תפריט- תכנות C

pilot23

New member
תפריט- תכנות C

שלום,
נאמר ויש לי תפריט עם מס' אפשרות, ואומרים לי שלא יכול להיות מצב שאפשר לבחור את אחד מהאפשרויות בתפריט מבלי שתיבחר קודם כל האופציה 1. לפי הקובץ הרצה, למשל אם אבחר את אופציה 2.. אז זה ירשום לי incorrect input וידפיס לי את התפריט שוב. אז קודם כל איך כותבים דבר כזה ? ושנית כל, איפה אני ממקמת את זה , לפי כל האפשריות.. או אחרי כל אפשרות ?

תודה.

kerneliminal

New member
רעיון

אני מניח שזה שאופציות תלויות, כלומר חייבים לבחור את שתיהן על מנת שיתקיים משהו, אם האופציות לא יכולות להתקיים בו זמנית, אזי הן כבר לא אופציות אלא אופציה אחת,
נסה לחשוב איך אתה מאחד אותן לאופציה אחת,
או למשל אתה יכול לשים אותם בתוך מעין group

kerneliminal

New member
אדייק

אם הבנתי אותך נכון, האופציות לא יכולות להתקיים בנפרד,
אם זה המצב מדובר באופציה אחת ויחידה,
אם אופציה אחת תלויה באופציה האחרת ורק היא (כלומר השנייה יכולה לחיות בנפרד, אז מדובר group,
כלומר ברגע שמשתמש בוחר באופציה האחת, אתה אוטומטית מבקש ממנו לבחור גם באופציה האחרת. זה יכול להיות על ידי prompt נוסף ל-user

BravoMan

Active member
היה כאן לא מזמן שרשור על רעיון ה-"דגל"

"דגל" בתוכנה הוא משתנה, בד"כ בוליאני (שיכול להיות "אמת" או "שקר"), שמציין אם התוכנה נמצאת במצב מסוים או אם אירוע מסוים התרחש או לא.

אם הבנתי נכון את השאלה, מה שמבקשים ממך הוא שתצרי דגל (זה יכול להיות משתנה מסוג int היות וב-C אין טיפוס מיוחד למשתנה בוליאני).
בהתחלה, הדגל יהיה "למטה" (שקר).
כאשר המשתמש יבחר באופציה 1 מהתפריט, הדגל "יורם" (יעבור למצב "אמת").

כאשר המשתמש בוחר באופציה השנייה, התוכנה קודם כל תבדוק את הדגל. אם הוא למטה, כלומר המשתמש עוד לא הפעיל את האופציה הראשונה, תודפס הודעת שגיאה.

אם הוא למעלה, הכל בסדר, ואפשר להמשיך עם ביצוע האופציה השנייה.

למעלה