תצוגה???

הנשוי

New member
תצוגה???

מאתמול המחשב "מתעקש" לעבוד על 16 צבעים בלבד כל ניסיון לשנות ל16 סיביות נכשל והוא חוזר ל16 צבעים לאחר איתחול הגדרת המסך "מסך לא ידוע"ואם אני מגדיר ידני למסך הנכון זה נשאר עד שאני מנסה לעשות ריענון למתאמי תצוגה ואז זה חוזר למסך לא ידוע אין לי מושג מה הפעולות האחרונות שבוצעו התקנות הסרות וכו´ ולצערי אין לי גישה לדריברים המקוריים שאבדו מזמן( המחשב בין שלוש שנים) מדובר במחשב פנטיום 1 כרטיס מסך של cirrus logic 5446 pci מסך acer 33d win98 מקווה שנתתי מספיק נתונים שבת שלום

esti_prikit

New member
הבעיה חד משמעית בכרטיס מסך

הג´וק 5446 של סירוס לוג´יק היה שכיח מאוד בסוף שנות ה 90, לדעתי זה היה הרכיב הכי שכיח בכרטיסי המסך של אותם ימים. אין לי ספק שאין לך בעיה במסך, זה לא בטוח בעית דרייבר, קורה גם שכרטיס המסך נדפק. מאחר וזה כרטיס PCI אתה עדיין יכול לדעתי להשיג כרטיס תקין ברמה הזאת בחנויות מחשבים (אפילו משומש)ב - 50 ש"ח לא יותר. מכל מקום אם תבצע חיפוש באינטרנט (יש לך יצרן ודגם)תוכל בלי בעיה למצוא אתר להורדת הדרייבר.

noam01234

New member
תוספת קטנה

הבעיה שלך כפי שאמרה אסתי היא בכרטיס המסך. כרטיסי מסך מסוג C.L 5446 שיוצרו ע"י חברת Butterfly (תוכל לראות ציור של פרפר צהוב על הביוס של הכרטיס) לכולם יש באג שלא ניתן לתקנו בקלות, הייתה בעיה איתם אז - לוחות מסוימים כמו Octek Rhino 12 היו מצפצפים כשהכרטיס היה מורכב עליהם. בחלונות 98 כאשר מתקנים את הכרטיס הזה חלונות מזהה אותו ומתקינה לו דרייבר ומבקשת להפעיל מחדש, בהפעלה מחדש היא מזהה אותו שוב וחוזר חלילה. פעם היה לי דרייבר שעזר בחלק מהמקרים, אבל העיצה הכי טובה היא שתכנס לחנות מחשבים ותקח כרטיס PCI אחר

הנשוי

New member
אז ככה.....

מכיוון שאחרי שכתבתי את ההודעה "מצבי" התדרדר המחשב נידלק ומספר שניות לאחר ספירת הראם נעלם המסך כל ניסיונותי לעבור למצב בטוח נכשלו ולכן הסקתי לבד שמדובר בכרטיס עצמו ולא בדרייבר אז הוצאתי את הכרטיס לחצתי טוב את כל הג´וקים הדלקתי את המחשב ללא הכרטיס כיביתי הכנסתי הכרטיס מחדש והדלקתי שוב את המחשב שמצא חומרה חדשה הגדיר אותה בהצלחה ומאז (טפו טפו טפו)חזרתי לבהות במסך בעל רמת צבע מלאה

הנשוי

New member
דרך אגב......

ברוב המיקרים שאנשים פונים לפורום הם "לחוצים לקבל תשובה ומהר אבל כמעט אף פעם הם לא טורחים לעדכן מה קרה ? האם הבעיה הסתדרה ואיך? האם אכן התשובה עזרה או שהפתרון היה שונה? ולא לדבר על להגיד תודה נועם!! כמנהל הפורום אתה צריך לעשות משהו בנושא על מנת להגביר את המודעות לכך זה חשוב לפורום מבחינה מקצועית ולא פחות חשוב לתומכים מבחינה אישית

ה-תמי-ם

New member
נתקלתי פעם במצב דומה

עם כרטיס מסך אחר, נדמה לי צנג ... ועם חלונות 95 ... ולא עזר כלום ... הוספה והורדה של דרייברים ... דרייברים מעודכנים ... עד שנמחקה ספרית ה- win ... והותקנה מחדש ...

למעלה