תקיעות

zipi1357

New member
תקיעות

אני בשלב מאוד בעייתי בחיי. אני עובדת כבר 25 שנה בארגון ממשלתי וכבר נמאס לי. אני רוצה לעשות משהו אחר, אך יש לי עוד 5 שנים לפנסיה ואני לא רוצה להפסיד את ההטבות. אני מדוכדכת רוב הזמן, מרגישה שאני מעבירה את החיים ב"סתם". מה עושים? יש תשובות? יש פתרונות???

amicar

New member
ראשית את צריכה לשמוח שיש לך מקום

עבודה ויש לך פנסיה בעתיד הקרוב. האמיני לי 5 שנים זה קרוב. תראי את החיובי בכך שאת מתקדמת לקראת פנסיה ולבטחון כלכלי בעתיד. מה מעניין אותך לעשות? איזה כישורים וכשרונות מוחבאים בך?אולי אינך מכירה אותם. אפשר בתהליך נכון למצוא דברים שיעסיקו אותך,יעניינו אותך ויעזרו לך לעשות שינויים שיובילו אותך לפרישה מעניינת ומספקת. עמי

dnxtep

New member
יש תשובות

התשובות נמצאות אצלך. אני אשאל אותך מספר שאלות שאולי יעזרו לך לראות אותן: 1. מה הם הדברים בעבודה שנמאסו עליך? 1. מה הרווח שלך מכך שאת ממשיכה לעבוד במקום בו את עובדת? 2. מה הדברים הטובים במקום העבודה שלך? - אני מזמין אותך למצוא לפחות 15 כאלו 3. מה הם הדברים בעבודה שלך שבהם את מביאה את עצמך לידי ביטוי? 4. איך העבודה תורמת לך לחיים? 5. איזה דרכים יש לך להעביר את החיים לא "סתם" בעוד את עובדת שם? האם יש דברים מעבר לשעות העבודה שבהם את יכולה להתפתח או לעשות דברים שונים? אני מזמין אותך לרשום את הדברים ולא רק לחשוב עליהם. אשמח אם תוכלי לספר לנו אם השאלות עזרו לך לראות משהו אחרת? עבודה נעימה,

rothmi

New member
ייצור ריגושים

הי ציפי, את אומרת שאת רוצה לעשות משהו אחר, האם חשבת כיצד לייצר ריגושים אחרים? אותם דברים "אחרים" שאת מדברת עליהם? האם בדקת עם עצמך מהם? האם את מרגישה כך בכל תחומי החיים? אם לא, באילו מקומות את מרגישה אחרת? והאם את יכולה להעצים ולהגדיל את מקומם של מעשים אלו בחייך? עלייך לשאול עצמך מהם הפשרות שאת מוכנה ללעשות על מנת לא להרגיש שאת חיה "סתם"? האם זה החלטה להמשיך בקריירה הנוכחית ולהרוויח בעוד 5 שנים הטבות, או החלטה לרדת ברמת החיים בטווח הקצר על מנת לערוך שינויים בחייך, בכדי לא להעביר את החיים ב"סתם", כפי שאת אומרת, או אפילו החלטה לשלב עיסוק/תחביב שיקל על הרגשת התקיעות. אנשים רבים בגילאי החמישים פלוס מחליטים לשלב את הקריירה הנוכחית בעיסוק פנאי שיקל על העיסוק הנוכחי כך שהם "תופסים שני ציפורים במכה אחת".

karoch

New member
היי ציפי

אחרי 25 שנה באותו מקום עבודה לא פלא שנמאס לך אני בטוחה שהעבודה התחילה להימאס עלייך כבר הרבה לפניי אבל...זה טבעי ואפשר להתלונן אבל אפשר לראות גם את הצד החיובי כל הכבוד לך על שהצלחת לשרוד זמן כזה באותו המקום וכל הכבוד על ההתמדה אני בטוחה שאת מרגישה נוח..עושה את עבודתך בעיניים עצומות.. אני בטוחה שהיכרת שם במהלך כל השנים אנשים היקרים לליבך... 5 שנים מתוך ה25..את חושבת שתוכלי לסחוב? להתייאש לקראת הסוף..חבל...עשית כבר משהו כלכך טוב אז לכי איתו עד הסוף לא? האם יש מצב לשינוי ורענון במקום העבודה הנוכחי? לא כיף להעביר את החיים בהרגשה שאתה מפספס משהו. אבל לא תמיד אפשר לעשות הכל בבת אחת.. שאלה- למה את מצפה מעצמך ומחייך? ממה את נהנת? מה את עושה לפעמים שגורם לך להרגיש שלמה נינוחה ושמחה? האם את נוהגת לפנק את עצמך? האם את עושה הליכות ברגל לפעמים? האם את מוצאת לעצמך זמן של שקט עם עצמך בשביל לחשוב מה באמת... אבל באמת את רוצה? יש גם מצב לזה שאת עוברת מאין שינוי שנקרא בחברה שלנו "משבר גיל ה..." זו בעצם תקופה בחיים של מעין הסתכלות על החיים...זכרונות..חשבון נפש.. תקופה מצויינת שצריך לקבל אותה באהבה למרות שלפעמים נראה לנו שבהרגשה זה לא כלכך טוב.. אבל..זו תקופה שאחרי שעוברים אותה מרגישים הרבה הרבה הרבה יותר טוב..ויותר שמחים..ורגועים.. ציפיל'ה...הכל טוב..את צריכה להתגאות בעצמך ולשמוח על מה שיש לראות את החצי כוס המלאה..ולשמוח בחיים..כשתשמחי, דברים כבר הסתדרו מעצמם.. הרי כשמדוכדכים לא בא לעשות שום דבר ממילא...אז באמת לא צריך לעשות.. ואני לא רוצה להיות רעה אבל באמת...שאלו יהיו הצרות שלנו... רק טוב קרן

miricoach

New member
חשבת על מה שתרצי לעשות אחרי שתצאי לפנסיה?

מה היציאה לפנסיה תאפשר לך? אולי יש דברים שאפשר להתחיל לעשות כבר עכשיו וגם יהיה לך אופק לצפות לו ומטרה שתיתן סיבה להמשיך חוץ מההטבות עצמן. אשמח אם תשתפי

אודליה74

New member
היופי שבשילוב

ציפי יקרה. קראתי את כל התגובות והעצות שנתנו וכולם יפות ונכונות. גם אני דוגלת ב"שילוב מותגים" הישארי במקום עבודתך, חבל יהיה להפסיד כ"כ הרבה. ובינתיים מיצאי לך תחום עיניין, תחביב, אולי אפילו עיסוק חדש, חלום שהרבה זמן מחכה שתגשימי אותו, והתחילי עכשיו. זה יעביר לך את השנים הנותרות בכייף וגם תכיני עצמך לפרישה ואולי אף הכנסה נוספת. שיהיה בהצלחה רבה!! אודליה כהן-גרין חיבורים התפתחות אישית וגדילה רוחנית. www.hiborim.co.il

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
בחירה

בחרת להשאר בארגון כרגע. בתוך הבחירה הזו עומדות בחירות נוספות - איך להעביר את הזמן הזה. האם להיות מדוכדכת ולהעביר את החיים ב"סתם", או להפוך את העשייה שלך למשמעותית. איזה חותם את רוצה להשאיר במקום הזה? מה היית רוצה שישתנה? האם תוכלי לקחת את 5 השנים הקרובות כאתגר ולהביא למקום העבודה שלך את האיכויות שאת רוצה שיהיו בחיים שלך? אולי הומור, אכפתיות, פרגון? אולי דברים אחרים? איך אפשר לעשות זאת?

שמחת חיים בתוך השגרה

אני חושבת שמה שאת מעלה קורה להרבה מאוד אנשים. איך מתמודדים עם השגרה של החיים, עם התחושה שאני מבזבזת את החיים שלי.... איך שהחיים לא יעברו על ידי בעוד אני יושבת על הגדר... זה אפשרי ליצור שמחת חיים, איך בתוך השדרה המשעממת ליצור דברים חדשים, אם את מעוניינת לשמוע עוד פני אלי.

למעלה