תקיעות בחיים

n l m

New member
תקיעות בחיים

טוב, נראה לי אחריי כמה זמן פה כדאיי שגם אני אשתף קצת

אני אתן לכם קצת רקע:
כבר מילדות הייתי ילד שקט ומופנם, מאוד היה לי קשה לשבת ולהינות מחברת אנשים אחרים
או ליזום תקשורת בכוחות עצמי
הקושי שלי היה ניכר בצורה בולטת וההורים שלי התחילו לשלוח אותי לכל מיניי טיפולים
אף אחד מהם לא הצליח ממש לעזור לי ואף אחד לא ממש הצליח ממש לאבחן במדויק מה יש לי (חוץ מהשארה של איזו מישהי שיש לי סוג של בעיית קשב וריכוז שגורמת לי להתכנס בתוך עצמי אף אחד לא העלה רעיון אחר).
מאז עברתי המון מסגרות שבכולן חוויתי בעיות חברתיות והייתי צריך כל הזמן להסביר את עצמי ולהוכיח את עצמי בשביל שידברו איתי קצת (אני לא מדבר על מפגשים חברתיים ומערכות יחסים כי כאלו בכלל לא היו בתקופת הילדות).
בקיצור, ילדות לא ממש הייתה לי, לפחות לא כזאת שהייתי רוצה
ואחריי הצבא (שגם שם מאוד היה קשה לי) הרגשתי שאני בא לעולם בלי שום כלי

כיום אני בן 25, הרבה יותר פתוח וחברותי
יש לי חברים, יש לי עבודה שאני אוהב וחוויתי מערכת יחסים אחת שהפקתי ממנה הרבה
אבל עדיין, יש דברים שאני מרגיש שאני פשוט תקוע מלבצע אותם.

רציתי ללמוד לימודים אקדמים השנה והתחלתי ללכת לימים פתוחים וראיונות וכשראיתי את כל האנשים שם
והמראיינים שרצו שאני אספר על החיים שלי וכל מיניי שאלות על "איך היית בבית ספר?" "איך חווית את הילדות?" ו"מה עשית בצבא?"
הרגשתי שאני לא יכול להציג להם את החיים שלי בצורה שתיראה להם טובה, פשוט קפאתי וכשאני חושב על זה עשיתי הכל כדיי שלא יקבלו אותי, קיבלתי רגליים קרות.

בנוסף אני מאוד רוצה לעזוב כבר את הבית של אמא שלי ולמצוא לי מקום שקט משלי
וגם בקטע הזה אני מרגיש קושי לגשת, אני לא מרגיש שיש מישהו שעוזר לי.
אמא שלי לא במצב לעזור לי ולמען האמת אני מאמין שהיא לא חושבת ואיי פעם חשבה שאני אצליח להסתדר לבד (בגלל זה אנחנו לא כלכך מסתדרים)
ואבא שלי גר מחוץ לבית והיכולת שלו לעזור לי מוגבלת.
ויש גם את העניין החברתי שכמעט כל פעם שאני פוגש מישהו בסביבות גילי אני שומע שהוא חווה המון חוויות בחיים שלו כמו תפקיד משמעותי בצבא, טיול ארוך עם חברים, כל מיניי חוויות מיניות, דברים שאני לא חוויתי ואז אני שוב קופא והאינטראקציה הופכת מוזרה

אני לא רוצה כמו חברים רבים שלי להכנע לאופציה של דיור מוגן, אופציה שכמה שהיא נותנת להם גם מגבילה אותם בהמון דברים
אני רוצה להיות בכוחות עצמי וסוף סוף להתחיל את החיים שלי בתור בוגר אבל משהו מונע ממני להשאיר את אותו ילד דחוי מאחור
הוא תמיד צץ
 
לדעתי - נקודת המפתח

נמצאת במשפט "אני לא מרגיש שיש מישהו שעוזר לי"

כלומר שאתה זקוק לעזרה כלשהי ואתה לא מקבל אותה ממשפחתך.
וללא עזרה אתה תקוע
העזרה הציבורית שיש מסתכמת בצורות שונות של דיור מוגן כמו לחברים שלך, ואתה לא רוצה את העזרה הזו

מה נשאר?
הפנייה לפורום כאן לא ממש יכולה לעזור באופן מעשי (וכך נשמע. שאתה צריך עזרה מעשית), מקסימום אנחנו יכולים להגיד לך מה אנחנו חושבים שאתה יכול לעשות בכוחות עצמך.
למשל (וזו דעתי, אולי יהיו פה עוד דיעות): אחד הדברים שחייבים לעשות כדי לצאת לעצמאות, זה למקם את עניין הפרנסה בראש רשימת העדיפויות שלך.

אם אתה לא רוצה דיור מוגן, אתה חייב דיור בשוק החפשי, כדי לצאת מהבית.
ואם אתה רוצה דיור בשוק החופשי, עליך להשתכר מספיק כדי להיות יכול להחזיק את עצמך (משכורת מספיק טובה שאפשר לשלם איתה דמי שכירות לדירה או חדר בדירה עם שותף/ה וגם שישאר לך מספיק כסף להחזיק את עצמך בחדר הזה: ולשלם חשבונות כמו חשמל, מים, מיסים, טלפון, אינטרנט, נסיעות ומדי פעם משהו לפנאי וכיף.)
ואם אתה רוצה להשתכר מספיק כדי לעשות את כל זה, עליך לפתור את עניין התעסוקה...

אז נכון, יש בעיות - אבל גם נכון שאם אתה רוצה לשבור את הלופ שאתה תקוע בו, אתה חייב לעשות משהו.
מקום אחד אפשרי להתחיל הוא משרד התמ"ת. יש להם קורסים להכשרה מקצועית ופיתוח כוח אדם. מלמדים שם מיומנויות כמו איך לכתוב קורות חיים, איך להגיע לראיונות עבודה, וגם יש להם קורסים מקצועיים לעבודות נדרשות.
http://work-gsob.haifa.ac.il/shil2/jsp/general/Article.jsp?aid=1705&cid=3

אז נכון שפנית לפורום הקשור לסוגיות פסיכולוגיות, אבל סוגיות פסיכולוגיות לא ישיגו לך את הפרנסה שצריך כדי לצאת לעצמאות. סוגיות פסיכולוגיות יבחנו *למה אתה תקוע* ו*איך אפשר להשתנות קצת כדי שלא תהיה תקוע*, אבל לא ימצאו לך עבודה ולא יעזרו לך לצאת מהבית.

בחירה שלך. אפשר גם לעשות את שני הדברים במקביל. גם ללכת לטיפול ולבדוק למה אתה תקוע ואיך אפשר להיות פחות תקוע מבחינה פסיכולוגית, וגם לקום ולעשות כמה צעדים קצת יותר מעשיים.
הכל בסוף קם ונופל על הכוחות שלך. כמה כוחות יש לך לחולל שינוי בחיים ולהתמיד בדרך בה אתה בוחר לחולל את השינוי.
 

n l m

New member
את צודקת חלקית

יש לי עבודה, אמנם אני לא מרוויח בה הרבה (קצת יותר ממינימום)
אבל היא עבודה שאני ממש אוהב, מרגיש שאני תורם בה ומנצל את הכוחות שלי והיא ממש לא בחירת מחדל (חלק גדול מהמעצורים הרגשיים שלי ללימודים אקדמים זה המחשבה שאצטרך לעזוב את העבודה שלי).
בנוסף המצב שלי בבנק בסדר, אף פעם לא הייתי במינוס ואני לא בזבזן כרוני.
מה שכן, באמת יש בעיה של התנהלות עם כסף והתנהלות בכלל עם סדר וארגון
וזה כן דבר שיכול להקשות עליי כשאצא לעצמאות

אבל הבעיה הכי קשה היא בעיה חברתית, היכולת להציג את עצמי בפניי אנשים ולומר בדיוק מה אני רוצה.
הרבה פעמים באינטראקציות שלי עם אנשים, במיוחד עם אנשים שאני מרגיש ש"עברו הרבה בחיים" ויש להם ניסיון
אני מרגיש שאני מאבד את הקול שלי ומרחיק את עצמי כמה שיותר מהסיטואציה ומהם
ככל שאני מרחיק את עצמי מהם ככה אני מתרחק גם מעצמי ופשוט נסגר בפניי העולם

אני יודע שאני שווה, אני יודע שיש לי כוחות
הרבה אנשים שרואים אותי בפעם הראשונה שמים לב אליי
ואומרים לי שיש לי פוטנציאל וכל מיניי דברים בסגנון וגם אני מרגיש את זה
פשוט יש מחסומים

אני יודע שהפורום הזה הוא לא "פורום קסם"
אני מכיר אותו כבר הרבה זמן
אבל בכל זאת רציתי לשתף ולשמוע דעות, זה העיקר שלי

בכל מקרה
תודה על ההתייחסות, אני מעריך את זה מאוד
 
הי, אני מאד מאד ממליצה לקרוא

את הספר 'ללא פרויד ללא פרוזאק' של הפסיכיאטר והנוירולוג ד"ר דיוויד סרוואן שרייבר, בפרט בפרקים 5-6 יש הצגת הסבר מה מונע מאיתנו להשאיר את אותו ילד דחוי מאחור (או חוויות קשות נצרבות אחרות), ומה כן יכול לסייע.
 

n l m

New member
דיור מוגן - הוסטלים, דירות הכשרה וכה'

כל מסגרת שהבן אדם גר בבית ויש מדריך שמפקח עליו באיזושהיא דרך ולפי מה שהבנתי גם מגביל בדרכים מסויימות
 

KFIRB

New member
מפקח? מגביל?

סליחה?

המדריך תפקידו לסייע לך במטלות הבית, הוא לא נמצא שם כל יום (בדיור מוגן) ובטח לא כל היום.

יש פיקוח זה חלק מתפקידו , לפקח שהדברים יהיו ברמה סבירה, שלא יפריעו אחד לשני, שהדירה תהיה נקייה ושיהיה אוכל במקרר והאדם יבשל קצת לעצמו.

יש כיום ביקורת הולכת וגוברת על הציפיות שלנו מעצמינו לעומת הציפייה שלנו ממתמודדים.

אבל בטח שאין הגבלה, ההגבלות נובעות ממגורים משותפים בדירת שותפים שצריך להגיע להסכמות... זו לא מחלקה פסיכיאטרית שצריך לפקח ולהגביל
 

n l m

New member
גם הפיקוח המינימלי בשבילי זה לא מתאים

יתר על כן, יש לי חלום בעתיד להיות מטפל
כרגע אני עובד כמדריך בעמותה לאנשים עם פיגור שכלי בינוני-קשה, ואני רוצה לעבוד איתם גם בהמשך ברמה יותר מורכבת כאיש מקצוע
וגם להכיר אוכלוסיות שונות

עכשיו, דיור מוגן קצת יפריע לי בזה לא? תקן אותי אם אני טועה
 

KFIRB

New member
למה?

היום עולם המקצועות השתנה לגמרי וגם בראיונות לא פוסלים אנשים על סמך רקע נפשי, עובדה היא שיש בתחום הטיפולי (למורת רוחם של מטפלים רבים) גם אנשים שבעברם היו מטופלים תרופתית, מאושפזים ואפילו משוקמים במערכת בריאות הנפש .

מה שבודקים בראיונות השונים זה את התפקוד, העמדות שלך כלפי עצמך ואת הנרטיב שלך על עצמך כמטפל. מציע לך לבצע בגוגל את השם אילאיל צין ותראה את הסרטי הרצאות שלה ואולי תבין שהשמיים הם הגבול. יש כמוה עוד עו"סים פסיכולוגים, מרפאים בעיסוק פיזיותרפיסטים והשמיים הם הגבול.

הבעיה היא והיא בצדק מה המחיר של הבעיה מול המחיר של הטיפול. כמי שלא מטופל לא תוכל לטפל, כמי שתהיה מטופל עם נרטיב שונה על בעייתך תוכל לטפל .
אני מכיר מישהי שהייתה בדיור מוגן ובהמשך תהיה מטפלת, אין קשר בין מחט לשחת, במיוחד שמדיור מוגן קבוצתי אפשר לצאת לדיור מוגן פרטני בשכירות , דיור מוגן הוא שירות הוא לא הנחה בשכ"ד. ובשירות הזה יש לקוח שהוא אתה ואתה תקבע ביחד עם הצוות המלווה עו"ס ומדריך מה הציפיות שלך מהצוות, והצוות יציע את הציפיות שלו.

תיכנס ללפורום של מריים גולדברג באבילקו ותבין שיש המון מתמודדים שעוסקים כיום בטיפול. עדיין להרבה אנשי מקצוע קשה לבלוע את הגלולה המרה הזו וקשה להם לאכול את הכובע, אך מצד שני המציאות מוכיחה כל יום אחרת. יש לצערנו גם באקדמיה מדריכים שתופסים בגישה שמטפל צריך להיות "בריא" אך צריך לשאול עד כמה אותם מדריכים בעצמם בריאים ועד כמה הנרקיססטיות שלהם מונעת מהם לקבל הדרכה וטיפול כאשר סטודנט נוגע באופן לא מודע בקשייהם ובעיותיהם האישיות?

אוניברסיטת חיפה דוגלת מזה מספר שנים בשילוב מתמודדים למקצועות הטיפול השונים באוניברסיטה . באב"ג יש התחלה של שינוי בשנים האחרונות, בת"א ובר אילן השינוי נכנס דרך הדלת האחורית.
 

n l m

New member
לא מציעים לי

אני גם לא מבקש
אבל אני שומע על הרבה אנשים במצב שלי שפונים בסוף לאופציה הזו

החיים שלי עד אחריי צבא היו חיים מאוד מגוננים
מגיל גן ועד אחריי צבא (מלבד 3 שנים ביסודי בבית ספר רגיל שהיו גהנום)
תמיד הייתי במסגרות מיוחדות
גנים טיפוליים, כיתות משולבות, תיכון - בית ספר ללקויי למידה, צבא - מסלול מקא"ם לאוכלוסיות מיוחדות
הפעם הראשונה שבאמת התחלתי לקחת אחריות על משהו הייתה כשיצאתי מהצבא, עד אז לא לקחתי אחריות על כלום
חוץ מאולי הלימודים והבגרויות.

מה המגבלה?
תקראי את האבחונים שלי מגילאיי גן ויהיה כתוב שם "לקויות למידה והפרעות קשב וריכוז קשות"
אף אחד לא עלה על יותר מזה באותו זמן כמו שאמרתי, ובבגרותי לא אובחנתי

אני חושב שאם אני אפנה לביטוח לאומי אם כל ההסטוריה שלי הם יאשרו לי דיור מוגן
ולפעמים אני שומע את חבר שלי לדוגמא מדבר על המסגרת שלו וקוסם לי קצת הרעיון
אבל אני חושב שעוד מסגרת מגוננת רק תגביל אותי יותר ושאני צריך להתחיל לקחת אחריות
וללמוד "לבנות את עצמי כאדם עצמאי"
 

ladybug4NLP

Active member
אז ככה:

קודם כל גילוי נאות: אני סיכוטרפיסטית ולא פיסכולוגית
וגם לא מטפלת בגברים

הלאה:
קודם כל אני רותצ לברך אותך. אדם שיש לו יכולת כתיבה והבעה והבנת המצב כמו שלך-לא הבנתי מהיכן לקחו שיש לך בעיות למידה.
את מלאכת הכתיבה, התמצות והבהירות למדת היטב.


1. היום אתה בוגר, יכול לבקש מהמוסדות המתאימים אבחון חוזר.

2. גם אם יש לך בעיות כלשהן - בעיות של קשב וריכוז לא נכללות בדרך כלל בסוג הבעיות שזקוקות לדיור מוגן.

3. ההנחה שלי שלא אובחנת נכון בילדותך ומעבר לכך לא רכשת כלים מתאימים להאמין בעצמך, לחזק את היכולות שלך (ADD נחשבים לחבר'ה יצירתיים במיוחד)

אתה עובד ואוהב את העבודה שלך, משתכר למחייתך, עברת חווית מערכת יחסים שתרמה לך הרבה וכנראה תמשיך לתרום עוד וודאי למדת גם ממנה.

מה שכדאי בין היתר זה לרכוש כלים לחיים שיאפשרו לך לעמוד על הרגליים טוב יותר ולחות את החיים שמגיעים לך.

כפי שכתבתי אבחון מחדש דווקא כדי לשלול אבחון בלתי מתאים ישן.
לבקש טיפול דרך קופ"ח אם ידך לא משגת טיפול פרטי.
NLP, EMDR, CBT ואימון אישי כולם שיטות קצרות טווח, אפקטיביות מאד שיכולים לעזור לך למצא את עצמך וללמוד כלים חדשים לחיים טובים יותר בתחום הרגשי וההתנהגותי.

הנחישות שלך והרצון להיטיב את מצבך יעזרו לך.
לדעתי דיור מוגן ודומיו ימשיכו את התווית הבלתי רצויה ויתוו את חייך למצב של מוגבלות שלא לצורך.

בהצלחה
אנחנו פה להמשיך ולתמוך בך בהמשך הדרך שאתה עושה כבר עכשיו
 
למעלה