תקופת הבית ה-2

guy6666

New member
תקופת הבית ה-2

שלום! בתקופת הבית השני יש 2 גירסאות: אחת האומרת שיאסון פנה לאנטיוכוס והציע לו כסף למשרת הכהן הגדול. והשנייה אומרת ששמעון פנה לחוניו וביקש ממנו תפקיד (אחראי השוק-אני חושב) וברגע שחוניו סרב הוא פנה לאנטיוכוס והציע לו כסף בתמורה שימנה את יאסון לכהן. מה מהתשובות הנ"ל היא התשובה הנכונה? תודה מראש! גיא.

shiray

New member
הראשונה

אנטיוכוס היה בקשיים כלכליים ואז הוא ביקש מחוניו לשלם לו יותר ע"י זה שהוא יבזוז את בית המקדש. חוניו לא הסכים ואז אנטיוכוס היה בטוח שחוניו לא נאמן לו. חוניו מיהר לאנטיוכוס וכשהוא לא היה באזור יאסון, אחיו, יצר קשר עם אנשי אנטיוכוס והציע סכום כסף גדול בעד התפקיד ועוד התחייב להשיג יותר מסים לאנטיוכוס. אנטיוכוס הסכים להצעה משתי סיבות עיקריות- בגלל שהוא חשב שחוניו לא נאמן לו ובגלל הקשיים הכלכליים

אורוש16

New member
שתיהן...

טוב אז שתי הגירסאות נכונות. תראה...זה התחיל כשקבוצה קטנה של מתיוונים קיצוניים רצו להפוך את ירושלים לפוליס. לכן הם היו חייבים שהכהן הגדול יבקש זאת מהשלטונות, אבל המתיוונים ידעו שהכהן חוניו ה-3 לא יעשה את זה, בגלל שהוא לא היה מחוג המתיוונים, ובטח שהוא לא היה מסכים לבקשה כמו להפוך את עיר הקודש, עיר הבירה לפוליס. אז היוונים חשבו..חשבו..חשבו...(
) והגיעו למסקנה שצריך להדיח את את חוניו. זה מה שתכננו בינתיים נגד חוניו. בזמן הזה היו גם סיבוכים בבית המקדש. כמו שאמרת, דמעון רצה קידום בתפקיד. אבל חוניו לא הסכים לקידום, שמעון ה
הזה, פנה לסלווקים ואמר להם שיש בביהמ"ק אוצרות שצריך להחרים אותם, אז הסלווקים שלחו נציגים לבית המקדש כדי שיראו על מה מדובר. חוניו אמר להם שהאוצרות האלה משמשים לאלמנות ויתומים. הנציגים ריחמו, ולא החרימו את האוצרות. שמעון שהשיג הישג חשוב: התערבות הסלווקים בירושלים המשיך בשלו, ואמר לסלווקים שחוניו זומם נגד הסלווקים. חוניו הבין שהוא צריך ליסוע לאנטיוכיה כדי להרגיע את העניינים, ובזמן שהוא נסע, המתיוונים המתונים ממקודם (אלה שתכננו להדיח את חוניו) ניצלו את ההעדרות. עכשיו יאסון, שהיה אח של חוניו, תמיד רצה את משרת הכהונה הגדולה, ושיחד את הסלווקים (ב-600 כיכר כסף) שיתנו לו אישור להפוך את ירושלים לפוליס, ואישור להקמת אמפיביון וגימנסיון. הסלווקים נתנו את האישור...יאסון הפך לכהן גדול...המתיוונים היו מרוצים...ירושלים הפכה לפוליס ונקראה אנטיוכיה.

shiray

New member
לא הבנתי משהו

דבר ראשון בחיים לא למדנו משהו כזה ואני מתחילה להלחץ... ודבר שני- למה היו צריכים לבקש מהסלווקים להקים עיר פוליס? מן הסתם הם היו תמיד בעד כי השאיפה שלהם הייתה להפיץ את התרבות ההלניסטית בכל השטחים שהם כבשו... לא הבנתי למה הכוהן הגדול היה חייב לבקש את זה מהסלווקים. והרי גם הוקמו כבר ערי פוליס ברחבי יהודה ולא נראה לי הגיוני שחוניו השלישי ביקש להקים אותן

אורוש16

New member
בלי לחץ...../images/Emo4.gif

א- אל תילחצי! ב- אותנו ככה לימדו ואני בטוחה במה שכתבתי. ג- היו חייבים לקבל אישור מהסלווקים. אל תשכחי שעד עכשיו ליהודה הייתה אוטונומיה דתית, ולא הייתה התערבות של הסלווקים. מה גם שהמתיוונים ביקשו שיכירו בירושלים כפוליס. הם לא יכולים לעשות את זה על דעת עצמם...הרי אם יכירו בירושלים כפוליס..ירושלים תצטרף למעגל הערים ההלניסטיות (מה שבאמת קרה..) ואז יהיו לירושלים היתרונות הכלכליים שבקשרי המסחר יחד עם הערים ההלניסטיות בסביבה.. צאי מנקודת שהמתייוונים לא היו פונים לשלטון הסלווקי, מי היה תומך בהם? הרי הם היו קבוצה קטנה..כי הם היו קיצוניים בזמן שכל השאר היו מתונים. ברגע שיש להם את הגיבוי של הסלווקים, הם יכולים לפעול, ולמרות שהם מיעוט הם "שולטים" על הכהונה הגדולה. וחוץ מזה ברגע שהשלטון הסלווקי מכיר בהם, גם הערים ההלניסטיות מכירות בהם...וככה קשרי המסחר, הקשרים החברתיים, פוליטיים וכ'ו אפשריים. אני מאוד מקווה שהבנת אם לא תכתבי לי בכל מקרה, אם זה נראה לך כמו סינית, ובאמת לא לימדו אותך, פשוט תתעלמי, ותעני בבגרות כמו שלימדו אותך בהצלחה!

shiray

New member
הבעיה היא

שכל כיתה לימדו בצורה קצת שונה וחלק לימדו וחלק לא ואין לי מושגעד כמה הבודקים קשוחים... ועדיין לא הבנתי את זה שהרי היו ערי פוליס ביהודה כשירושלים עוד הייתה עיר דתית יהודית והכל. אותן ערים היו ערי פוליס אבל באופן חלקי ולא היו מקושרות לערי פוליס אחרות? ולפי מה שאת אומרת הבנתי כאילו קודם ירושלים הפכה לאנטיוכיה ולעיר פוליס והכל ורק אז יאסון נהיה כוהן גדול ואנחנו למדנו שההיפך וזה גם נשמע הרבה יותר הגיוני שקודם הוא היה כוהן גדול ואז הוא התחיל לפעול... ואם הכוהן הגדול הוא מתיוון אז למרות שהמתיוונים היו מיעוט עדיין יש להם המון כוח, לא?

אורוש16

New member
לא הבנת נכון

ירושלים הפכה לפוליס (אנטיוכיה) רק אחרי שיאסון היה בשלטון. כי רק ככה הוא יכול היה לפנות לשלטונות (הכהן הגדול הוא זה שמייצג את העם בפני השלטונות). מממ את השאלה שלך על ערי הפוליס לא ממש הבנתי. תראי, עיר פוליס זאת עיר מדינה. כאילו היא מתפקדת לבד, ובזכות עצמה, אבל יש וחייבים להיות קשרים בין הערים אם הן רוצות להתפתח. אני לא מורה להטוריה, אבל לפי מה שהבנתי בשביל שעיר תהפוך לפוליס היא צריכה להעביר בקשה שזה יהיה רשמי. בכל מקרה צירפתי קובץ..מקווה שהוא יעזור!

shiray

New member
הקובץ לא נפתח לי

ולגבי הערי פוליס האחרות אני אסביר שוב את השאלה: הרי היו ערי פוליס לפני שיאסון מונה לכוהן הגדול ולפני שירושלים הפכה לעיר פוליס, אז מי היה זה שביקש מהסלווקים להקים את הערים שהוקמו לפני שיאסון התמנה?

אורוש16

New member
תנסי עכשיו

מממ לא יודעת אני יכולה לענות רק על מה שלמדתי אולי הדף יעזור יותר ממני...

אורוש16

New member
לא עובד ../images/Emo4.gif

מממ אין לי מושג... תני לי את האי מייל שלך או איי סי קיו ואני אנסה לשלוח לשם...

למעלה