תקופת ההתמכרות

e-magine

New member
תקופת ההתמכרות

קראתי את המחקרים המעטים שהתפרסמו בנושא תקופת ההתמכרות. המחקרים האלה טוענים שרוב המכורים נגמלו אחרי תקופה של שנה וחצי. מהסקר שהרצתי כאן, ראיתי שרוב המשתתפים כאן מכורים או היו מכורים יותר משנה וחצי. הדבר הזה די מדאיג אותי, גם באופן כללי לגבי כולכם וגם באופן פרטי לגבי עצמי. כי אני יודע רואה שאני מכור בערך שנתיים וחצי. אמנם העוצמה של התלות הרגשית פחתה אצלי, אבל התלות נשארה כי ההרגל השתרש אצלי. אז או שהמחקרים לא נכונים, או שאנחנו במצב יותר קשה. מה דעתכם?

אנחנו כמו מכורים להרואין

נחיה עם זה עד גיל 60 בהנחה שההתמכרות לא תגמור אותנו
עכבר בהופעה נדירה

e-magine

New member
../images/Emo32.gif פעם קראתי ידיעה

על מחקר שהתיימר לקבוע שתקופת ההתמכרות להרואין היא 7 שנים. הטענה היתה שבדרך כלל ההרואין מחסל את המשתמש, תוך כמה שנים, בגלל סגנון החיים של המכורים לחיים קשים - קרי סכנות הרחוב והחיים הלא נורמטיביים, חוסר התנאים ההיגיניים של השימוש בסמים, שמביאים להדבקה באיידס ובמחלות זיהומיות קשות אחרות, חוסר התזונה הנכונה וכד´. אך אם המשתמש שורד את ה7 שנים, הוא כבר נגמל מרצונו. אני לא יודע מה האמת בסיפור הזה, אולי אתה יודע.

עצוב ומסובך כל הסיפור הזה עם הרואין

התאוריה טוענת שהסם עצמו לא יהרוג אותך אם יש לך איך לממן אותו ואם רשויות החוק לא יטרידו אותך. אישית לא בדקתי את התאוריה של לשבת על שק הרואין על אי בודד בלי שתתריד אף אחד ובלי שאף אחד יטריד אותך. אבל השמועות שיש הם שהרואין הוא סם מוות אז בטח לא סתם קוראים לו ככה. מה שרציתי להגיד זה שכמו שאמרת, רוב הסיכויים שמה שיהרוג אותך בתור מכור להרואין זה אורח החיים שלך. חוסר כסף, חוסר הגיינה, חיכוך עם גורמים עבריניים, זנות, ושאר הרעות החולות שדרות בכפיפה אחת עם ההתמכרות לסמים. בהולנד למשל יש פרוייקט של מרכזים שמספקים למכורים מחטים נקיות ואפילו את הסם עצמו במחירי עלות תמורת התחייבות של המכור להשתמש בסם בתוך המרפאה. (העלות האמיתית של מנת הרואין היא משהו שווה ערך לחמישה שקלים) הרעיון הוא שכשאתה כבר בא לשם מציעים לך תוכניות גמילה ומעודדים אותך להפסיק. הסטטיסטיקה אומרת שגיל המכורים להרואין בהולנד עולה, מה שאומר שאנשים צעירים כמעט ולא מצטרפים למעגל והמכורים הקיימים ממשיכים לחיות ו"להאריך" ימים. לא יודע לגבי תאוריית שבע השנים. עכבר

מבעבעת

New member
מסכימה עם אי ../images/Emo18.gif

הייתי מכורה הרבה יותר משנה וחצי. מי המציא את המספר הזה בכלל? לדעתי שתי האפשרויות שהצעת קיימות בו זמנית: גם יש הוכחות שהמחקרים לא צודקים
וגם המצב יותר קשה ממה שחשבנו תחילה

אומרים גם

שאם נישואין החזיקו מעמד 7 שנים, הם יחזיקו לתמיד ולא יתגרשו. המציאות מוכיחה אחרת....

e-magine

New member
אני באמת לא יודע על נישואין

וגם לא יודע מי אומר ועל סמך מה. בכל מקרה, נישואין, כשלעצמם, אינם התמכרות.

למעלה