תצוגת אוספים

tuviar

New member
תצוגת אוספים

אני מציע רעיון בתור אחד שאוהב לראות ולקרוא על אוספים מציע לעשות רשימה של אוספים שניתן לראות במקומות מסוימים ולדגמאו בבית אבות גיל פז בכפר סבא ליד חדר כושר יש תצוגה קבועה של אוסף פעמונים פעם ההיתי בבית פוגי והיה אוסף של מצלמות וכ

KaNiJa

New member
רעיון מצוין לדעתי!

אין לי כרגע משהו להוסיף לרשימה, אבל ברגע שיהיה לי... אני בכיף אוסיף. אתה חדש בפורום טוביה או שזה רק אני? אגב, אני מכפר-סבא, איזה מבתי האבות הרבים בכפר-סבא זה גיל פז? איפה הוא נמצא?

tuviar

New member
תצוגת פעומנים

בית גיל פז נמצא על יד תחנת הרכבת

KaNiJa

New member
אני חושב שאני יודע איפה המקום...

בקצה רחוב תל-חי, נכון? אריק, בני... אולי באמת תפתחו רשימה שכזאת באתר הפורום?

בּני

New member
רעיון מצוין!

פרוייקט מדריך תצוגות הקבע של אוספים מאוספים שונים יוצא לדרך
כל מי שמכיר תצוגת אוסף כל שהוא, כולל מוזיאונים (?) מוזמן לשרשר לכאן את הפרטים או לשלוח לי מסר.

אוסף ינשופים

ליד חנות הבולים של דורון יש ספריה בפולנית ובחלון הראווה מוצג אוסף ינשופים מקסים. זה נמצא למי שלא מכיר במרתף ברח' אלנבי 94 ת"א

צפיח שן

New member
אוסף בולים וג`ירפות

יש אשה מבוגרת בצפת בשם אידית גייגר שיש לה אוסף של מליוני בולים מכל העולם ובנוסף יש לה אוסף ג`ירפות ענק ויש אפשרות לבקר בביתה ולהתרשם

צפיח שן

New member
אני יכול

אני מוכן להדריך אותך למקומות היפים שם ואין ספק שהבית של האשה שהזכרתי זה חויה ששוה לבוא במיוחד בשביל זה לצפת

nuny10

New member
בהמשך לרעיון התצוגה, אני חושבת/

חולמת זה זמן מה, על מקום שבו יהיו תצוגות קבועות של אוספים , ותצוגות מתחלפות. מעין מרכז , בית חם לאספנים, שבו יהיו גם הרצאות מפי האספנים, מקום בו אפשר להיפגש , "לעשות החלפות" . משהו כמו החנויות היום של התחביבים, ששם אפשר לעשות קורסים, לרכוש חומרים וכו', אולם בלי הקטע המסחרי של מכירות, אולי כן לממן חלק מעלות המקום, ע"י תשלום סימלי בכניסה (סימלי באמת!), והרצאות של מומחים מידי פעם. מה דעתכם על הפנטזיה?

בדיוק כמו שאמרת - פנטזיה.

כדי להקים ולהחזיק כזה מקום, צריך לשכור מקום ואנשים, לשלם ארנונה, חשמל, ביטוח, טלפון, לקנות ציוד ולתחזק אותו - את כל זה אי אפשר לעשות מדמי כניסה סמליים וגם לא מדמי כניסה נמוכים. זה עסק לכל דבר, שעולה הרבה מאוד כסף. החלום "שיהיה כזה מקום" נחמד, אבל לדעתי האישית - בלתי כלכלי בעליל.

KaNiJa

New member
ברוכה הבאה לחזון שלי...

ושל תמי.. ושל ליהי.. ואני בטוח שגם של לא מעט אספנים אחרים. :) צודק כנראה אריק שזה בלתי אפשרי ללא התמסחרות כלשהי, אבל לדעתי זאת בכלל לא פנטסיה. לדעתי מקור המימון לא חייב להיות קשור בלעדית למועדון, לדוגמא בית קפה שיכניס את הכסף והמקום יהיה גם בית אספנים. בכל מקרה, אני מחפש אנשים שיעזרו לי לחשוב איך מרימים כזה דבר, את מוזמנת להיות אחת מהם.

תגיד רונן - שאלה חשובה.

האם באוסף שלך אתה יודע להפריד את הכפולים ולהשאיר מכל אחד רק אחד? נגיד שהמרכז האספנות החדש שיוקם, יהיה קיר ענק לאוסף שלך, אבל תצטרך להעלות לשם רק פחית אחת מכל סוג. יש אפשרות לקטלג ולדעת מה יש ומה אין?

KaNiJa

New member
אני מבין שבאתר שלי לא הסתכלת בקטלוג

למרות שהאתר מעודכן לשנת 1954 בערך... יש שם קטלוג של לפחות 1000 פחיות ולכמה מאות יש אפילו תמונות בדף האישי שלהן.
בכל מקרה, לשאלתך... כמו שבתערוכה בחולון לא היו כפולים, גם ברגע שאני אמצע מקום להציג את האוסף, לא יהיו בו כפולים. ובנוגע לקטלוג, יש לי קובץ אקסל אשר בעקרון אני אמור לעדכן אותו עם כל פחית חדשה, אבל זאת עבודה קשה שאוכל להמשיך רק לאחר שהאוסף יוצג. ד"א - למה זאת שאלה חשובה?

בגלל שהיה לי חלום מוזר.

חלמתי שיש מן מרכז אספנות, ועל קיר ענק יש אוסף פחיות. וכל מי שרוצה יכול להביא ולהוסיף פחית, אבל רק אם זו פחית שעוד אין על הקיר. והילדים רבים ליד הקיר, כי הם לא יודעים מה יש ומה אין. ואז בא המנהל הרשע ומסלק את כולם. ואתה צודק, לא ראיתי את קטלוג.

KaNiJa

New member
המממ... איזה חלום מעניין.

נורא מעניין אותי כל התחום של חלומות, אני חושב שיש בזה הרבה מעבר למה שאנחנו יודעים היום. מעניין מי המנהל הרשע...
נ.ב. חלומות נועדו כדי שיגשימו אותם, לא?

elcool

New member
ואני אומר: למה לא?

מקומות עוד קמו עם הרבה פחות מזה! כל מוזיאון צעצוב או כנס רשמי התחיל בקטן. נכון, אולי נצתרך ספונסרים ותרומות כדי להתחיל.. אבל לא כולם התחילו ככה?אני זוכר את פסטיבל הקומיס הראשון שהיה דיי קטן ורק יומיים ואחרי רק 5 שנים יש לו ארבע ימים, המון הרצאות של אומנים מחו"ל, עיתון שנתי... הסתכלתם בתמונות ישנות של בתי ספר וותיקים בארץ? כולם התחילו במרתף של מישהו ורק אח"כ עברו למקומות הגדולים. כנ"ל מוזיאונים, בתי הנצחה... וסתם שאלה, הממשלה לא תומכת כספית במוזיאונים?

KaNiJa

New member
עכשיו רק נשאר לעשות...

יאללה, אתה ממונה בזאת למצוא לנו ספונסרים, תרומות, מרתף וממשלה...
עכשיו ברצינות... אני כל פעם מדבר עם מישהו אחר על להקים מקום נחמד שיהיה מרכז לאספנים שכמונו. אני מקווה שכשיתפנה לי קצת זמן אני אקח את זה בהילוך גבוה ואתחיל להריץ את זה. אתה מוזמן לעזור או בעצם להתחיל בעצמך לחשוב איך מרימים כזה דבר.

למעלה