תקופת שבירה

מתנוס100

New member
תקופת שבירה

היי, זוהי הפעם הראשונה שאני כותב על עצמי בפורום כלשהו.אני בן 26 סטודנט למשפטים ועובר תקופה נוראית ,אולי הקשה ביותר בחיי(ולא חסרות כאלה).קצת לרקע לא מזמן עברתי דירה מירושלים לראשון לציון ואני שנה ראשונה בתואר.הוריי נפטרו מלפני הרבה שנים ככה שאת רוב חיי חייתי ללא משפחה.חוסר התמיכה תמיד היווה עבורי קושי רב ,אך כיום אני הכי חש את זה.לאחר הצבא עבדתי בעבודות מזדמנות ובאופן כללי דיי בזבזתי את הזמן .שנתיים לאחר מכן עברתי משבר קשה התחלתי להיכנס לדיכאון ועל מנת לצאת מזה התחלתי לעשות ספורט .שנה אחרי התחלתי ללמוד במכינה באוניברסיטה העברית בהבנה שלאור מצבי המורכב רק לימודים יסייעו לי בשיפור העתיד.ההתחלה הייתה קשה אך עם עזרה מהיועצת המקסימה שלי עברתי את המכינה בצורה טובה מאוד.המטרה המרכזית שלי הייתה להתחיל לימודים אקדמיים בתחושה שרק הלימודים יעניקו לי עתיד טוב יותר.השנה נכנסתי ללימודים אך הקושי הרב שאני חווה בתקופה זו הוא בל יתואר.באופן כללי אני אדם בודד שאוהב חברה אך משום מה אף לא היה לי חברים אמיתיים חברים שיהיו לצידי בזמנים קשים.בכל פעם הייתי צריך לנדב את עצמי בכדי לצאת עם חברה מסוימים גם בפן הזוגי אני מאוד בודד בכל ה5 שנים האחרונות הייתה לי חברה אחת.וזה לא בגלל שאני ניראה מבחינה חיצונית לא טוב,כי זה ממש לא הסיבה,אלא מהחוסר ביטחון העצום שיש לי גם ביצירת קשר עם אנשים חדשים ובמיוחד עם בנות.בנוסף לחוסר הביטחון שלי אני סובל מחרדת קהל בצורה קיצונית ,דיכאון ונחיתות.מהצד אני יכול להיראות אדם שהכל טוב איתו אך מבפנים אני מרגיש אדם ריק שזקוק לאהבה ותמיכה.התחושה שלי כרגע היא שהלימודים הם המפלט האחרון שלי ,אך ההתחלה ממש ממש קשה לי אני מתקשה בכתיבת העבודות שנותנים לי וכתוצאה מכך אני מרגיש שזה גדול עליי.אני מאוד חושש לעזוב את הלימודים, אבל התחושה שלי כרגע היא שהלימודים פשוט מעיקים עליי (גם בלי הלימודים החיים עצמם מעיקים עליי) מה אני יכול לעשות כדי לצאת מהמצב הקשה הזה?

גרא.

New member
מתנוס100,כמעט כל סטודנט במהלך לימודיו עומד

בפני מצב משברי קשה,מסובת רבות,ושוקל להפסיק את הלימודים.לא מעטים אמנם עושים את זה, ומאבדים את הסיכוי לפתוח קריירה מקצועית בעתיד,אבל רבים מצליחים לשרוד,להתמודד ולהגיע לבסוף למימוש השאיפות שלהם.התמודדות עם משבר כזה,קשה מאד לבד כשאין משפחה וחברים תומכים,מבינים ומפרגנים.במצב כזה,המוצא האולטימטיבי הוא עזרה טיפולית מתאימה.כסטודנט אתה יכול לפנות לקליניקה הפסיכולוגית של האונייברסיטה בה אתה לומד,אבל אפשרי גם באוניברסיטה אחרת.בקליניקה כזו המחיר מסובסד,עד כדי מחצית מעלות המקובלת במשק.אפשר גם להעזר בפסיכולוג דרך קופת החולים שלך,גם במחיר מסובסד.כסטודנט שעבד ולמד במקביל ללא כל עזרה,אני מכיר היטב משבר מהסוג הזה.אבל כאשר המטרה מסומנת,ואתה מסתכל מעבר לאף ומאמין שכל מאמץ חייב להעשות בכדי להגיע לחוף המבטחים,אתה יכול לגייס כל משאב נפשי כזה שגם אינך מאמין שיש לך, מתאמץ,עושה הכל,כולל שטיפת מדרגות בכדי להשרד.אל תוותר,חפש עזרה טיפולית מתאימה.

מתנוס - מה שטוב מכל מה שכתבת על עצמך ומצבך,

זו הנחישות שלך.למרות הבדידות ,מחסור במשפחה קרובה,חוסר בזוגיות ומאבקי ההישרדות,אתה לא מוותר,נלחם וממשיך להשגת מטרותיך.למה זה טוב...? כי יש כאלה שבמצבך מתכנסים פנימה ונבלמים מעשייה ומהתמודדות.אז קודם כל תטפח לעצמך על השכם על הדבקות והנחישות להשגת יעדיך.שנית,כפי שנאמר לך,טיפול יוכל להוביל אותך לדרך נפשית חדשה,לקבלת כלים להתמודדויות נפשיות,ושינוי משמעותי לחיוב בדרך תפקודך עם הסובב אותך,חיזוק ביטחונך האישי ומבט חדש על החיים וחייך.לכל זאת תגיע תוך השקעת משאבים נפשיים במסגרת הטיפול,אך עם הזמן תגלה עד כמה עשית נכון שנכנסת לתהליך הטיפולי.בהצלחה.

מתנוס100

New member
אני חזק -לא ניראה לי !!

חוסר ההצלחה כיום מוביל לתחושה שעולמי חרב..חוסר האמון בעצמי וההבנה כי כיום אין שום גורם אמיתי שיכול לסייע לי במצוקה זו רק מגבירה את תחושת הייאוש.הרבה פעמים אנשים שומעים את הסיפור שלי ואומרים לי "אתה אדם חזק " .לעומתם אני חש כאדם שהולך על גחלים..אני מלא פחד שיום אחד הייאוש יגבר ואז כבר יהיה מאוחר מבחינתי ..לעיתים קרובות אני חש כאילו העולם מסביבי מתפוצץ.ולגבי הבדידות לא נראה שזה הולך להשתנות ..היא מלווה אותי בכל שנות חיי.הרבה פעמים אני מסתכל על אחרים ומקנא במה שיש להם (משפחה,חברים,אושר,ביטחון וכו') כך ברור שבמצבי אני נוטה להשוות את עצמי לאדם שנמצא ביתרון מסוים מעליי ולא לאדם (אם יש כזה ) שיש לי יתרון עליו..אני חושש שלעולם לא אהיה מאושר והחשש נובע בעיקר מהפחד של הרס עצמי . אתמול הייתה לאמא שלי אזכרה אז עליתי לקבר שלה וביקשתי ממנה כמו תמיד שתסייע לי לצאת מהמצב הנוראי הזה ..האמנתי לרגע אבל עם יציאתי מבית הקברות חזרתי למציאות העגומה מציאות שאין לי אמא שתשמור עליי ותעניק לי את החום שאני זקוק לו כ"כ ..אני חש לעיתים שהסיפור המשפחתי שלי אבוד ושעם הזמן זה רק מחמיר

למעלה