תצפית בכוכבים

ailag

New member
תצפית בכוכבים

מצטערת, הייתי בטוחה שכתבתי/כתבו על זה, ועכשיו אני לא מוצאת. היום. תצפית. שוסטר. (רמת אביב ג'). 21:30. עוד פרטים כאן .. ואם מישהו בא, שישאל איפה גליה

ailag

New member
כיף

חוץ מזה שאח"כ הצלחתי לגמרי בעצמי לרוקן את המצבר באוטו
אבל אני לא מספרת דברים לאנשים באופליין
טוב, נו.. היו שני טלסקופים שנראו כמו תותחים יותר מטלסקופים, ראינו את הירח ומאדים, ובעיקר הסברנו דברים לילדים שעברו ושאלו
מאדים, אגב, מדהים - גם כשהיה מעונן עדיין יכולנו לראות אותו (in an unfucked eye - בעין בלתי מזוינת
). אולי תהיה עוד תצפית ב-29 (תהיה אחת במצפה רמון, בכל מקרה) (הסבירו לילד אחד משהו עם כוח המשיכה, והוא שמנמן, אז הוא אומר : "אה, לכן בנות נמשכות יותר אליי!" .. אז הסברתי לו שמצד שני עכשיו כולן רחוקות יותר ממנו, והכוח נחלש כמו המרחק בריבוע ..)

1100F

New member
חידה: מה זה אימפוטנציה?

תשובה: זה כאשר כח הגרויטציה גובר על כח המשיכה.

atheist22

New member
רעיון מעניין

מפגש כזה באמת נשמע כמו משהו נחמד. ראיתי את ההודעה מאוחר מדי וגם ממילא לא יכולתי לבוא אתמול. יש למישהו רעיון מה אפשר לארגן עבור הפורום הזה? קשה לחשוב באמת על משהו שיכול להתחרות בתצפית בכוכבים.

Fonia

New member
זכורה לי תצפית שעשיתי במכון וויצמן

הייתי ב"מחנה מדעי" (איזה שם עלוב ) במכון וויצמן וצפינו שם ע"י טלסקופ בירח, ובנוגה נדמה לי, ויכול להיות שגם באורנוס... לא זוכר בדיוק במה, אבל למרות שאני בדר"כ לא אדם רגשני במיוחד זו הייתה חוויה ממש חזקה בשבילי. במשך כל היומיים שם שרקו לעבר התלמידים כל מני מספרים, גדלים, תמנות, ועל כמה הכל גדול ואנחנו קטנים, אבל שום דבר לא היה מדהים כמו התצפית. יש עוד איזו תצפית מאורגנת כזו בקרוב?

ailag

New member
אולי יהיו עוד תצפיות..

יכול להיות שיעשו עוד אחת ב-29 (שיא הקרבה של מאדים) בכל מקרה, תהיה אחת במצפה רמון באותו יום. אני שוקלת ללכת..

ailag

New member
אולי זה יהיה שווה את זה..

נקווה
יכול להיות שיעשו עוד תצפית בשוסטר.

abcdme

New member
ללכת? עד לשם? מה את רוצה למחות

על הקיצוצים בציונים של הסטודנטים למתמטיקה?:)

meshoamam

New member
לפחות הפעם ראית את ההודעה בזמן

ולא יום מאוחר מדי...
בכל מקרה, תצפיות בסגנון "שוסטר" (תמונות ורשמים מהתצפית יש כאן)... כנראה שתצא תצפית מתישהו בעוד כ-3 שבועות. בתצפיות האלה מסמר הערב הוא הירח וכרגע הוא זורח מאוחר מדי. בסביבות תחילת החודש הבא אפשר יהיה לראותו בשעות נוחות (כמו גם את מאדים...). אני, בכל מקרה, אצפה מאי-שם-פה-בסביבה...מילואים...אז בטח שלא בשוסטר
כרגע אנחנו גם עובדים על אתרי-תצפית נוספים כי בקצב הנוכחי לתושבי רמת-אביב עוד יימאס מהפסיכים האלה שמרימים להם טלסקופים ליד הבית-קפה בכל ערב
אהה כן, שלום, פעם ראשונה שלי כאן במד"פ ...
לילה טוב וסופשבוע רגוע,
אסף

למעלה