תקבולת הצלע המשולשת

סביוני

New member
תקבולת הצלע המשולשת

שלום פורום יקר. זו פעם ראשונה שאני נכנס לכאן, ומתרשם עמוקות. יש לי שאלה שאני מקווה שמישהו יוכל לתת לי עליה תשובה: אני צריך למצוא עוד מקרה או שניים במקרא שבו מתקיים לו הדפוס הספרותי "תקבולת הצלע המשולשת". הדוגמה היחידה שיש לי כרגע היא מתהילים, צ"ב/2: "כִּי הִנֵּה אֹיְבֶיךָ, יְהוָה / כִּי-הִנֵּה אֹיְבֶיךָ יֹאבֵדוּ / יִתְפָּרְדוּ, כָּל פֹּעֲלֵי אָוֶן". יש למישהו מושג היכן נמצאים במקרה עוד פסוקים בסגנון הזה של תקבולת הצלע המשולשת?

כדאי להבהיר

מה ההגדרה של תקבולת הצלע המשולשת? מהם המרכיבים שלה? שלוש צלעות - זה ברור. מה עוד? האם החזרה בשתי הצלעות הראשונות היא הכרחית, והשלישית שונה מהן, או שמדובר בכל תקבולת הבנויה משלוש צלעות?

סביוני

New member
מאפייני התקבולת

בצלע הראשונה מוזכר רק הנושא (בד"כ בתוספת פניה שהיא) בצלע השניה מוזכר הנושא שוב בתוספת הנשוא (עדיין עם פניה) בצלע השלישית מובע כל הרעיון שנית במלים נרדפות, וללא תוספת פניה.

or99

New member
כזאת לא...

אבל בהפטרה של השבת יש תקבולת משולשת: "וְאָמַרְתְּ בִּלְבָבֵךְ: מִי יָלַד לִי אֶת אֵלֶּה, וַאֲנִי שְׁכוּלָה וְגַלְמוּדָה גֹּלָה וְסוּרָה, וְאֵלֶּה מִי גִדֵּל הֵן אֲנִי נִשְׁאַרְתִּי לְבַדִּי, אֵלֶּה אֵיפֹה הֵם." (ישעיהו מט, כא)

סביוני

New member
זו לא תקבולת הצלע המשולשת

תקבולת הצלע המשולשת היא מאוד קצרה במלים, ללא חלקים כוללים. ממשיך לחפש.

מי

מִי-כָמֹכָה בָּאֵלִם יְהוָה מִי כָּמֹכָה נֶאְדָּר בַּקֹּדֶשׁ נוֹרָא תְהִלֹּת עֹשֵׂה פֶלֶא (שמות טו,יא)

למעלה