תקדים חיובי

תקדים חיובי

"אנס המדרגות" ל-31 שנות מאסר. הפרשנות המשפטית: מגמת ההחמרה בענישה בשל פשיעה מינית היא תוצאה ישירה של לחץ ציבורי שמופעל בשנתיים האחרונות בכלל ובתקופה האחרונה בפרט על מערכת המשפט-להחמיר עם הענישה. כך מסביר ד"ר בועז סנג'רו, ראש החטיבה למשפט פלילי במכללה האקדמית למשפטים ברמת גן. והפרשנות שלי: זהו העונש הריאלי לפשעים חמורים מהסוג הזה, זהו העונש שכולנו ייחלנו לו, זה העונש שעשוי להרתיע עבריינים מועדים. אני מקווה שגזר הדין של שופטי בית המשפט המחוזי בחיפה יסמן תמרור דרך ויהווה תקדים לגזרי הדין הבאים. ופנייה לשושה. לידיעתך, החבר רודי ג'וליאני שתפס אצלנו כותרות נרחבות, כולל בפורום הזה שלנו, יגיע לארץ להרצאה בנושא מנהיגות. והרי לך אתגר מיוחד. תרימי טלפון לדובר/דוברת שלו ותגררי אותו לארוח בפורום. אני משוכנע שתוך דקות תמלאי דפי שאלות והרייטינג ינסוק פלאים. אני משוכנע שגולשינו החכמים יסתדרו עם האנגלית שלו, או לחילופין הוא ייאלץ להסתדר עם העברית שלנו. אז מה? מרימה את הכפפה?

s h o o s h a

New member
תקדימים וקוץ בם

אמנם העונש שקיבל האנס הסידרתי הוא עונש ראוי אולם מאידך ועל אף כל התובנות, הנה בבית משפט המחוזי בחיפה שוּלח למעצר בית גבר שחשוד כי רצח את המאהב של אשתו. ומה יש לשר לבטחון פנים לומר על נושא מעצרי הבית? אזיקונים אלקטרוניים שיתריעו במקרה שהעצור מפר את מעצרו. ואיך נראים מעצרי הבית? סכין מגואלת בדם נמצאה בביתו של בן 14 שהפר מעצר בית. וחושבני שכל מילה נוספת מיותרת. ראוי ורצוי והלוואי שבתי משפט ימצו את הדין עם פושעים ושהמושג 'מעצר בית' יימחק מהלכסיקון. באשר לכפפה- טרם מצאתי אותה
ולכן לא בטוח אם אצליח להרימה. אבל בהחלט אחפש ואנסה.

משמעותו של המונח "מעצר בית"

מקננת בי ההרגשה שהמונח "מעצר בית" הינו המצאה ישראלית, או לכל פחות שכלול ישראלי. לכולם ברור ובמיוחד לשופטים שמעצר בית איננו ישים. לא ניתן לשים שוטר בפתחו של כל מועדון, אז בפתחה של כל דלת? שופט הגוזר "מעצר בית" מוצא לעצמו פתרון קל. מצד אחד, יש לו שקט מהנאשמים, הם בוודאי שלא יתעמתו אתו על משקלו של העונש. מצד שני, הוא את שלו עשה. גזר מעצר. מה משמעותו של המעצר הזה? כנראה שלא מעניינו. הוא מפיל את התיק על המשטרה שהיא תשבור את הראש כיצד מתמודדים עם הבעיה. לסיכום: "מעצר בית" הינו עונש של שופטים בעלי "ראש קטן" שגם הוא נטמן עמוק עמוק בחול.

שילה1

New member
אכן נורא!ולא אלאה אתכם בימים

האיומים שעברו עלינו כאן,בשכונה בה "פעל". עד היום,בערבים,יש בנות צעירות שהולכות ומסתכלות לכל הכיוונים. קיבל את עונשו,ומקווה שלא ישרוד "שם".

בדרכו

גדעון רייכר רשם בדרכו הצינית את המציאות הכל כך כואבת. עד עתה "הצדיקו" בתי המשפט כל מילה ומילה שנכתבה. ושוב, נותר לי רק לקוות שהאנס ידיר את רגליו מכל שכונה ומכל רחוב ולא יראה אור יום לפחות למשך שלושים ואחת השנים הבאות. לטובתנו, לטובת ילדינו ולטובת החברה כולה.

למעלה