תקיפה ופתיחה באש .

AVIL055

New member
תקיפה ופתיחה באש .

אני בכיתת כוננות של הבסיס ועקב כך יש לי קרבין בבית , השאלה שלי היא האם במידה ותקפו את אימא שלי בתוך הבית , האם מותר לי לפתוח עליו באש על מנת לנטרל את התוקף ? , כי הבנתי מהמבסי"ת שלי שרק במידה והתקיפה התבצעה בנשק קר (סכין וכד') או חם (אקדח/רובה) יש לי אישור מיידי לפתיחה באש על מנת לנטרל את התוקף . האם זה נכון ? או שאפשר להשתמש בנשק גם להרתיע את התוקף ?

שלום30

New member
שאלה קשה שאלת

כדאי ורצוי שתפנה את השאלה הזאת אל המפקדים שלך ותגיע גם לקצינים עטירי ותק ונסיון. בדרך כלל נשק אמור להיות מופעל במקום שיש סכנה לחיי אדם, ובלבד שתוצאת השימוש בנשק לא תיהיה גרועה יותר מאשר התוצאה שהיתה צריכה להיות ללא השימוש בנשק. בקצרה, משה מסכן את חיי יגאל = סכנה לחיים של אדם אחד עליך להזהר שהשימוש בנשק לא יגדיל את מספר הנפגעים יותר מאחד לשאלתך הספציפית הכל תלוי במתרחש בשטח. האם ברור לך שאמך בסכנת חיים מתקיפה ללא נשק קר או חם ? האחריות מוטלת עליך בכל מצב שיהיה. לא מומלץ למהר להשתמש בנשק. יש פתגם שאומר - אם לא תחזיק נשק לא תמצא סיבה להשתמש בו. מי תוקף את אמך ומדוע ?

sabal1

New member
קודם כל...

אין כזה דבר להשתמש בנשק ע"מ "להרתיע". אתה יכול לאיים בנשק ע"מ להרתיע אבל שימוש בנשק מתבצע לצורך נטרול ולא פחות. מותר לך לפתוח באש בכל מצב אשר נשקפת סכנת חיים ממשית לך או לאזרחים הסובבים אותך.. מהי סכנת חיים ממשית? זאת כבר שאלה מורכבת. ברמת העקרון אומרים שתקיפה ע"י נשק חם/דוקרני מהווה הצדקה לפתיחה באש מכיוון שברור לכולם שתקיפה מסוג זה מסכנת חיים בצורה ממשית. ומה אם מישהו רץ לעברך עם חתיכת אבן ביד ומתכונן לנפץ לך אותה על הגולגולת? זה לא סכנת חיים? הדברים האלה עומדים לא פעם למבחן בימה"ש ואפילו טובי עורכי הדין וקציני המשטרה ואפילו שופט לא יוכל לתת לך חוות דעת שהיא יותר מספקולציה בלבד מכיוון שגם שופט לא נותן פסק דין לפני ששמע וראה את כל הראיות והעדויות. לסיכום: שיקול דעת..

לדעתי-

תמיד תפעל בשיקול דעת אם הנשק כי אי אפשר לדעת מה יסגר אם זה שלא יהיה מצב שנקלעת למצב של אש ויש פצועים או הרוגים תחשוב בהגיון על כל צעד שאתה עושה

AVIL055

New member
פעולה בשיקול דעת.

בגלל זה פניתי אל הפורום , כי רציתי לקבל כמה שיותר חוות דעת , על מנת לנסות ולחשוב על מירב השקולים שיכולים להיות. דרך אגב , לשאלתו של שלום30 , התוקף הינו בחור שעבדתי אצלו ואמא שלי הסתפרה אצל אשתו , והוא טוען שהיא חייבת לו 100 ש"ח , בנוסף הוא קפץ מעל השער הנעול של החצר שלנו , דחף את דלת הבית והעיף את אימא שלי על הרצפה , נגרם לה סדק ביד , ובנוסף לכל הוא מאיים עליה ועליי , כשהוא סיים לאיים אמרתי לו בצורה ברורה ביותר : " תקשיב יש לך שתי אופציות , לצאת מפה בשק גופות , או לצאת מפה ולא להתקרב יותר אלי או לאמא שלי " והוא ברח , הזמנתי ניידת , הגיע ראש משמרת עם מתנדב נוער ומה ראש משמרת אומר לי ? , אין תקיפה יש פה אולי הסגת גבול . התקשרתי למב"סית שלי והודעתי לה על המקרה ואמרתי לה כי במקרה שהוא יחזור הוא לא יוצא חי מהבית , פשוט נשבר לי שבגלל שאבא שלי לא חי אז אנשים תופסים עליה גובה ומתחילים לאיים , וזה קרה גם עם בעל בית שגרנו אצלו לפני שעברנו לבית הנוכחי . בקיצור , הבחור איים ואמר שהוא רוצה את הכסף עד ה2 לחודש הקרוב כי אם לא זה לא ייגמר טוב , ואני לא אוהב שמאיימים ותוקפים את אמא שלי שהיא הדבר האחרון שנשאר לי עלי אדמות , ובמיוחד לא על ידי עובד ציבור (התוקף הוא שבסני"ק והוא נושא אקדח אישי) , הסברתי למבסית שלי שבמידה והוא חוזר אני לא שואל שאלות ופשוט שם לו שני דומדומים בראש .

דומדומים מקרבין?

ב"ה חביבי, אתה במצב לא קל. מצד אחד הרצון לשמור על הדבר היקר מכל, שהוא אמא. מצד שני, מדובר פה בחיי אדם. תן לו 100 ש"ח, שלח לי את הכתובת שלך לפרטי, אני שלח לך על הבוקר 100 שקל. וסגור סיפור. אתמול רק שמענו על מקרה מזעזע בו נער כבן 20 דקר למוות אישה, ופצע את בעלה באורח אנוש בחיפה בגלל סכסוך על עשרים שקלים. לא שווה לסיים את החיים בכלא בשביל מאה שקל, וגם לא בשביל רבע מליארד שקל (עיין ערך אתי אלון). כך שידידי, אל תמהר לחרוץ גורלות. תן לו מאה שקלים, ותסגור סיפור. מה גם, שלפי מה שכתבת האדם ההוא חמוש. ואם הוא שבסני"ק כפי שכתבת. אולי הוא זריז ממך בהפעלת נשק? מה גם שאם אקדח קל יותר להכנס למצב אש מקרבין. אל תעשה שטויות שלא נקרא עליך בעיתון. אל תעשה שטויות שלא תהיה הקורבן הבא. חיים זה הערך הנעלה ביותר. שום הון שבעולם לא שווה נטילת חיים של מישהו. לילה טוב.

אממממממ

כמו שאיציק אמר אל תסתכן תשלם לו וזהו זה הכי טוב בשבילך ובשביל אימא שלך לא שווה שתשב בגלל איזה חריין במעצר תשמע לי תשלם לו ותגמור תסיפור נ"ב0 ממתי יש לקרבין כדורי דומדום?

AVIL055

New member
לגבי דומדומים מקרבין .

אז זהו שיש לי בנוסף אקדח פרטי שאני נושא ברשיון קוטר הנשק הוא 9 מ"מ ויש לו מחסנית שמתחילה בדומדום אחריו כדור רגיל אחריו כדור דומדום (אני מאמין שהבנת את הפואנטה) , ודרך אגב הוא לא מספיק מיומן בשימוש בנשק שלא לדבר על אחזקתו , קלטתי בידית של האקדח שהוא נושא סימנים של חלודה בשלבים מתקדמים . וחוץ מזה אפילו ילדה בת תשע יודעת להשתמש ולתחזק נשק יותר טוב ממנו , אני לא אתפלא אם הכדור לא יתפוצץ לו בקנה . וחוץ מזה, לי לוקח להכנס למצב ירי באקדח כ 10 - 15 שניות שבעוד שלו לוקח קרוב לדקה . וחוץ מזה הוא שוכח שכשעבדתי אצלו הוא לא שילם לי משכורת של חודש שלם שזה יוצא מאה שקל ליום תעשה את החשבון לבד , ולא צייצתי על זה שלא שילם לי , חוץ מזה גם אם היית חייב לי מאה שקל זה סיבה מספיק טובה בשביל לבוא ולאיים עליך ולתקוף אותך ? , אני לא חושב . ביננו אני חושב שאם מישהו היה בא ותוקף את אמא שלך , לא רק שלא היית חושב על כלא , אלא היית קופץ עליו ושולח אותו לבית חולים לאשפוז לכמה חודשים .

אוקיי..

ב"ה משום מה, נראה לי שמדובר בסכסוך ארוך יומין, שלא ממש קשור לפורום בשום צורה שהיא. זה יותר נושא להגשת תלונות הדדיות במשטרה, וכו'. ופחות שייך לעניננו. ואכן, אני בל"ג בעומר האחרון, דפקתי לשלושה חברה קצת מכות, בסיוע החברה שלנו ממג"ב לאחר שראיתי 3 ליצנים כבני 17 משוחחים עם אחי בן 14. נשארו בניידת לצפות, ואז אני רואה אחד מחזיק לאחי את הידיים, והשני 'עורך' לו חיפוש בכיסים. זה הספיק בשביל שאני אזנק ראשון. ושאר הצוות מיד אחרי.. הם יותר לא יסתובבו בגיזרה שלנו, וזה מה שחשוב, כל השאר הסטוריה. כך שאני מבין אותך היטב.

אתה צודק

תוך כמה זמן נגיד לוקח לך להיכנס למצב פתיחת אש תוך כדי הוצאת האקדח מהנרתיק? אגב עיצה שלי- אתה עושה בשכל שאתה משתמש ברגיל ואחריו דומדום אבל תעשה דבר כזה אם יש לך 9מ'ל אם יש לך כדורים משטרתיים-זאת אומרת אם ראש אפור0 תשים את זה למעלה בהתחלה תשים את זה ב2 המחסניות על מנתשאם אתה בא לפרוק את האקדם שתבין שאין לך כדור בקנה-ככה גיסתי שהויא במשו בטחוני-עושה כדור משטרתי- אחר כך ה רגילים- זה הכי טוב לגבי תשובתך השניה- אימא שלי נפטרה לפני שנתיים ב16.06. יהיה 3 שנים ככה אני אישית הייתי מגיש תלונה במישטרה -דרך אלימות זה לא פותר הכל!!! אוקי ירית בו רצחת אותו מה הלאה- אתה תרקוד "הורה" אם העצרים במעצר לא חבל? תגיד נגדו תלונה-או שתתלונן נגדו אצל המנהל הכלא שלו בטוח אצל מנהל הכלא שלא הוא למל"מ(לא מועיל-לא מזיק) -זאת הדרך הכי טובה לעשות. תשמע לי כי אני יודע -חמרות שלא עברתי דברים כאלו בחיים-אבל רכשתי המון ידע מהחברים שלי שהייתי מתנדב במשא"ז שככה אני מתמחה בזה קצת לגבי האקדח- יש לי משו אחד לומר לך-חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח תבין זה כבר בעיה שלו אקדח שהוא לא מטפל בו ואין לו ידע בנושא והוא לא מעביר עליו חוטר אם פנינלית(איך שכותבים את זה) זה בעיה שלו ואין פלא שיתפוץ לו כדור בקנה אם הוא לא מעביר עליו חוטר חבל על הזמן -ולשמן תדברים תמחסנית ואת שאר הדברים זה לא טוב וזה בעיה שלו בכל אופן יש לי עבודה שיהיה לך לילה טוב ויום מצוין אני פה תמיד את אתה רוצה לדבר איתי בכיף

sabal1

New member
ממזמן כבר אין דבר כזה דום-דום..

להשכלה כללית: דום-דום זה שמו של מפעל תחמושת אשר פעל במלחמת העולם השניה. הכדורים שהמפעל היה מיצר היו מתפוצצים בתוך הגוף בזמן הפגיעה. המפעל הזה נסגר בסוף המלחמה וכבר ממזמן אין כדורים אשר מכונים "דום-דום". סוג הכדורים שאתה מתכוון אליהם הם: hollow point שדרך אגב לא דומים כלל לכדורי הדום-דום בצורת פעולתם.

הא וואלה לא ידעתי

טוב לדעת להשכלה כללית אבל יש הרבה סוגי כדורים מתפצלים מייצירים בכמויות אלפי סוגים

מתנדב

New member
איצק, אני מסכים אתך.....

לא שווה לך להיכנס לכל הסיפור הזה, וגם אם לאותו בחור לא מגיע את ה 100 שקלים לטענתך, עדיף שתתן לו את המאה שקלים ותשארו ידידים...

or_k

New member
לא ולא!!!

נכון שעדיף להמנע מכל הסיפור עם הנשק והתקיפה!!! אבל להכנע לסחטנות?? זה בחיים לא!!! היום מאה ש"ח מחר 200 ועוד שבוע 1000 ואסור להכנע לסחטנות הזאת!!! תנסה לפתור בדרכי שלום אבל אל תסתבך בעינייני נשק ותקיפה סתם! בהצלחה!!!

AVIL055

New member
נשק/תקיפה/סחטנות ומה שבינהן .

הבן אדם החוצפן הזה עוד מעיז להתקשר אלי לפלאפון ולאיים עליי שירצח לי את המשפחה , הוא הודיע שבתאריך ה 2 לחודש הוא בא לקחת את הכסף ואם לא יהיה כסף אז יהיה בלגן הודעתי לו חד וחלק שברגע שהוא יתקרב לאמא שלי ימצאו את הגופה שלו עם כדור דום דום בין העיניים וניתקתי , התקשרתי לתחנה הודעתי על כך , והודיעו לי שלא ניתן לעשות עם זה שום דבר , פשוט נשבר לי מהמשטרה , אם הם לא עוזרים לאזרח בבעיה פלילית , אז בשביל מה משלמים להם משכורת ? , בשביל מה נתנו להם סמכות ? , בשביל לנצל אותה לרעה ? פשוט נשבר לי , אם המשטרה לא תעשה שום דבר לפני ה2 לחודש יהיה פה מלחמה , אני אשתה לו את הדם עם קשית . דרך אגב סיפרתי את זה לכמה חברים שלי , אמרו לי : " אנחנו במקומך שותים לו את המשפחה " . חוץ מזה 100 ש"ח לא מצדיק תקיפה ואיומים , ובנוסף מסרתי את הקרבין והתחמושת שלו חזרה לבסיס והודעתי שעד הודעה חדשה אני לא לוקח אותו הביתה . וכנראה שתשמעו עלי בעיתון בקרוב בהנחה שהמשטרה לא תעשה איתו שום דבר עד התאריך הזה . נ.ב שלום30 ומתנדב צירפתי את התמונות של כדורי ההולו פוינט . אם תרצו אני אביא לכם תרשים שלהם בנוסף . אודה לכם אם תעלו את התמונות לגלרייה .

ה דרומי

New member
שאלה האם הגשת תלונה רשמית?

כי עם כן נראה לי שמשהו היה חייב לטפל בתלונה. במידה והוגשה תלונה רישמית.. בכול אופן חרם סתאם להסתבך

הסיגנון התבטאות שלך גם עבריני משהו.

ב"ה ידידי, עם כל חומרת העניין של ניסיון סחיטה באיומים, ועם כל זה שפנית למשטרה, והיא לא פועלת. הטון דיבור שלך, עבריני גם. נכון שמדובר באמא, נכון שמדובר בעבריין שמנסה לסחוט אותכם. אבל.. הסיגנון 'יצאו את הגופה שלו עם כדור דום דום בין העיניים' ו 'אני אשתה לו את הדם עם קשית'... אדוני, מה שעשית, זה איום ברצח! הסעיף הפלילי של איום ברצח, גבוהה יותר מסחיטה באיומים! אתה עבריין לא פחות ממנו. על כן, לא אתפלא אם כפי שכתבת נקרא עליך בעיתון. הוא חצוף, הוא עבריין. אבל אתה גם, וחבל שירדת לתחום הפשע והפלילים.

AVIL055

New member
סיגנון התבטאות עברייני

איציק לוי תפסיק לשחק אותה יפה נפש , אם אבא שלך הייה נרצח ע"י עבריינים מול עינייך והיית מאויים ונרדף כל יום ויום מחייך ע"י עבריינים עם רצח בעיניים שבהזדמנות ראשונה יהרגו אותך גם אתה היית מדבר ככה , חוץ מזה שניסו להתנקש בחיי ובאימי כשהייתי בן 10 נראה איך אתה היית מגיב אם חס וחלילה היית נקלע למצב כזה , אז תפסיק לשחק אותה יפה נפש . ואם אתה מגדיר אותי כעבריין אז מצבך גרוע בהרבה ממני . נראה איך אתה היית מגיב אם אתה היית מקבל טלפון מאימא שלך שהיא הדבר היחיד שנוצר לך עלי אדמות והיא מספרת לך בבכי : " אמרו לי שאם אני לא אשלם לו אז ירצחו אותי" , תחשוב לאיזה אטרף היית נכנס , בן אדם אני לא ישן בלילה , אני כל הלילה(כל לילה בשבוע האחרון ) ער שומר עליה ועל הבית . נראה אותך מתמודד עם מצב כזה , אם לא היית נכנס לאטרף של עצבים ומחכה לרגע שהוא ישלוף עליך שתהיה לך סיבה להגן על עצמך ועל משפחתך . רק שתדע שאני עדיין נושא על גופי את הצלקות של הכדורים שהרגו את אבא שלי . ואני לא משחק אותה עבריין ולא מנסה להיות עבריין , אבל כשתעבור את מה שאני עברתי בחיי נראה אותך איך תגיב ותתבטא . אשאל אותך שאלה פשוטה : אתה יודע שמאיימים על אימא שלך ברצח ואתה יודע שבכל יום אתה עלול לקבל את הבשורה המרה שאימא שלך נרצחה ע"י אותו שב"סניק , אתה תחכה שזה יקרה ואז תגיב ? , או שאתה תגיב באותו רגע ? חוץ מזה אתה לא תקבע לי איך לדבר ומה להגיד , מי שיש לו את הסמכות לקבוע לי איך לדבר בפורום זה רק מנהלי הפורום ואני מאמין שאם היתה להם בעייה עם סגנון הכתיבה שלי אז היו מעירים לי . נ.ב : שלום30 , שמעתי עכשיו משהו שלא האמנתי למשמע אוזני , שוטר לשעבר שהייתי איתו בסיור , אמר לי שהתדריך והוראות הפתיחה באש של משטרת ישראל לא שוות כלום וכי עלייך לעבוד לפי נוהל מעצר חשוד (הנוהל הצבאי) , זה נכון ?

תשמע ידידי...

ב"ה א. צר לי לשמוע שאביך נרצח, קבל את תנחומי, והשתתפותי בצערך. ב. ידידי, אתה לא מבין דבר פשוט, הכל טוב, הכל יפה, מותר לך להגן עליהם אין עם זה בעיה, נהפוך הוא, בן טוב יגן על הוריו. מלקרוא את הודעותיך (ואתה חדש בפורום הזה) יוצא סיפור שונה לגמרי, שלא קשור בכלל לפורום משא"ז. מהסיפור יוצא, על קבוצת עברינים, שיש להם חשבון אישי עם משפחתך (והנסיבות לא חשובות) ועל כן, אני לא ממש מבין איך כל הסיפור האישי שלך, שהוא באמת נוגע ללב, ובאמת ראוי להתייחסות, שיך לפורום שלנו? את הוראות הפתיחה באש, אתה יודע. מה תעשה באם חלילה תותקף, אתה יודע. מה תעשה באם חלילה יתקפו את אמך, אתה גם יודע. אז אין עוד מה לדוש ולטחון את העסק הזה פה בפורום. מה גם, שיכנס לפה אזרח הגון וישר, שכל קשר בינו לבין עברינים הוא כרחוק מזרח ממערב, ויקרא את השרשור הזה, והוא יתפחלץ. "האלו הם מתנדבי המשא"ז? אלו התבטאויות של מתנדבים במשטרה? 'לשתות לו את הדם עם קשית'? לאיזה מצב הגענו, אלו שאמורים לשמור על החוק, מתבטאים כעברינים מהסוג השפל ביותר..." (ועוד כהנה וכהנה דיבורים..) על כן ידידי, תדע לך, הפורום הזה מייצג אותי, אותך, ואת כל מתנדבי המשא"ז באשר הם. גם כאלו שמעולם לא יודעים מה זה פורום, וגם כאלו שמעולם לא שמעו את השם 'תפוז'. ובפורום מייצג, צריך לשמור על סיגנון התבטאות מנומס, כיאה וכיאות לשמור של הפורום. שבת שלום.

למעלה