תקופה קשה

תקופה קשה

תקופה לא קלה, זה מה שעובר עליי, מעולם לא היו לי יותר מידי חברים, בטח שלא חברים קרובים, אבל היו מעטים שסמכתי עליהם בעיניים עצומות. חבר ילדות אחד, כזה שגדלתי איתו, חברה הכי טובה, שאיתה אני עובד כעשור, משתף ומשותף בהכל, חברה נוספת שפעמיים בתוך שנה הפכתי עולמות שיפתחו בפניה דלתות, שלושתכם פשוט פגעתם בי מאוד. אתה, שאפילו לא טרחת להודיע לי על הולדת ביתך הבכורה, חשבתי שאולי רק לוקח קצת זמן, אבל כנראה שפשוט אני לא מספיק חשוב או קרוב אליך כבר, את החברה הכי טובה שהיתה לי מעולם, הזמנת כבר את כולם, אותי אפשר לדחות, אני הרי כנראה אסלח, לכעוס עלייך אני לא יכול, אבל זה פשוט כואב. ואת האחרונה, החטפת לי סטירה לפנים, מעולם לא ביקשתי ממך דבר, עזרתי ונתתי מעצמי כדי לפתוח את הדלתות, אבל אפילו לעדכן אותי בע"פ, ולא בהודעה לקונית מעבר לשולחן, לא היה לך את מעט הכבוד לתת בחזרה. פגעתם בי, הכאבתם לי, במיוחד אתם, עליכם סמכתי, עליכם בניתי כמשענת, נראה שטעיתי, מצטער.

Feanor75

New member
הי תתעודד

לפי התיאור שלך החברים האלה לא שווים כלום גם לא להצטער בגללם, התנהגות של אנשים נחותים. נתק איתם את הקשר. מגיע לך להכיר חברים יותר טובים שיכבדו אותך ויהיו שם בשבילך.

תודה

תודה רבה על התגובה והיחס, לצערי הרבה למרות כל הכאב, אין לי חברים אחרים, אוותר עליהם אשאר לבד, היום סבלו ממני בעבודה, המצב רוח היה בקרשים, לא החלפתי מילה אם לא הייתי חייב, כשעניתי, עניתי בחוסר סבלנות מובהק, נגמר לי, אם זה היחס של מי שהחשבתי לחברים שלי, אז למה לעזאזאל אני בכלל מנסה, יכולת השיפוט שלי בקנטים, אני לא יודע אפילו לזהות את החברים, אולי עדיף באמת לא לסמוך על אף אחד, כך לפחות לא אתאכזב.

Feanor75

New member
לא נורא

קודם כל אל תפחד להיות לבד. את אותם חברים תגדיר לך כמכרים- הכל אינטרסים, כי לשם חבר הם לא ראויים. אל תשכח ואל תסלח. מה שקרה זה שהם היו חברים בשבילך ואתה היית רק מכר בשבילם. כגודל הציפיה גודל האכזבה- אל תצפה מהם להרבה. ומי שיוכיח נאמנות תגדירו כחבר אמיתי. גם לי אין הרבה חברים אמיתיים, גברים עם מילה. אני מביט סביבי ורואה רכיכות, חסרי עמוד שדרה.

הרגשה מגעילה

חוסר חשק לכלום, חוסר אמון, בדידות, זה מה שעובר עליי, אין לי כח לאנשים, לא יכול לפתוח את הפה בכלל, לא מאמין באף אחד. שלושה ימים מגעילים, אם אלה דרכו עליי, על מי אוכל לסמוך? כנראה על אף אחד.

מילים קשות ובתור אחת שנפגעה כל כך

וכבר לא מאמינה שיש באמת חברים ושהכל אינטרסים, מבינה את ההרגשה-האכזבה, הכאב והתסכול. פשוט למדתי לא לשים את כל הקלפים שלי על עניין החברות ולזכור שלכל אחד יש אינטרסים וזה בסדר.

כואב ומאכזב

לכל אחד יש אינטרסים, רק שחשבתי שאני חלק מהם לפחות. חבל, כואב, בעיקר מאכזב. זה כנראה היעוד שלי.

חותך ולא חותכת

תודה על התגובה, אבל בחורה אני לא. הסבר, מה יש להסביר? הסתרת מעשים? אי הזמנה? חוסר יכולת לדבר איתי פנים אל פנים? זלזול? אני כבר לא יודע, אין לי כח להתעסק בזה, ואין לי כח בעצם לשום דבר.

Feanor75

New member
האם ההבנה הזאת שינתה אותך?

אמרת לעצמך ככה זה, ככה גם אני אהיה? או שנגעלת מהם ואמרת לעצמך שלא תהיי כמותם?

לא, הקשר עם החברות נגמר מיוזמת שני הצדדים

אפשר לומר... ונכון, עכשיו כבר אין החבורה הגדולה סביבי, ואין לי המון המון חברים אלא רק קומץ, אבל וואלה אלה שיש-יכולה לסמוך עליהם שלא ירכלו עליי, שלא יצחקו עליי, שיהיו חברי אמת ובכל זאת לא שמה את כל הקלפים עליהם ולא סומכת לגמרי. בכלל לימדו אותי לא לסמוך לגמרי על אף אחד, למעט עצמי.

Feanor75

New member
זה

טוב שאת חוסכת באנרגיה ככה בגישה הזאת, פחות תפגעי. פה ושם נדיר מאוד, עדיין יש אנשים שראויים לאמון. עם המשפחה שלך זה גם אותו סיפור? לא סומכת? והבן זוג? כמובן זה מאוד אישי לא חייבת לענות. יש אנשים שהיית רוצה לנקום בהם?

לנקום?ממש לא!

אני לא מתעסקת עם כאלה דברים. אני מאמינה שמה שצריך לקרות-קורה והכל לטובה. וסומכת על המשפחה והבנזוג פשוט לא באופן מלא לגמרי, תמיד יהיו סימני שאלה וספקות מבחינתי-העיקר לא להיפגע ברמות שכבר נפגעתי בתחומים הללו.

Feanor75

New member
זה מעניין

תרבות המערב מגנה נקמה בכל תוקף, מתייחסת אליה כשווה בחומרה לחטא עצמו. וזה ממש עיוות של הצדק. בהרבה מקרים הנקמה היא צדק. ההתנהגויות של רוב האנשים הן תיכנותים מבחוץ, לא משהו שבא מהם עצמם. זה טוב לדעת לסלוח למישהו ששואף לטוב, אבל הרבה אנשים יודעים רק לקחת, והגישה הסלחנית כלפי חטאיהם מאוד מחזקת אותם. קרוב לוודאי שאנשים כאלה המציאו את הגישה שמגנה נקמה. אגב ישו האמיתי לא דיבר על הושטת הלחי השניה אלא על ההיפך.... וכשאת קוראת סיפור שהרשע לא משלם על חטאו, לא צורם לך? כשהוא משלם והטוב מנצח יש תחושה טובה שהכל בא על מקומו. לא חושב שהייתי יכול לקיים זוגיות בלי אמון מלא.

efriend

New member
יש לי הרגשה, ותקן אותי אם אני טועה,

שאתה סוחב את הסיפור הזה כבר המון המון זמן, כבר כמה שנים, ולא מצליח לעבור הלאה. החברים האלה כבר המון המון זמן מאכזבים אותך, ויכול להיות שצריך כבר להפנים את זה שהקשרים האלה, לפחות בצורתם הקודמת, נגמרו. יש בך משהו שמנציח את תחושת האכזבה הזו ולא יכול לעבור הלאה. אני ממליץ לך לנסות טיפול פסיכולוגי שיעזור לך להשאיר את הכאבים האלה מאחור, לצאת ממעגל הקסמים האלה ולעבור הלאה. תשים לב שאתה גם מתאר סימפטומים של דיכאון. אני עצמי עברתי טיפול פסיכולוגי (סביב דברים אחרים), לכן אני מרגיש שלם להמליץ על זה זה ממש חבל שאתה תקוע במקום הזה, אני חושב שהיום הזה יכול להיות היום הראשון של שארית חייך, הכל יכול להיות שונה ואתה יכול להגיע לחיים מלאים ומאושרים. איכות החיים שלך יכולה להשתפר מאוד.

אולי

שלום ותודה, אתה לא טועה ולא צודק, אני לא סוחב את הסיפור הזה, אבל כן, התאכזבתי בעבר מחברים, או לפחות כאלה שהחשבתי כחברים, כן, אני כנראה לא לומד מהנסיון שלי עצמי, וחוזר על הטעויות שעשיתי בעבר, אבל אם לא אתן סיכוי מחודש לעולם לא אצליח, האכזבה כואבת כל פעם מחדש, ומכאיבה הרבה יותר, במיוחד מאותם אנשים שחשבתי שהם חבריי. לא יודע מה ההגדרה של דיכאון, אבל זה בכלל לא משנה, כן האכזבה מפילה אותי לקרשים כל פעם, נותנת לי הרגשה רעה ומוציאה לי הרוח מהמפרשים, יכול להיות שטיפול יעזור, מעולם לא הייתי בכזה ולכן התשובה לא בידיי, אבל כרגע, אין לי כוחות לזוז מילימטר.

Feanor75

New member
מאוד ממליץ להימנע מטיפול פסיכולוגי

הוא משעבד וגם עלול לסבך יותר מלהועיל. מה שאתה עושה, מדבר עם אנשים גם שאתה לא מכיר, זה מצויין. גם אני אף פעם לא הייתי בטיפול ולא אהיה וגם לא צריך, גם בתקופות לא טובות.

אהבתי

מעולם לא היית בטיפול אבל אתה כבר יודע עליו כל כך הרבה שאתה יכול להמליץ או לא להמליץ עליו. מזכיר לי חברה שהייתה לי פעם שאמרה שהיא מאוד אוהבת אוכל סיני כי היא מעולם לא אכלה כזה...

Feanor75

New member
כן

כמו שנאמר, החכם למד מטעויות של אחרים. אבל לך זה לא משנה, את אכולת שנאה ורגשי נחיתות לגברים אמיתיים, ותתקפי כל דבר שאני אומר בלי קשר לתוכן.

פששש אתה מכיר אותי ממש טוב, אה?

עד כדי כך שאתה כבר יודע מה אני חושבת ומרגישה, וזה מאיזה הודעה או שתיים שקראת שכתבתי? או שאולי בעצם אתה זה שאכול שנאה עצמית ושנאה לנשים ושנאה לכל העולם ואחותו... ומשליך את זה על כל מי שנקרה בדרכך. אתה יודע מה? אחד כמוך באמת לא שווה התייחסות. איכסס..

למעלה