תקדישו 5 דקות

253Daniel

New member
חייל טוב אינו שקול לרובוט..

חייל טוב מבין, חושב ומרגיש..חייל טוב הוא אדם בראש ובראשונה. כל אדם בא ממקום אחר ומתמודד עם הגיוס והשירות הקרבי בצורה אחרת..ואם למישהו מתחשק לבכות או לקטר כבודו מונח במקומו כי הוא חש במצוקה אישית.

253Daniel

New member
בנוסף על כך אתן לך דוגמא אישית.

יש לי חבר מאוד מאוד טוב...כמו אח בשבילי..חבר הכי טוב שלי מזה 7 שנים! עברנו המון דברים ביחד..אם לא הכל...ככה שאני מכיר את האופי שלו בצורה הטובה ביותר... הוא התגייס לפני כמה חודשים ליחידה X. יחידה קרבית לבעלי פרופיל72(כגון תותחנים, מוד"ש, וסטילי"ם). הבחור היה איתי בקורסים צבאיים של גדנ"ע אויר..היה מצטיין, הדריך בגדנ"ע..והיה באחלה כושר לפני הצבא. כמובן הוא התגייס בעודף מוטיבציה- רצה להיות מצטיין טירונות ולצאת לקורס מפקדי טנקים..(בטח הבנת כבר שהוא בשריון..). בשלב מאוד מוקדם של הטירונות הוא התחיל לחזור הביתה שבוז ולספר לי כמה שהוא בוכה וכמה שרע לו ושמתעללים בו. הייתי בשוק...זה אחד הבחורים החזקים נפשית שאני מכיר. בנאדם ששמח בכל מצב, ויודע להפיק את הטוב מכל דבר. היה לי מאוד מאוד קשה לראות אותו חוזר ככה כל 21..באמת שהוא סבל ואני כחבר סבלתי בשבילו.. נעלמה המוטיבציה והתחילו לבצבץ קטעים של "נמאס מקרבי" ... ו"אם הייתי יכול הייתי ג'ובניק עכשיו".... זה בחור עם נתונים צבאיים גבוהים מהממוצע בהרבה..נתוני קצונה ומסלולים מובחרים שאליהם לא יכל להגיע עקב בעיות פרופיל. בנאדם עם כוח רצון וחוסן נפשי..פשוט ממוטט..שבור..שבוז וגמור. עם סוף הטירונות הוא התחיל כבר את ההכשרה שלו כנהג טנק ושם חזר החיוך וחזרה ההנאה איתה המוטיבציה והרצון. המוסר השכל הוא שלכל אחד יש נקודות שפל בצבא, גם החזקים ביותר יכולים לבכות ולהתלונן ואין בזה שום בושה. אני מסכים איתך שבשנים האחרונות יש יותר תלונות מפגרות בצבא- זה נובע מעליית רמת החיים והפינוק של האוכלוסיה בישראל..אבל דברים כאלה תמצא בעיקר ביחידות לא קרביות..וגם אם כן..מדובר בבני אדם..מדוע לקטול?! האם אתה יודע אם הקטע שקראת וקטלת בכזה קור והחלטיות בא ממקום אמיתי של חייל עצוב ובודד או סתם מתלונן?!..או שזה סתם היה רגע רע של חייל טוב?! מאיפה אתה יודע?! מקווה שהפנמת את המסר ותפסיק להיות כל כך קיצוני.. הצבא בנוי מאנשים ולא רובוטים...נורא פשוט לדבר עכשיו כשלא התגייסת עדיין..יעידו כל הקרביים פה..אתה חי בסרט. בהצלחה בכל מקרה..

i D O 1 9 8 9

New member
כתבת הרבה דברים,

חבל שלא רכזת בהודעה אחת כי אתה חוזר על עצמך. אני לא דברתי על רגע שפל שבאמת הגיוני לקטר. אלא דברתי על תופעה בצבא, תנסה לקרוא מה שכתבתי, דברתי על תופעה כוללת. על תהליך כלשהו שקורה במדינה שלנו ובאזרחים. תקרא שוב בקיצור. וזהו סגרנו את הדיון מבחינתי.

253Daniel

New member
עזוב...ת'לא שווה את זה..

כתבתי הרבה דברים וזרקת על זה.. במקום להפנים את מה שאני אומר אתה מתעקש שקיימת פה תופעה כוללת כשעוד לא התגייסת בכלל ואתה צעיר שלא מבין כלום. אין פה תופעה כוללת...לא כולם משרתים בשייטת13 ובסיירת מטכ"ל ולא כולם נולדו עם עצבי ברזל במוח ובשרירים.. אתה בצבא במדינה דמוקרטית ולא בצבא של מדינה קומוניסטית שאסור לך להיות אנושי... צא מזה..כשתתגייס תבין כמה אי אפשר להיות הרמבו שאתה משחק אותה עכשיו...

i D O 1 9 8 9

New member
צריך להיות "ותיק" כדי להבין שיש פה בעיה?!

כשכל יום אתה שומע על "מרד" אחר בגדוד אחר של גולני? (סתם דוגמא). יש כאן בעיה, והצבא של היום הוא לא הצבא של פעם (טובים ממני אמרו את זה), וזה חלק מלקחי מלחמת לבנון השניה. מה שלמזלנו (אני מקוה לפחות) עושים היום יותר כדי לתקן את זה, ולהחזיר את המצב לקדמותו, ואת המוכנות של החיילים למוכנות הדרושה (גם אם זה אומר עוד שעתים ביציאה הביתה). אנחנו אולי מדינה דמוקרטית, אבל צבא הוא לא גוף דמוקרטי. עזוב, אתה תתייחס למה שאני אומר בביטול בגלל שאני "רק" בן 18 וחצי, אבל כל קצין או כל בעל דרג אחר יגיד לך אותם דברים.

253Daniel

New member
לא מתייחס בביטול..

צבא הוא הגוף הכי לא דמוקרטי שיש..אבל זה לא רלוונטי. חשבת פעם אולי שיש משהו מאחורי המרידות האלה?! כמו מצוקות של חיילים שמתעללים בהם?! ... מה אתה חושב?! שאין מפקדים טיפשים וסדיסטיים בצבא?! אני דווקא שמעתי לאחרונה שמפקד בגולני שם אבנים כבדות מאוד על אשכיו של חייל ששכב על האלונקה כדי "לדמות פציעה".. ומפקד ששם חסמי עורקים על ידיהם של 2 חיילים כהתעללות.. אני אישית יודע שביחידה שאיזה חבר שלי משרת המפקד זורק כיסאות על החיילים כשהם מפריעים בשיעור.. נראה לך הגיוני כל זה?! היית עומד בזה גם בזה כמו רמבו או נשבר כמו בנאדם?!

thebestdw

New member
אני מסכים עם מה שאתה אומר

אבל אני באמת לא מבין למה החלטת פתאום להוציא את זה על כותב המכתב. תרא שוב את המכתב ותבין שמה שאתה אומר ומה שרשום במכתב זה שני דברים שונים לגמרי. ובנוגע להודעות אחרות שלך: גם אבא שלי היה קצין בכיר בקרבי (גולני). ולפני זה הוא היה ביחידה "מאוד מובחרת".. וגם אבא שלי רוצה שאני ילך לכמה שיותר קרבי. אבל הוא גם אמר לי שחשוב לא לשמור בבטן ת'בעיות והקשיים שלי, כי אח"כ יהיה לי תור אצל הקב"ן. אין שום סיבה שבעולם שחייל (לא חייב להיות קרבי) ישמור קשיים בבטן. אני לא אומר שצריך לעזוב בסיסים ולעשות מרד, אבל אני גם לא רואה סיבה למה אותו חייל לא יכול לבקש דבר כל כך פשוט. שכשהוא יוצא הביתה יעריכו אותו. ויבינו שהוא עובר דבר קשה.. שלא יקבלו אותו כמובן מאליו.. "הוא בסה"כ עושה את העבודה שלו".. או "הוא בחר להיות קרבי, אז שלא יבכה עכשיו". כן, הוא בחר להיות קרבי, ואפחד לא אמר שהוא מצטער על שהוא בחר בכך. אבל אין שום סיבה שהוא יצא הביתה אחרי מלחמה קשה ושיקראו לו רוצח/פראייר/ כל דבר אחר שתרצה.

aloniguy

New member
אבל תקשיב!!

שום דבר ממה שרשמת לא קשוררררר בכלל למה שכתוב במכתב! אז זה כבר לא משנה אם אתה צודק או לא!

253Daniel

New member
אוי אני לא מאמין שאמרת את זה...../images/Emo4.gif

זה כבר לא עניין של חוסר הבנה.... אחרי שהתכוונת לזה שהוא "כולה בתותחנים"...כשהוא שומר לך על התחת כרגע ועבר מסלול קרבי לא פשוט.. אין כבוד!, ולא משנה מצידי אם תתגייס למטכ"ל עכשיו..אתה חסר כבוד וחסר בושה לגמרי...!

i D O 1 9 8 9

New member
ואתה ילדון מתלהם

חסר ידע בהבנת הנקרא. תקרא שוב מה שכתבתי, לרגע לא זלזלתי, אל תנעשה לעורר פרובוקציות.

253Daniel

New member
א. גדול ממך..(ועדיין ילדון..)

ב. לא תעבור בשנה הראשונה שלך בקרבי חצי מהדברים שעברתי בגיבושים שהייתי בהם..

253Daniel

New member
אהה...ו..ג..

זה שאני לא מסכים עם מה שאתה כותב זה לא אומר שאני לא מבין את זה.. חוסר בהבנת הנקרא שלי?! לא נראה לי.. חוסר בהבנת המצב שלך אולי..

thebestdw

New member
"מילא היית במסלול קשה במיוחד"?!?!

בדיוק להפך! למה אתה קורא מסלל קשה במיוחד? מטכ"ל? שייטת? אלו..? נכון, אלו מסלולים קשים. אבל הקושי שיש במטכ"ל/שייטת לבין תותחנים/חי"ר הוא קושי שונה לגמרי! רוב הקושי בשייטת הוא פיזי. וקושי פיזי זה דבר שעובר. הקושי בתותחנים/חי"ר הוא קושי מנטלי(!) יש הבדל בין הקושי שבלעשות מסע של 40 קילומטר עם 40 קילו על הגב כשאתה רץ 40 ס"מ בתוך המים לבין הקושי של לשמור ללא הפסקה ולעשות פעולות "פשוטות" שכל חייל פשוט עושה. במיוחד כשאתה יודע שאין לך את ההילה ו"הזוהר" של היחידות המיוחדות. כל חייל קרבי תורם ומקריב מעצמו המון! במיוחד המסלולים "הפשוטים והרגילים"

i D O 1 9 8 9

New member
אוקיי, אז למען הבנת הכלל ננתח את תגובתי :

"מילא היית איזה מסלול קשה במיוחד, אבל אתה בתותחנים (לא שאני מזלזל חס וחלילה, אין ספק שכל תפקיד בצבא חשוב , ובמיוחד תותחנים שהם חיילים קרביים [למקרה שתתלהם] . אני מכיר כ"כ הרבה חברה מהקיבוץ כאן שבמסלולים הרבה יותר קשים ואני לא שומע אותם ככה מקטרים ובוכים)." מילא היית איזה מסלול קשה במיוחד {לא אמרתי שהמסלול לא קשה, אלא לא קשה במיוחד בהשווה לחי"ר או ליחידות מובחרות}, אבל אתה בתותחנים (לא שאני מזלזל חס וחלילה, אין ספק שכל תפקיד בצבא חשוב , ובמיוחד תותחנים שהם חיילים קרביים [למקרה שתתלהם] {כאן רשמתי שאני לרגע לא מזלזל בתפקיד שלו, ואין לי שום זכות לעשות את זה, ציינתי זאת כדי למנוע תגובות מיותרות כמו שלך } . אני מכיר כ"כ הרבה חברה מהקיבוץ כאן שבמסלולים הרבה יותר קשים ואני לא שומע אותם ככה מקטרים ובוכים {בוכים על השמירות שהם צריכים לעשות, וכו' }). ובקשר לתגובה שלך, חי"ר זה לא תותחנים. והקושי המנטלי ביחידות מבוחרות\חי"ר קשה יותר מאשר קושי מנטלי בתותחנים\שיריון\נ"מ וכו' וכו'. אבל חאלס, זו לא הנקודה שלי בכלל.

thebestdw

New member
ממ

"הקושי המנטלי ביחידות מבוחרות\חי"ר קשה יותר מאשר קושי מנטלי בתותחנים\שיריון\נ"מ וכו' וכו'." אז זהו.. שלא. וזה בא ממישהו שטעם לתקופה ממושכת את שני העולמות (לא אני, אבל מישהו קרוב מאוד) דווקא תותחנים/שריון ונ"מ יותר קשים מנטלית.. בגלל שכולם חושבים שזה מסלולים גרועים ופראייר מי שהולך לשם וכל הבולשיט הזה. כשחברים שלי שמעו די מזמן שאני שוקל לבקש ללכת לשריון, התגובה הראשונה שלהם הייתה: "מה אתה דפוק?" לעומת חבר שלי שהלך לגולני וקבל תגובות חיוביות. רשמת אולי שאתה לא מזלזל בהם, אבל מקריאה של זה: "מילא היית איזה מסלול קשה במיוחד, אבל אתה בתותחנים" אי אפשר שלא להבין שאתה רואה בהם כלוחמים מסוג ב. ויכול להיות שבאמת לא הבנתי את הנקודה שלך. כי מנקודת מבט שלי, אתה כותב שטויות..אשמח אם תוכל להבהיר את הנקודה שלך.

aloniguy

New member
תקשיבו

אין דבר כזה יותר קשה מנטאלית! בחיים אי אפשר לעשות השוואה בקושי בין היחידות! כי אין שום יחידת מידה משותפת! בשניהם יש קשיים פיזיים וקשיים מנטאלים מסוג אחר!

thebestdw

New member
דווקא אפשר

בכללי יש הבדלים בין הקשיים, אבל לא חסרים דברים חופפים. בכל מקרה, אני ירחיב אם יהיה לי כוח מחר, אני מתתתתת מעייפות ומחר יום די עמוס.

aloniguy

New member
יש דברים חופפים

אבל שום דבר הוא לא בגדר עובדה או אמת מוחלטת... יש בנאדם שהמעמסה הפיזית יכולה להקשות עליו נורא בהיבט המנטאלי, ויש בנאדם שהעבודה הקבוע והשוחקת, עם 2 שעות שינה בשבוע תהרוג אותו עד שהוא ירצה להתאבד! אתה יכול להגיד לבנאדם כזה: הקושי המננטאלי במטכ''ל קשה יותר? לא נראה לי... (זו סתם הייתה דוגמא, זה פועל אותו דבר גם בכיוון ההפוך...)

253Daniel

New member
אני כותב לך את ההודעה ומרגיש שאני מדבר לילד

בן 12 שלא מבין מהחיים שלו.. אתה אולי בן 18..בגילי בערך..אבל באמת שאתה לא מבין לאן אתה הולך.. גם אני עוד לא התגייסתי..ואני מתגייס לקרבי בקרוב- בגאווה ובאהבה.. קל לדבר עכשיו שבקטנה לאכול חצץ ולקפוא מקור..קל לדבר שאת החברה שלך(שתהיה כבר לשעבר) יזיין בחור שלא יוצא 28 או 21...עם גישה כמו שלך אתה תבכה..כי אני לא חושב שאתה מבין לאן אתה הולך ומה אתה הולך לעשות וכמה זה יהיה קשה.. אז מן הסתם אתה לא הולך לקרבי כדי שיעריכו אותך ויגידו לך וואו..למעשה רוב האנשים היום יגידו שאתה פראייר וחבל לך על הזמן. אבל אתה יודע מה?! לפחות תכבד מילים כאלה שבאות ממקום קשה ואמיתי שהרבה מאוד חיילים קרביים שחלקם הרבה יותר קשוחים ממה שאני ואתה אי פעם נהיה חשים.

למעלה