור לו לפגוע בו יותר. אומנם זה קשה לשפוט אבל אני מניח שלאחר נטרול היה לו יתרון.

אני מניח כי אדם שאינו מיומן באומנות לחימה, עלול להשתמש בכח מופרז נגד אותו צעיר ובכך לפצוע אותו מעבר למידה הסבירה... אך זה הסיכון שעבריין לוקח שהוא מסתבך.
אדם שעוסק באומנויות לחימה לרוב רגוע יותר ואינו מנסה להוכיח לכן, אדם מנוסה היה יכול לנטרל ללא פציעה.

אני לא מאמין שילד בן 11 "שחוטף מכות" מבן 40 מציג איזשהו יתרון חינוכי, לכן כל המקרה מעציב.

בתור אבא לילדה אני מבין את הכעס של האב שחושש לפגיעה בביתו.. אבל ילד בן 11 שיכור עם סכין ביד זה לא משהו שניתן לשנות ברגע.

הכל מתחיל בחינוך, אם לילד בן ה11 הייתה אפשרות להתאמן בדוג'ו עם כללים ברורים יתכן וכל הדבר היה נמנע...

ילד בן 11 עם סכין יכול לחתוך מבוגר בלי בעיה

מה קרה ואיך קרה לא יודע ולא נכנס לזה ואף אחד מלוחמי המקלדת פה לא היה ולא ראה אז אל תשפטו ותחרצו דין לפני בית המשפט.
כשתצאו למציאות ותראו מה יכול לעשות ילד בן 11 שגדל בסביבה שאינה קניון שוסטר או רמת אביב הישנה אולי תבינו שבחיים ילד כזה יכול לשסף לך את הזרועות או הגרון בלי בעיה או סתם לנקב לך תתחת בלי למצמץ. יש בעולם מקומות בהם ילדים בגילאים האלה רוצחים ותיקים ובארצנו כבר יש ילדים כאלה שאונסים. אל תתממו ואת תחשבו שמדובר בילד תמים שיצא הרגע מסרט של כיפה אדומה.

גם ילדה בת חמש לצורך העניין..

אבל מה הם בכלל מבינים...כל "לוחמי המקלדת" כאן..באמת..בעוד שאתה, שרק חזרת מאליפות עולם משולשת ב: bjj, אגרוף, וטקוואנדו יחדיו, וגם זכית מקום ראשון !!באמת, תודה ענקית שאנו הלא ראויים, בכלל זכינו להופעת אורח שלך בפורום...לקבל את התובנות שלך.

אהה:
1. שוסטר זה לא קניון.
2. ברמת אביב הישנה אין עשירים.
3. בכיפה אדומה אין ילד...יש סבתא, כיפה אדומה, אמא, זאב, ושומר יערות...

אף אחד לא יכול לחתוך אותך כשאתה לא לידו

אם עזבת את המקום ואח"כ חזרת אליו זה כבר לא מצב של הגנה עצמית אלא של תקיפה.
או שתתמודד עם המאיים / תוקף באותו רגע, למשל כדי שלא יתקוף אחרים, או שתעזוב את המקום, תדווח למשטרה על המקרה ותתן להם לטפל בזה.
בחרת לעזוב (= ההגנה העצמית הכי טובה)? תתקשר למשטרה ותדווח. אל תקח את החוק לידיים. אני בספק אם הוא היה מגיב באופן דומה לו לא היה מדובר בילד בן 11 אלא בעבריין בוגר גדול מימדים ותוקפני.

למעלה