לאבן שיושבת על הלב יש משקל מאוד אמיתי
לי הייתה חוויה מרתקת בעניין הזה - ככל שנותנים מקום לכאב הנפשי, לבעיות, ככל שמתמודדים עם אנשים שליליים בחיינו ומנטרלים את השפעתם עלינו - לא רק שהבריאות משתפרת פלאות - גם האבנים האלה שיושבות לנו בנשמה - יורדות ואיתן גם לא מעט משקל. נראה לי לפחות מהניסיון שלי שזה לא סתם שאומרים שיש דברים שאנחנו שומרים בבטן. לפני חמישה חודשים בערך היה לי ריב סופר מכוער עם אחותי הגדולה ומכיוון שבפעם הראשונה בחיים שלי לא שמרתי כלום בבטן (כי צריך מקום לעובר...
) - התוצאות היו די מדהימות. אני לא ארחיב על הביקורים בשירותים אבל ירדו ממני אחרי שהוצאתי את כל מה שהיה לי להגיד לה - לא מגזימה - 4 ק"ג. יש לנפש השפעה עצומה על הגוף. זה לא רק אוכל שנכנס וג'יפה שיוצאת. כל החשבונאות הזאת מתסכלת כי זה ממש לא נכון שכל מה שצריך לעשות זה להשגיח מה אוכלים וכמה שותים וכמה זזים. כל אלו עוזרים אבל הנשמה חשובה לא פחות. אז מה לעשות?
שימי את עצמך במקום הראשון.
תתחילי לרשום לעצמך רשימת משאלות קטנות וגדולות.
תתחילי לעשות לעצמך רשימת מתנות שתרצי ליום ההולדת.
בכל פעם שיש לך שיחת טלפון מרגיזה עם מישהו או מישהי - קחי זמן והוציאי הכול במחברת או על המחשב. כל המחשבות, כל הקריזה, כל מה שעולה ומציף. כל מה שאת פתאום נזכרת ש"אוףףף - למה לא אמרתי" וכל זה.
למצוא לעצמך פינוקים שהם לא אוכל. פנאי רק לעצמך, קנייה של משהו שמנחם או משפר מצב רוח (נר ריחני?, ספר?), טיול ליד עצים וכו'. את מכירה את עצמך הכי טוב ואם את לא מכירה - אף פעם לא מאוחר להתחיל
וצאי מהמירוץ. לא השמנו ביום ולא סביר לדרוש מעצמנו להוריד את הכול במטה קסם. שימי את הסטופר בצד כי אין צורך להיות בתחרות עם אף אחד. אם הגוף שלך זקוק לירידה במשקל לשם בריאותו - זה יקרה. תני לעצמך אוויר לנשימה! שיהיה בהצלחה