תקיפה ופתיחה באש .

AVIL055

New member
מצטער , פשוט הייתי

חייב לפרוק את שעל ליבי , קבל את התנצלותי הכנה . , אבקש ממנהלי הפורום למחוק שרשור זה מהסיבות שאיציק ציין , עכשיו תענה לי על שאלה כזאת , אני אתמול הייתי בסיור עם שוטר וותיק (מעל 22 שנה במשטרה שסיים את שירותו ובא להתנדב למשמר האזרחי ) , הוא אומר ואני מצטט אותו "במידה ויש צורך לפתוח באש את חייב לעבוד לפי נוהל מעצר חשוד הצבאי , שכן אם תעבוד על פי הנוהל המשטרתי אף אחד לא יגן עליך (בטח שלא המשטרה ) רציתי לדעת אם יש אמת בכך , ואם יש אמת בכך למה מדריכים אותנו בהוראות פתיחה באש של המשטרה ? כדי שנסתבך עם החוק ? , מה גם שנוהל מעצר חשוד הצה"לי הוא הרבה יותר מחמיר מבחינת הוראות הפתיחה באש .

אביאל ...

ב"ה אביאל, אני לא יודע מאיפה השוטר הביא את אשר הוא הביא. ואמר את אשר אמר. אני יוצא מנקודת הנחה כזו. במידה, ופעלתי לפי נוהל מעצר חשוד צבאי. החמרתי בנוהל המשטרתי, ולפיכך שאחקר במח"ש ואגיד שפעלתי לפי הנוהל הזה, דברים ישתנו, ויסתכלו עלי בצורה שונה, ומקילה יותר. מה גם, שאני בטוח במאה אחוז, שאם מתנדב יצטרך לפתוח באש (סיכוי של 0.1%) והוא יפעל לפי הנוהל המשטרתי. אין לו בעיה עם זה. הרי למה לפתוח באש? בוא נעשה חשבון פשוט. על מחבל שיורה לתוך קהל? לא יורים לתוך קהל. אלא מצמצים טווח ופוגעים בו. על זה א'פחד לא יעשה לך כלום. על יהודי לפתוח באש? בחיים לא אפתח באש על יהודי, גם אם אשלם על כך בחיי. צר לי, אך אני לא מסוגל לירות במישהו שהוא בן עמי. ירי באוויר לשם הזהרה והתראה, על ירי באוויר, ב"כ לא יעשו לך כלום אם פעלת לפי ההוראות שציינתי למעלה. כך שידידי, הסיכוי שתתקל בצורך לפתוח באש, מזערי, וכמעט לא קיים. מה גם, שהיום כמעט כל אזרח חמישי במדינה, נושא נשק להגנה עצמית. או לחילופין, יש מאבטחים כמעט בכל חור במדינה. כך ששוב, אין סיכוי שתאלץ לפתוח באש. ואם כן, תנהג לפי נוהל מעצר חשוד צבאי, על מנת להקל את ההליכים. שבת שלום.

מתנדב

New member
תראה לא צריך להיכנע לסחטנות....

אך בשלב זה אני חושב שכדאי לו לתת את המאה שקלים, ולאחר מכן להגיש תלונה מסודרת, כולל סחיטה ואיומים....

משאז

New member
לגבי הרתעה....

יש הוראה חד משמעית ששליפת נשק תתבצע לצורך יריה בלבד!!!

alomm

New member
תנסה אולי להקליט אותו

ותבוא עם ההקלטה עם האיומים לתחנת המשטרה.

למעלה