תפריט שמירה

jesie12

New member
תפריט שמירה

איך?
אם אמשיך בהרגלי האכילה שסיגלתי בחודשים האחרים, אמשיך לרדת..

איך עוצרים זאת ושומרים על המשקל הקיים?

מגיעים לאיזון עדין

צריך לחשב הוצאת קלוריות יומית ולאזן אותה בצריכת קלוריות זהה וכמובן לאכול תזונה מאוזנת מבחינת הרכב המזון ( חלבונים, פחמימות מורכבות, ירקות ופירות, שומנים ).
מבחינתי זה השלב הקשה והמאתגר ביותר.

יעל י

New member
לצערי מעולם לא חויתי...

בטח יבואו המנוסות יותר ועזרו.

בהצלחה.

מה שלומך חוצמזה?

jesie12

New member
יעל

שלומי טוב תודה

שאלה פשוטה עם תשובה מורכבת

ממה מורכבים הרגלי האכילה שלך?
תכתבי ונחשוב ביחד.
בכל מצב הפתרונות יהיו אחרים מהסיבה הפשוטה שהם חייבים להתאים לאותו אדם.
תכתבי ונמשיך.....

jesie12

New member
קצת בעייתית

מעט מאוד חלבונים
לא נוגעת בבשר או עוף..לא מסוגלת
בפעם האחרונה שאכלתי עוף הקאתי את נשמתי, מאז לא מכריחה את עצמי .

אוכלת ירקות מבושלים +פחמימה כלשהי, לא אוכלת פסטות לפעמים פתיתים
הפחמימה העיקרית שלי היא בורגול או אורז או קוסקוס
אוהבת לחם, גבינות, טחינה חציל קלוי

לא אוכלת פירות, מידי פעם אבטיח או ענבים
קפה בבוקר בלבד עם מעט חלב +כפית סוכר
מנשנשת בייגלה בשקיות קטנות (99 קלוריות) ולפעמים במבה קטנה (שוש אפוי) או צ'יפס תפוחים (80 קלוריות)

ניסיון עגום

אצלי תפריט השמירה גרם לי לעליה במשקל. לי יש בעיה אישית עם אוכל. אני מאלה המיישרות. ואם הדיאטנית אמרה לי להוסיף "עוד קצת" אוכל אני לא יודעת מה זה קצת. והעיצה שלה הביאה אותי לעליה במשקל. דיי מבאס אחריי שהורדתי כבר 17 ק"ג. לכן, החלטתי פשוט לא לשנות את התפריט. ממילא, הוא מתאזן בעצמו. כי יד על הלב, אנחנו לא אוכלים כל יום בדיוק אותו דבר. ולפעמים יש חגים או שבועות שאני מתעמלת פחות. והתפריט מתאזן.
כרגע, לא עולה בכלל על המשקל. לא אוכלת קמח לבן וסוכר, מתעמלת כ-4 פעמים בשבוע התעמלות מאסיבית בקאנטרי השכונתי. ומקווה לטוב. הרגליי אכילה בעיניי הם לכל החיים. ולא עד שמגיעים למשקל כזה או אחר. בהצלחה.

אורה את יודעת, לגמרי יודעת

מה זה קצת. בחייך, קצת זה קצת ולא חראם על 17 ק"ג.
יכול להיות שמתאים לך מסגרת נוקשה ולא מאפשרת. תהיי את זו שעושה מסגרת לעצמך.
תגדירי מראש מה זה קצת. קטן עליך.מה הכוונה לא אוכלת קמח לבן וסוכר? למה? לכל החיים? מתאים לך?
כל הכבוד על 4 פעמים התעמלות מסיבית. גם זה לכל החיים?

לכל החיים אבל, לכל יום בנפרד

אני בוחרת מחדש בכל יום לא להכניס קמח לבן וסוכר. הלוואי והייתי יכולה לא להכניס קמח בכלל. אבל, כרגע אני לא רואה את זה מתרחש. גיליתי למשל עוגת גבינה מדהימהההההההה ללא סוכר. דווקא בסינמה סיטי - גלילות. בבית הקפה שבתוך בית הקולנוע. מוזר לא ? יש דברים ממש טעימים ללא סוכר ועם קמח מלא. לצערי, אינני יודעת להכין מתוקים בעצמי. וקצת חוששת מאפיה עם סוכרזית. וחוץ מזה אם אני קונה פרוסת עוגה אחת ומתחלקת איתה עם בעלי. ועושים מזה ערב זוגי נחמד. זה עדיף מכל הבחינות. ולא רק מבחינת הקלוריות.
גם מבחינת הזוגיות, המזגן, החיוכים ועוד.
אשר ל"קצת" באופן אישי הסתבכתי איתו. ולכן, חזרתי לתפריט הרגיל שלי. אוכלת בוקר וערב יום יום אותו דבר וצהריים מגוונת. וטוב לי. אז הכל טוב. לא ?

באיזה סגנון תפריט השתמשת?

אולי להכניס בהדרגה מהמאכלים שאוהבת אבל בכמויות הגיוניות? מרגישה שעונה קצת באויר כי אין כל נתון להסתמך עליו. בכל מקרה כל הכבוד לך !!!
שימי לב שהמשקל לא עולה על קילו יותר ממה שרצית להגיע ולא יורד 2 מתחת ליעד וזה פחות או יותר אומר לשמור על משקל יציב (לפחות לפי שומרי משקל, אם זכרוני אינו מטעה אותי).
בדיאטת דוקאן לאחר ההגעה למשקל היעד יש שלב התייצבות של 10 ימים לכל קילו שיורדים (שבו משלבים מזונותץ שקודם היו אסורים בתהליך ההרזיה) ולאחר מכן השמירה היא בעיקר ע"י יום חלבונים בשבוע וכמובן לא סתם להתפרע עם האוכל ובעיקר הכמויות..

בהצלחה!

ושוב אופס, לא קראתי אותך טוב.

אגב איך הגעת לפתריט הזה? כמה זמן השתמשת בו וכמה ירדת (אם זה בסדר לשאול)? עשית בדיקות דם לוודא שהכל תקין?

למעלה