תקועה לחלוטין בחיים

michalli25

New member
תקועה לחלוטין בחיים

שלום רב, שמי מיכל ואני בת 30. לפני חמש שנים סיימתי תואר ראשון כללי במדעי החברה (כי מעולם לא הייתי ריאלית ולכן לא התקרבתי לתחומי ההנדסה) לא מקצועי שלא היה לו שום ביטוי פרקטי יישומי בשוק העבודה. (לא לקחתי קורסים מעבר לגמר התואר) מאז עבדתי בעבודות פקידות ואפילו בקופאות ולא החזקתי מעמד כי מיהרו לפטר אותי בדרך כלל או שפשוט לא הצלחתי בגלל שיש לי כנראה קצת קשיי קשב וריכוז (ללא היפראקטיביות) ונכון להיות ומתמיד מעסיקים ניסו תמיד לטחון את הראש של העובד החדש בידע של העבודה בכמה ימים ספורים בלבד (כלומר בזמן קצר ביותר העמיסו עליו את כל החומר האפשרי ) ולא נתנו לו בכלל להספיק להתרגל לחומר וליישם אותו ולעבוד כמו שצריך. (אם הוא לא עמד בזה פיטרו אותו- שזה מה שקרה לי) כיום אני נשארתי תקועה מכל הכיוונים: בנוסף גם בכיוון החברתי מצבי מאוד קשה: אני מרגישה בדידות מאוד עמוקה וחריפה למרות שהצלחתי בעזרת אתרי ההיכרויות של בליינד דייט וכו' למצוא לעצמי הרבה הרבה מאוד קשקשת עם ידידים מיוחדים בטלפון. הייתי מסוגלת מאז ומתמיד לדבר שעות רבות בטלפון כל יום מרוב מצוקה. ותמיד דיברתי באותן שעות על כל הבעיות שלי בחיים. כמובן שמעולם לא פתרתי אותן דרך שיחות כאלה ונשארתי המדוכאת הנצחית (לא בוכה יותר רק מחזיקה את עצמי חזק כל הזמן) והדבר היחיד שעזר לי לשמור על שפיות בחיים היה האהבה שלי לכלבה שיש לי בבית הוריי והמון המון קניות בגדים קוסמטיקה וכו' דרך הכספים של ביטוח לאומי (הבטחת הכנסה למחוסרי עבודה). תמיד היו לי קשיים חברתיים מאז הילדות. הלכתי אפילו למאבחן פרטי לפני שנה שזיהה אצלי את אותה בעיית קשה וריכוז +בעייה חברתית אבל הוא לא פתר לי שום בעייה ואפילו התקשה לאמר לי לאיזה מקצוע תעסוקתי אני הכי מתאימה. לגבי הידידים שאיתם מדברת המון בטלפון- אני תמיד מצאתי את אלה הדחויים סביבתית -אלה שבחורות ממוצעות רגילות שרואים באתרי היכרויות לא ממש טורחות בכלל להתייחס אליהם. אני בחורה שנראית מאוד מאוד מרשימה פיזית (חיצונית). אך לצערי באופן דומה גם אני אישית לא הרגשתי משיכה פיזית או נפשית אליהם מעולם ורק השתדלתי מאוד להפוך אותם לאוזן קשבת נצחית בטלפון. כשהכרתי בחורים שלא השתייכו לקטגוריית "החנונים הדחויים" או לקטגוריית "חסרי ההשכלה שחלקם עובדים בתחנות דלק או מכירת פרחים ברחוב) בדרך כלל הם פסלו אותי לחולטין חוץ מעבור היכרות לסטוצים כי שידרתי כנראה הרבה חוסר אונים או פשוט גם כי הם הבינו מאוד את מצבי "הלא מסודר" בחיים כלכלי. ("אין לך כלום על התחת" כבר נאמר לי הרבה) היחידים שעדיין נמשכתי אליהם והיו מעוניינים בקשר היו אלא חסרי תעודות הבגרות ומקצוע בכלל, ואותם מייד פסלתי כי הייתי חייבת גב כלכלי שיעמוד מאוחרי בחיים כמו כל בחורה בעולם הזה..(הוריי במצב שונה משלי -גם תעסוקתית לכן הייתה לי יכולת השוואה למה שצריך להיות) מה אני אעשה?? איך אצא מהמעגל חיים הכלכך קשה ומייסר הזה שמכניס אותי לבדידות קשה כבר מליון שנה? בנוסף, אף פעם לא היה לי כסף לפסיכולוג של שעה בשבוע כי לקחתי את הכסף מהבטחת הכנסה בשביל לחיות בעזרתו את הרגע, וגם אם הייתי מנסה לוותר על כל הדברים החומריים לטובת פסיכולוג זה לא היה עוזר לי כי הייתי מתמוטטת מהר יותר בגלל העדר טוטאלי של תעסוקה מחשבתית שמתבטאת טוב בקניות. אני מעוניינת לקבל תשובה אמיתית ומלאה וכנה. תודה

תשובה אמיתית ומלאה וכנה

ברשותך אעבור לפן הכי מעשי שיש. ממה שכתבת אני מבינה שהקניות החומריות משמשות לך מפלט מהקשיים שאת חווה. אבל הן לא מוציאות אותך מהמצב אלא רק מהוות הקלה זמנית רגשית. אם תחליטי שאת באמת רוצה שינוי ותבחרי להשתמש בחלק מהכסף עבור אימון של פעם בשבוע (ועדיין יישאר לך כסף לקניות לדעתי) תוכלי לשנות את מצבך. כמה טיפים שיכתבו לא יעשו את העבודה. מדובר על שינוי אמיתי מבפנים. תמצאי מאמן/ת טוב/ה שהוא/היא באמת טובים במה שהם עושים. כאלו שיכולים לעזור לך, כך שבאמת תהני להשתמש בחלק מהכסף עבור עזרה שאת מקבלת
איך זה נשמע לך? נ.ב. אני לא מכירה מישהו שבאמת שינה את חייו דרך התכתבות. שינוי מלא יבוא דרך קבלת עזרה מאדם שזה המקצוע שלו.

מה את מוכנה לעשות בכדי להתחיל לחיות ?

איזה צעדים מעשיים את מוכנה לעשות בכדי לפרוץ את "מעגל הקסמים" הזה ? על מה את מוכנה לוותר בכדי לחיות טוב יותר ? מה הם המקומות הכי מרגשים בחיים שלך שאת רוצה להיות בהם ? מה שווה לך יותר - להמשיך ולהוציא כסף על בגדים/קוסמטיקה ? או ללכת לטיפול/אימון ולצאת מהמצב הזה ? האם את יכולה לראות את החיים שלך ביום שאחרי ה"דיכי" הזה ? איך הם יראו ? מה יקרה שם... רצית תשובות כנות וקיבלת שאלות שאת זו תתני להם את התשובות הכנות. אם תרצי ותחליטי שאת רוצה להתקדם ולצאת מהחיים התקועים האלה, אוכל לשלוח אותך למאמנים מנוסים - רק תגידי.

klshir

New member
המלצה חמה

שלום לך. קראתי את השיתוף שלך בפורום ואני חושבת שאוכל להציע לך פתרון מעולה. יש סדנה שנקראת "מהות" שנותנת את הפתרונות בדיוק לכל מה שתארת. מאפשרת לך להגיע להצלחות בחיים, להינות מהחיים, להעלות את שמחת החיים, להתמודד עם אירועים ועוד... זו לא סדנהפסיכולוגית והיא פרקטית וחוויתית ופשוט מתנה לחיים. אם תרצי לשמוע יותר פרטים את מוזמנת להתקשר אלי 050-3265544. נירית

האלי

New member
אזהרה - חמה לא פחות.

אילו סדנאות היו באמת יכולות לפתור את הבעיה, הרי לנו המאמנים לא היתה עבודה. עבודה עם מאמן הרבה יותר קשה, הרבה יותר תובענית והרבה יותר ממושכת. מה לעשות? שינוי מהותי כזה שאת מבקשת לא קורה בהוקוס פוקוס. הסדנאות כמו "מהות" ודומותיה נשמעות נפלא. ונכון שיוצאים מסדנא כזו בהרגשה כאילו העולם מונח לרגליך (הוא אכן מונח שם, אבל כאמור צריך יותר מסדנא כדי ללמוד לראות ולעשות זאת ולעשות שימוש בכך.) אבל ההרגשה הזו מתפוגגת תוך זמן לא ארוך ואת מוצאת את עצמך באותו מקום שהיית בו רק עם קצת פחות מזומנים בחשבון הבנק שלך. תקראי שוב מה ענתה לך מיכל הררי. מנסיוני אני יודע שאין קיצורי דרך אל ראש ההר. צריך לפסוע כל מטר בדרך לפסגה ורק מי שצועד בלי לוותר לעצמו, מגיע.

כזאת ציניות...

ניסית לעשות סדנה? או שאתה רק מדבר? סדנאות בכלל וגם הסדנה הזו יכולות לעשות פלאים.. בסדנה טובה עוברים תהליך אימוני ובסופה רואים שלאחר שעשו שינוי בתוך הסדנה הם יודעים איך לעשות את זה בחיים... כמו כן הסדנאות הטובות מאפשרות למשתתפים לבוא כמה שהם רוצים לאחר הסדנה ולהתאמן עוד ולצמוח עוד.. ובחינם .. כך שגם הזמן הזה שאתה טוען שלוקח השינוי קיים שם.. כמו כן .. שינוי הוא מיידי.. הטענה ששינוי לוקח זמן היא טענה החוסמת את השינוי.. כל שינוי שנרצה יכול להתרחש מהר מאוד.. הכל זה החלטה.. סדנאות הן נקודות החלטה מעולות.. אור ואהבה

ofer1807

New member
למה לשלול?

שלום האלי, קראתי את התגובה שלך ותהיתי - על סמך הקביעות הנחרצות? כמי שהיתה, ועדיין, משתתפת בסדנאות למודעות עצמית (מעל ל-10 שנים) וגם עובדת כמאמנת, תרשה לי לחלוק עליך. עבודה עם מאמן היא עבודה מתמשכת, ב"אחד על אחד", כשבד"כ עובר כשבוע בין פגישה לפגישה. עבדוה בסדנה היא עבודה מרוכזת, בקבוצה (יהיה גודלה אשר יהיה) ובד"כ קצרת טווח (על אף שאפשר, בסדנאות שונות, להמשיך ולבוא כמסייע, משתתף חוזר או לעבוא הלאה לסדנאות מתקדמות). הדינמיקה בכל אחת מצורות העבודה האלה היא שונה, ומכיוון שכל אדם הוא עולם שונה - יש אנשים שמתאימה להם צורת עבודה אחת ויש כאלה שמעדיפים סגנון אחר. יש אנשים שהיו באימון, או טיפול ואז באו לסדנה. יש אנשים שהמטפל שלהם שלח אותם לסדנה. יש גם אנשים שבאו לסדנה ואז בחרו להמשיך בטיפול אישי או באימון ויש אנשים שהיו רק בסדנאות והגיעו לפריצות דרך משמעותיות בחייהם... מטרתן של סדנאות כמו מהות, אינסייט, הפורום של לנדמרק ועוד, היא לתת בידי המשתתף כלים שייסיעו לו להפיק יותר מחייו, וזה נכון שיוצאים מהן בתחושה נפלאה (זה מה שקורה כשאתה מתחבר ללב שלך ואני מקווה שגם מתאמנים יוצאים בתחושה טובה לגבי עצמם מהאימון), אך מעכשיו והלאה זו בחירתו האם הוא משתמש באותם כלים ובאיזו תדירות. ועוד משהו - השינוי הוא מיידי. הוא קורה ברגע שאתה מחליט שאתה עושה אותו, ולא ממשיך לדבר על כך שתעשה אותו או שאתה "עובד על זה (על השינוי)". איש חכם אחד אמר פעם: "Thinking doesn't do it - Doing does it". אני מזמינה אותך לבוא ולהשתתף בסדנה למודעות עצמית. בוא עם ראש פתוח ועם לב נקי.

bridges

New member
הסדנאות גם נפלאות

הדבר היחיד הבעייתי בהודעה הקודמת היא ההמלצה על סדנא מסויימת. לפי דעתי האישית זה נוגד את מטרת הפורום (ואולי אפילו את החוקים?). זה עלול לגרום להפוך את הדיון מדיון ענייני לשרשור על המלצות על סדנאות שונות (או מאמנים שונים). ולגבי הדיון: אני רואה בסדנא שבה אני השתתפתי כנקודת מפנה בחיי. וכן, באותה סדנא ובסדנא שאחריה יצרתי את עצמי מחדש כאילו בבהוקוס פוקוס. אבל (וזה לצערי המשווקים של הסדנאות לא תמיד אומרים לך), כדי שהיצירה החדשה תחזיק מעמד יש לתחזק אותה, יש להעמיק אותה, יש להפוך אותה לדרך חיים. בקיצור, יש לקחת עליה אחריות. השאלה היחידה היא מה מתאים לך: אימון, סדנא או טיפול פסיכולוגי? לצערי עד שלא תנסי לא תוכלי לדעת. והאלי, אפשר להגיד אותו דבר על אימון: איך זה שבחודשיים וחצי משיגים שינוי? זה לא הוקוס פוקוס? איך זה שלפסיכולוגים יש עדיין עבודה למרות שיש מאמנים בעולם? רונן

למעלה