תקופת צינון במס שבח

משמיש

New member
תקופת צינון במס שבח

ברשותי דירת מגורים [ בית ישן] שאני עומד למכור ונדרש לשלם מס שבח. האם יהיה עלי להמתין תקופת צינון על מנת לקבל פטור מס שבח על הנכס השני שאמכור? שהרי על הנכס הראשון נדרשתי לשלם ולא קבלתי פטור תודה מראש

כיצד ומתי הנכס השני הגיע לרשותך?

המתנת תקופת צינון - כשמדובר בהעברות ללא תמורה ליידי המוכר (תא משפחתי) המתנת תקופת חסימה - כשמדובר בשימוש בפטור על-ידי המוכר (תא משפחתי) לפי עילת הפטור המתאימה.

משמיש

New member
רכשתי אותו באותה תקופה

בשנות השבעים יש פטור במכירת דירת מגורים כל 4 שנים אך במקרה הזה?

מכירה בפטור ממס

אם לא ניצלת פטור ממס ב 4 שנים האחרונות אז אתה יכול למכור בפטור את הדירה השניה בתנאי שהיא דירת מגורים "מזכה" כהגדרתה בחוק. כמובן שתשובה זו שרירותית רבתית. אם תפרט לפרטי פרטים כל דבר הקשור בדירה אוכל להשיב לך תשובה מתאימה.

משמיש

New member
עדין לא נמכר דבר:

ברשותי 2 בתים במרכז אחד עם זכויות בניה תוספת של 60אחוז], בית ישן משנות ה60 רכשתיו בשנות ה70 עם מגרש של 350 ....ולגביו נאמר לי שלא אהיה פטור ממס שבח, כי מתיחסים למגרש ולתוספת זכויות הבניה.[המבנה הקים בן 50 מ"ר בלבד] את הנכס הנ"ל אני מתכוון למכור ועליו נאמר שאהיה חייב במס שבח אם כך, האם באותו הזמן אוכל למכור את הבית השני 160/400 בפטור של מס שבח? מאד מקווה שבהיר יותר או שלא... מכל מקום תודה על התשומת

משמיש

New member
נסיון הבהרה:

ברשותי 2 בתים במרכז אחד עם זכויות בניה תוספת של 60אחוז], בית ישן משנות ה60 רכשתיו בשנות ה70 עם מגרש של 350 ....ולגביו נאמר לי שלא אהיה פטור ממס שבח, כי מתיחסים למגרש ולתוספת זכויות הבניה.[המבנה הקים בן 50 מ"ר בלבד] את הנכס הנ"ל אני מתכוון למכור ועליו נאמר שאהיה חייב במס שבח אם כך, האם באותו הזמן אוכל למכור את הבית השני 160/400 בפטור של מס שבח? מאד מקווה שבהיר יותר או שלא... מכל מקום תודה על התשומת

אם הדירה השניה שימשה למגורים

או שימוש אחר המנוי בסעיף 49 ואתה לא מכרת דירה אחרת בפטור ממס בארבע השנים האחרונות ולא נתת מתנה נכס נדל"ן למן דהו אז הנך יכול לקבל בפטור ממס על הדירה השניה - שוב תלוי באופי הנכס שווי הדירה שווי זכויות הבניה גודל המגרש ביחס לסבירות של האיזור תב"ע וכו וכו בגדול - אין קשר בין מכירה אחת לאחרת ולמועדם אלא אם היה שימוש בפטור בתוך בתקופה מוגבלת. יש מצבים שאפשר למכור את שתי הדירות בפטור בתוך 4 שנים תתיעץ עם מומחה מס שישטח בפניך את האפשרויות לאחר שיהא בידו כל הפרטים ויש לא מעט פרטים שצריך להביא בחשבון. ראה שאלון בסיסי למכירת דירת מגורים בקישור המצ"ב

למעלה