תקוע בגיאומטריה

Taxi Boat

New member
תקוע בגיאומטריה

סיימתי משולשים ומעגלים... אני עובד עכשיו על מצולעים משוכללים ועל נפחים ואני לא יודע מהן הנוסחאות: במצולעים משוכללים, איך אני מחשב זוויות ושטחים? ובנפחים, איך אני מחשב שטח והיקף... אשמח אם מישהו יכול לעזור לי בנוסחאות ובחוקים לגבי הצורות הנ"ל.. או אם יש איזשהו אתר שיכול לעזור בנושא... תודה

Taxi Boat

New member
ועוד שאלה לגבי משוכללים:

האם במשושה יש 6 משולשים שווה צלעות, ובמחומש 5 וכו'.. ? או שהדרך לחשב את השטח היא אחרת..

S a s h o K

New member
המממ...

משושה מורכב מ6 משולשים שווי צלעות. מחומש מורכב מ5 משולשים שווי שוקיים. מתומן מורכב מ8 משולשים שווי שוקיים. מקווה שהבנת! :)

בממוצע משוכלל

סכום הזווית הוא 180 כפול מספר צלעות פחות 2 כל זוית (מהמסביב של המצולע) 180 * מספר צלעות- 2 ------------------------ (חלקי) מספר צלעות נגיד במחומש יש סה"כ 540 מעלות כל זוית 108 במשושה 720 כל זוית 120 וכו'

נ ט ע 18

New member
עוד כמה דברים

כדי לזכור את הזויות במשושה ,מחומש ומתומן, כדי למנוע חישובים מיותרים: משושה- 120 מתומן- 135 מחומש- 108 סכום זויות במצולע : 180 (N-2), לחישוב זויות בודדת אתה מחלק את זה ב N -מספר הצלעות במצולע) מספר אלכסונים במצולע (N (N-3 חלקי 2 האלכסונים במצולע מחלקים את הזויות לחלקים שווים , נגיד במשושה יש 3 אלכסונים שמחלקים את זווית המשושה ל 4 זויות שוות שכל אחת שווה 30.. אממ.. מקווה שלא שכחתי שום דבר..

למעלה