תפר התפשטות.

תפר התפשטות.

איזה חומר שמים במקום בו אמור להיות תפר התפשטות?יש לי חומה בצד באורך 25 מטר, שם כל כמה מטרים שמו רצועת קלקר בעובי 2-3 ס״מ.בחומה אחרת שזו חומה גבוהה משום מה שמו קרשים, אני יודע שאסור שיהיה עץ בבטון בגלל האלמנט של ההתרחבות בהרטבה, מישהו יודע משהו על זה. אני חושב שצריך לשים גם שם קלקר, או שאני טועה?משקיע בב״ש

omar15

New member
עדיף קלקר ובאזור ההתפשטות לשים יוטה ברוחב 15-20ס"מ עם חיבורה

לקיר על ההתפשטות בבטון ללא חצץ(חול ומלט)בכדי שיסתיר את ההתפשטות ומניעת הרטבה וסדקים

תודה, אבל מה הכוונה בעדיף?

האם קרש עץ זה גם פתרון?אני פשוט רוצה שיעשה היטב.האם להתעקש על הקלקר?משקיע בב״ש

omar15

New member
חד וחלק קרש עץ לא הפתרון אלא לעצלנים ושרוצים לחסוך בזמן

קרש עץ סופג ומעביר רטיבות ובמיוחד אם הגדר עבר טייח או צבע
סדק יהיה? אכן
למה? כי שהוא ייהיה עליו מים ובמיוחד שהיציקה רטובה לא יבשה יתנפח וידחף את הבטון משני הצדדים ואחרי שהוא יתיבש יתקווץ ויתקמץ אבל
גודל הפתח בבטון יהיה אותו דבר אז יהיה סדק ואפשרות גדולה לרטיבות ולהסתננות המים פנימה

omar15

New member
עוד דבר -אפילו חתיכות שמירת מידות שהן יהיו בי הטפסנות

הפנימית והחיצונית בכדי לשמור על מידת עובי הבטון -בשום אובן לא לעשות אותן מחתיכות עץ אלא ממוטות ברזל חתוכים לפי המידות
כי עץ סופג ומעביר רטיבות

חגי500

New member
עומר - עצות אחיתופל מכשילות את הגולשים וגם אותך

עומר - שומרי מרחק מברזל זיון חתוך מבטלים את כיסוי הבטון על הברזל.
ראה תוצאה של העצה שלך בתמונה.
הבניין בתמונה נאלץ לבצע שיפוץ קונסטרוקטיבי יקר ביותר לאחר פחות ממחצית משך השרות המתוכנן לו.

נכון שאסור גם לשים שומרי מרחק מעץ.
שומרי המרחק העדיפים עשויים בטון.
חברת איטונג מייצרת שומרי מרחק מבטון הננעלים על רשת הזיון כמו שומרי מרחק מפלסטיק, ללא צורך בקשירה אחד אחד.

בהצלחה

תודה על התשובות....

מדובר על חומה הגובה של כמעט 3 מ', כאשר רובה יהיה קבור מתחת לפני השטח בצד אחד (בצד הפונה לבית) ומחופה באבן כורכרית בשטח הפונה לשצ"פ (בגלל הפרשי הגבהים).
להבנתי תפרי ההתפשטות שם נעשים כדי למנוע מצב שחלק מהחומה שוקע, לא לייצר סדקים "ומשכיה" של שאר חלקי החומה. או שמא אני טועה וזה נועד גם להתפשטות לצדדים?

בכל מקרה הקבלן קיבל הנחיה לעשות הכל מקרלקר, לגבי שמרי המרחק, הקבלן משץתמש בשומרי מרחק עגולים כאלו מפלסטיק.

משקיע בב"ש

omar15

New member
שומרי מרחק אכן מפלסטיק עגול והן בקוטר שניים וחצי ס"מ- אבל

אני התכוונתי לשומרי מידות שהן בין שני צדדי הטפסנות בכדי לשמור על העובי הנדרש של הבטון ושלא תצטמצם המידה בעת קשירת הטפסנאות
שומרי מרחק מפלסטיק הן בכדי לשמור מרחק הרשת(הברזל) מעץ הטפסנאות -בערך שניים וחצי ס"מ מכל צד

גלמיש1

New member
הפעם בהחלט מחקתי את הודעתך - עומר

גם אם חגי מעמדי אותך על טעותך, אתה לא יכול להשמיץ ולטעון שהוא עושה זאת לצורך פרסום עצמי.
אמה יכול לקבל את הביקורת, או לדחות אותה, על בסיס מקצועי. בלי השמצות.

omar15

New member
גלמיש -את כאן טועה בכמה דבריםואין בשעת כעס למהר ולשפוט אנשים

דבר ראשון הוא לא מעמיד אותי על טעות שלי כי זאת לא טעית ואני הסברתי את זה וכולם עובדים בשיטה שהסברתי ומי שאומר לא אז הוא לא בענף ולא שייך לענף
שנית הוא היה יכול להסביר ולנתח את ראייתו ודעתו והבנתו לעניין ולא לכנות ולהשמיץ אחרים
שלישית אני לא השמצתי שטענתי שדעתו זאת בשביל פרסום עיסקו -יש הבדל בין טעות להשמצה והאשמת אחרים בדברים שליליים
((יש אפשרות שטעיתי בניחוש שלי שדעתו כאן בשביל פרסום אבל לא התכוונתי לכנות ברע אחרים ולא להשמיץ )
רביעית הוא כינה אותי בעצות אחיתופל והוא התכוון כאן לשלילי כפי שמגדיר זאת התלמוד ולא חיובי כפי שמגדיר זאת התנ"ך
חמישית שאת מוחקת את ההודעה שלי ומפרסמת את זה שגרם לך לעשות כך לפי הבנתך לעניין יגרום לאלה שלא הספיקו וקראו את הודעתי לחשוב שהעניין יותר חמור ממה שהיה אם בכלל היה דבר לא במקום
אני כבנאדם מכובד מכבד את עצמי בזה שאני מכבד אחרים ואף פעם לא משמיץ או מאשים אוגורם נזק לאחרים אלא מכבד את עניין שלכל אחד דעתו וראייתו לעניין כלשהוא בלי לתקוף אחרים רק בגלל שדעתם שונה ממנו

omar15

New member
עצת אחיתופל!! מה היא לפי התנ"ך ולפי התלמוד ולמה מתכוונים

שמכנים בה אחרים עכשיו
בתנ"ך -- אחיתופל מתואר כיועץ מוכשר ועצותיו התבררו לאחר מעשה כנכונות.
בתלמוד ---בעיני חז"ל אחיתופל הינו אב טיפוס לאדם חכם בעל מידות מקולקלות, והוא מכונה "איש דמים ומרמה"
ושעכשיו --הביטוי "עצת אחיתופל" מסמל עצה שאינה טובה כלל, שנועדה להוליך שולל. ברם לאמיתו של דבר הייתה עצתו של אחיתופל עצה טובה ונכונה
לכן מי כאן צריך להימחק ? זה יוצא להגן על עצמו או זה שמצמיץ אחרים ומכנה אותם בכל מיני דברים לא בעניין רק בגלל שדעתם שונה מדעתו ולא משה מי הנכונה -- לא רצוי לשפוט אחרים או לקבל החלטות בשעת כעס ובלי לנתח הדברים ובמיוחד אם נהיה במצב בורר או מגשר בין שני צדדים
לטיפולך

גלמיש1

New member
עומר, אתה מוזמן (כמו שאמרתי בעבר) לנסח מחדש

ולענות לגופו של ענין , בלי השמצות.
אני מבטיחה שלך שאם מישהו אחר היה מגיב באותו אופן - גם הוא היה נמחק מיידית. וזה גם קרה לא פעם ולא פעמיים.
חשוב לא להיגרר להכפשות גם אם מרגישים מותקפים או חולקים עליך. זה טיבו של פורום, וזה טיבו של דיון פתוח כשכל אחד מביע את דעתו.
רק בלי מכות מתחת לחגורה!

omar15

New member
אז למה לא התייחסת להשמצה שלו וקיבלת אותה ככשרה ולעניין

והיא לא שייכת לגוף העניין ולמה קיבלת את ההכפשה שלו בלי תגובה
הוא היה יכול להביע את דעתו באיתיקה נורמלית ותרבותית וכפי שהוא חושב ולא להאשים ולכנות אחרים בכל מיני תאורים
ואני ששיערתי שאמר מה שאמר וחלק על דבר ידוע ומשתמשים בו כל אנשי המקצוע בגלל פרסום עצמו זה הכפשה??
גלמיש -מי המותקף כאן ?והאם המעשה שלו הוא טיבו של דיון פתוח (((שכל אחד מביע את דעתו)))
בסדר!!!אני הבעתי את דעתי -אז למה ההכפשה הזאת???
את מיהרת במחשבה שלך ובהחלטה שלך ובמעשה הביצוע שלך
האנשים כאן לא טיפשים והם מבינים עניין שיוכלו לדעת מה נכון ללא
וכפי שאמר -כושר מאוזן - למטבע יש שני צדדים
באמת אני מאוכזב מהתגובה שלך ולא ככה היכרתי אותך(בפורום)לפני כמה חודשים

omar15

New member
סליחה -התכוונתי למשקיע בבש ולא כושר מאוזן בעניין צדדי המטבע

גלמיש1

New member
עומר - אני לא יכולה להיכנס לוויכוחים

כל פעם על מה בדיוק נאמר, ואיך היה הטון וכו.
אני לא מצאתי התקפה בביטוי עצת אחיתופל, אלא הבעת דעה על דבריך באמצעות ביטוי שגור שמשמעותו: העצה שניתנה במקום לעזור היא מזיקה. זאת המשמעות שאני מכירה. ככה שהבנתי את מה שנאמר.
הוא לא הכפיש ולא האשים ולא ייחס לך אינטרסים זרים.
אתה כן עשית את זה.
אני לא מכירה אף אחד משניכם ואין לי הטיות בענין. תצטרך להאמין לי שאין לי שום אינטרס אחר פה מאשר לשמור על תרבות דיון של הפורום.
וזה מה שתמיד ביקשתי מכל המשתתפים.
היו פה גם כאלו שנחסמו לגמרי מהפורום.
&nbsp
אז בבקשה - אני לא מתכוונת להסביר כל פעם מחדש ולהצטדק.
או שישמר דיון ענייני או שאני אמחק.
ולהבא אני גם לא אכנס לויכחים ודיונים בענין.

&nbsp
&nbsp

omar15

New member
המצפון מזהיר אותנו כחבר לפני שהוא מעניש אותנו כמו שופט

מה שנכון נכון, גם אם כולם חושבים שזה לא נכון, ומה שלא נכון, לא נכון גם אם כולם חושבים שזה נכון הנסיבות לא עושות את האדם, הן חושפות אותו מי שמכיר אחרים – מלומד, מי שמכיר את עצמו – חכם אנו מגדירים את עצמנו בחלקו על ידי האפליות שאנו עושים.
הערך של מה שאנו אוהבים מועשר על ידי הבנתנו את מה שאיננו אוהבים ובסוף לעמוד על זכותינו לשגות מדי פעם. אם אנשים אחרים אינם מקבלים את חוסר השלמות שלנו – זו בעיה שלהם
ולהבא אני גם לא אכנס לויכחים ודיונים בענין

חצי הכוס המלאה....

עומר, תביט על חצי הכוס המלאה.....מבחינתך ראה זאת כאילו רק פירוש התנ"ך רלוונטי וקובע....

לכל מטבע שתי צדדים.

משקיע בב"ש

omar15

New member
תודה לך ידידי ואני אראה העניין כפי שיעצת לי -וכפי שאומרים

אצלנו -אור השמש לא יכולים להסתיר בחתיכת רשת

omar15

New member
גלמיש למה מחקת את התשובה שלי כאן לשאלתו של משקיע בב"ש??

למעלה