תצלום אויר נדיר

מצב
הנושא נעול.

A r i e T

New member
תצלום אויר נדיר

תצלום אויר נדיר
קודם כל, אני חייב התנצלות: יש אצלי בבית כמה תמונות מעניינות שאני נזכר בהן מידי פעם ורוצה להציג בפורום. הצרה היא שאין לי סורק (שעובד) בטווח הישג יד ואני נאלץ להסתפק בצילום ממצלמה דיגיטלית שלא מוסיף הרבה לתמונה. ולתמונה: תצלום אויר של עפולה משנת 1918. באותה תקופה עפולה היתה רק קומץ של בתים (הכתמים הלבנים בחלק העליון של התמונה) ולמעשה רוב השטח היה שייך לתחנת הרכבת ולצבא. בתמונה המקורית אפשר לראות עד כמה גדולה היתה התחנה. הפס שחוצה את התמונה ממערב למזרח באלכסון הוא קו רכבת העמק מחיפה לצמח והלאה. בצד ימין למטה אפשר לראות משולש מסילות ואת השלוחה לג'נין היורדת דרומה. את התמונה לקחתי מעמודי האמצע של בטאון חיל האויר מ1977.

A r i e T

New member
טעות קטנה

תצלום אויר נדיר
קודם כל, אני חייב התנצלות: יש אצלי בבית כמה תמונות מעניינות שאני נזכר בהן מידי פעם ורוצה להציג בפורום. הצרה היא שאין לי סורק (שעובד) בטווח הישג יד ואני נאלץ להסתפק בצילום ממצלמה דיגיטלית שלא מוסיף הרבה לתמונה. ולתמונה: תצלום אויר של עפולה משנת 1918. באותה תקופה עפולה היתה רק קומץ של בתים (הכתמים הלבנים בחלק העליון של התמונה) ולמעשה רוב השטח היה שייך לתחנת הרכבת ולצבא. בתמונה המקורית אפשר לראות עד כמה גדולה היתה התחנה. הפס שחוצה את התמונה ממערב למזרח באלכסון הוא קו רכבת העמק מחיפה לצמח והלאה. בצד ימין למטה אפשר לראות משולש מסילות ואת השלוחה לג'נין היורדת דרומה. את התמונה לקחתי מעמודי האמצע של בטאון חיל האויר מ1977.
טעות קטנה
התמונה לקוחה מגליון 106-107 בטאון חיל האויר. יצא לאור ביולי 1978 לרגל 30 שנה לחיל האויר הישראלי. יש שם תצלומי אויר נוספים שרואים בהם את תחנות הרכבת חיפה מזרח ופתח תקוה ואת המסילה באיזור עין חרוד, אבל הסתפקתי בעפולה כי שם הרכבת הכי בולטת לעין.

התמונה מופיעה בספר מומלץ ביותר

תצלום אויר נדיר
התמונה מופיעה בספר מומלץ ביותר
בשם "מבט ועוד מבט על ארץ ישראל" של פרופ' ב"ז קדר. בספר מופיעות תצ"אות מימי מלה"ע ה-I (שצולמו ע"י האוסטרלים ברובם), מול אותו מקום, באותה זוית ומאותו גובה, 90 שנה מאוחר יותר, בימינו אנו. כמו כן מופיעות תמונות קרקעיות נדירות ויפות, בצד טקסט מפורט למדי על המערכה על א"י. מומלץ ! (יש גם מהדורה אנגלית, ערוכה קצת שונה)

מצב
הנושא נעול.
למעלה