תקבולים תשלומים

talmeital

New member
תקבולים תשלומים

שלום,
אני עוסקת פטורה, האם אני חייבת למלא את ההוצאות/הכנסות שלי בפנקס ׳תקבולים-תשלומים׳ (מחנויות הציוד המשרדי) או שאני יכולה למלא אותן בטבלת אקסל עם חלוקה דומה? או האם יש אתר או כלי אינטרנטי בו אוכל להשתמש כדי להכניס את המידע הזה?
תודה מראש,
מיטל
 
ספר תקבולים ותשלומים או שימוש בתוכנה יעודית

היי
את יכולה להשתמש או בספר תקבולים ותשלומים או בתוכנת ניהול חשבוונת מאושרת לפי מס הכנסה.
קובץ אקסל- לא תקין, היות וקובץ תמיד ערוך לשינויים...
ישנם מספר תוכנות אך בתור עוסק פטור משיקולי עלות תועלת- הפתרון הטוב ביותר הוא ספר תקבולים ותשלומים.

[URL]http://livne-cpa.co.il/%D7%A2%D7%95%D7%A1%D7%A7-%D7%A4%D7%98%D7%95%D7%A8/[/URL]

רותם ליבנה
רואה חשבון
072-236-4648
 

free1234

New member
סליחה שאני נדחפת

לי הוסבר שבשביל עוסק פטור- כל רשימה של תשלומים-תקבולים מתקבלת (אפילו אקסל), בתנאי שהתיק תיעוד חוץ והפנקסי קבלות מסודרים טוב לפיו..
לא?
 

hilancohen

New member
האם עוסקת פטורה חייבת לנהל ספר תקבולים ותשלומים וכו' ?

יש להעמיד דברים על דיוקם. עוסקת פטורה (ועוסק פטור כמובן) חייבים בניהול אחד משני אלו: או: פנקס קבלות או: ספר פדיון יומי. אין חובה עליה לנהל ספר תקבולים ותשלומים. לצורך עריכת הדוח השנתי למס ההכנסה יש לרכז את ההכנסות וההוצאות השנתיות לפי סעיפים. אין מגבלה על כך וניתן לרכז ברשימה ידנית, בסרט מכונת חישוב, בקובץ אקסל וכו'. חשוב לשמור על הריכוזים למקרה של ביקורת של רשויות המס. למרות שאין חובה, מומלץ לבצע את הרישומים בתוכנת הנהלת חשבונות מאחר והיא תרכז את הסעיפים ותערוך את הדוח באופן אוטומטי והיא פחות פתוחה לשיבושים, שינויים ותקלות. בכל מקרה, מומלץ לערוך את הדוח השנתי באמצעות רו"ח. יש לקחת בחשבון כי עריכת הדוח דורשת ידע ונסיון ובמיוחד במידה ואת מבצעת בעצמך את הרישומים במהלך השנה. בהצלחה.
 

talmeital

New member
הילן כהן - רק הבהרה קטנה

תודה הילן! אני משתמשת ב׳חשבונית ירוקה׳ להוצאת קבלות. אז אני יכולה להוציא דו״ח שנתי ממוחשב להכנסות.
לגבי הוצאות, פירטתי אותן באקסל והן מגובות ע״י קבלות.
אז לרו״ח אני מביאה את דו״ח ההכנסות השנתי + תדפיס הוצאות מאקסל עם הקבלות הרלוונטיות + מסמכים רלוונטים (חוזה דירה, מיסים, פירוט תוכניות חיסכון, הלוואות, יתרות מבנקים וכו׳)?
&nbsp
האם נכון?
&nbsp
תודה רבה רבה מראש,
&nbsp
מיטל
&nbsp
&nbsp
 

hilancohen

New member
ריכוז החומר לדוח השנתי

בבקשה ובשמחה. אכן תוכלי להעביר אליו לצורך עריכת הדוח השנתי את הקבלות על ההכנסות ועל ההוצאות ואת הריכוזים של ההכנסות וההוצאות שהכנת (מחשבונית ירוקה ו/או מאקסל). אגב, אין צורך בפירוטי תוכניות חסכון והלוואות אלא רק אם יש הכנסות מריבית, או שקיימות הוצאות ריבית לצורך העסק. בהצלחה.
 

חצי טון

New member
תקבולים ותשלומים

שלום רב,
עוסק פטור לא מחויב לנהל ספר תקבולים ותשלומים. אבל מי שמנהל, גם מרצונו, מחויב לנהל בספר כרוך או בתוכנת הנה"ח.
 
על אף מה שנאמר פה אני חוזר ומדגיש...!!!!

עוסק פטור חייב לנהל שוברי קבלה או ספר פדיון יומי ו (בדגש על ה-ו) תיק תיעוד חוץ.

תיק תיעוד חוץ זה למעשה קלסר בו מסודרות כל ההוצאות שנרשמו בעסק אשר אליו מתלווה ספר תקבולים ותשלומים - שבו נרשמות ההוצאות.

על מנת שפנקס יהיה קביל במס הכנסה הוא חייב להיות כרוך וממוספר, אם בחרתם להתשמש בתוכנה , התוכנה חייבת להיות מאושרת על ידי מס הכנסה.
אין ספק שרישום באקסל הוא הרבה יותר נח, ובהחלט ניתן להתשמש בו ככלי עזר, אך ממש לא במקום.

מציע לכלל העוסקים אשר מתנהלים ברמה החודשית באופן עצמאי לנקוט משנה זהירות ולא לחפש הקלות מיותרות.

רותם ליבנה
רואה חשבון
072-236-4648
[URL]http://livne-cpa.co.il/[/URL]
 

hilancohen

New member
המחוקק יודע הכי טוב...

http://yossin.com/natanson-external-docs/nihul.pdf
הוראות מס הכנסה-ניהול פנקסי חשבונות קובעות חד משמעית כי עוסק פטור חייב לנהל שובר קבלה או: ספר פדיון יומי. לא נאמר כי עליו לנהל ספר תקבולים ותשלומים. תוכלי לעיין בהוראות שבקישור המצורף, בעמוד 5, תחת הכותרת "ניהול מערכת חשבונות בידי עוסק זעיר" בסעיף 2.א. (הערה: עוסק פטור הוא מקרה פרטי של עוסק זעיר וההקלות החלות על עוסק זעיר חלות גם עליו). המחוקק יודע הכי טוב...
 
למעלה