תפריט של חרדים...

אטימות

אני לא מחפש שום תירוצים - אני מנסה להסביר לכם את עמדת היהדות בנושא זה. את תומכי "שינוי", כמובן, זה לא מעניין. הם תמיד ימצאו תירוצים כדי להציג את היהדות בצורה מגוחכת, כי מזה הם עושים קולות. זה מצדיק את מה שכתבתי תחת הכותרת "לדתי אין מה לחפש בשינוי". כמה חברי-"שינוי" שם התפלאו שאני משמיץ את "שינוי" בכך שאני טוען שהם לא מבינים את הדתיים. הסברתי להם שזו לא השמצה אלא פשוט עובדה: "שינוי" נועדה כדי לדאוג לצרכים של הציבור החילוני, והיא עושה את זה יפה מאד, אבל אין לה שום עניין ויכולת להבין את הציבור הדתי או לדאוג לו. להפך: זה משתלם ל"שינוי" ללעוג לדתיים ולבזות אותם כדי להשיג על-גביהם קולות נוספים מהציבור המסורתי.

gershon17

New member
שוב אתה מבלבל

בין הלעג שלי לך לבין חוסר הלעג שלי ליהדות. מאיפה ההתנשאות הזו שלך, שגורמת לך לחשוב שאני מזהה את היהדות איתך?

הלעג

הלעג העיקרי נמצא בראש השרשור הזה - זה לא לעג אליי אלא לעג ליהדות. במקום לבדוק את המשמעות של דיני כשרות (למשל ע"י שאלת רב שמבין בנושא וקבלת הסבר הגיוני) - לועגים להם. אני ניסיתי להסביר כמה מדיני הכשרות ע"פ היהדות, ואתה הגבת בהודעה עוד יותר מזלזלת, במקום לנסות להבין. אז בסדר, אתה לא מזלזל ביהדות, אתה מזלזל באדם שמנסה להסביר את היהדות. זה לא הבדל גדול.

gershon17

New member
זה הבדל גדול מאד

אם אתה חושב שהעובדה שאתה מבין בדיני כשרות הופכת אותך למיוחד באיזושהי צורה - אתה טועה באופן די בסיסי. זו עוד פעם הטעות הזו שמנכסת את היהדות לאנשים דתיים אורתודוקסים. זו שטות גמורה. היהדות לא שייכת לדתיים אורתודוקסים, למרות הנטיה של היהדות האורתודוקסית לזלזל בכל זרם אחר של היהדות. למרות כל מה שתגיד, בסופו של דבר אתה עדיין אותו אדם מעט פאתטי, שנכנס לפורום של מפלגה שאין לו לא-כלום איתה, ומתווכח בנחשלות עם דרי הפורום. שוב ושוב מעלה את אותם טיעונים עבשים, שוב ושוב מקבל את אותן תשובות מדוייקות, ואחר כך עוד מתפלא שמזלזלים בו. כדי שאני אעריך אותך, אתה צריך לתת לי סיבה להעריך אותך. עד עכשיו כל מעשיך אומרים "אני נלעג". לא שמת לב שאנחנו לוקחים תורות בלענות לך? איך זה לך יש כל כך הרבה זמן לספק לנו דרכים כה מוצלחות להסביר לכל הלרקרים כאן בפורום את עמדת שינוי וכמה היא חיובית?

אתם מסלפים את דבריי

<<<אם אתה חושב שהעובדה שאתה מבין בדיני כשרות הופכת אותך למיוחד באיזושהי צורה - אתה טועה באופן די בסיסי>>>: איפה אמרתי שאני מיוחד? קישור בבקשה. זו לא הפעם הראשונה שאנשים בפורום זה (כולל אתה) מסלפים את דבריי. האם אתם לא קוראים? או שאתם קוראים ומסלפים בכוונה כי זה יותר קל מלענות תשובות ענייניות? <<<זו עוד פעם הטעות הזו שמנכסת את היהדות לאנשים דתיים אורתודוקסים. זו שטות גמורה. היהדות לא שייכת לדתיים אורתודוקסים, למרות הנטיה של היהדות האורתודוקסית לזלזל בכל זרם אחר של היהדות>>>: איפה הראיתי זלזול בזרמים אחרים של היהדות? קישור בבקשה. <<<כדי שאני אעריך אותך, אתה צריך לתת לי סיבה להעריך אותך>>>: אתה לא צריך להעריך אותי. אני אסתפק בכך שתענה לדברים שלי באופן ענייני, ללא כינויי-גנאי וללא התייחסויות אישיות אליי. משום מה, רבים מדרי הפורום הזה (אם כי לא כולם) לא מסוגלים לתת תשובה שאין בה כמה עלבונות וכינויי-גנאי לכל מי שלא חושב כמותם. הצעת ייעול: אם לא תבזבזו כל-כך הרבה זמן על עלבונות אישיים - אולי יהיה לכם זמן לכתוב תשובות יותר רציניות.

אז אתם מזלזלים רק באורתודוקסים?

האם זה מה שאתה מנסה להגיד - שאתם לא מזלזלים ביהדות, אלא רק ביהדות האורתודוקסית? הבנתי נכון?

חמור מאד לזלזל בקבוצות אחרות

אנו מקווים שאתה לא מזלזל בנו ובאמונתנו. לאחרונה נתקלנו בלא מעט מלעיזים הטוענים כי האונס הקבוצתי הוא תירוץ להתחמק ממילוי חובותינו לחברה ותו לא ואילו אנו מצפים מאדם שכמותםך שיגן על אמונתנו בחירוף נפש מתוך אידאל השיוויון הטהור אשר ניצב וזורח מעל ראשך.

מה הנקודה שלך?

בד"כ מאשימים מחזירים-בתשובה שהם משתמשים במשלים חסרי-משמעות - אני רואה שגם אתה החלטת לאמץ את הגישה הזאת. ועכשיו ברצינות: אני לא מבין מדוע אתה מפנה את השאלה הזאת אליי. תנועת "שינוי" היא התנועה שטוענת שצריך לאנוס את כל החרדים להתגייס לצבא. אם אתה תומך באונס קבוצתי - אני מציע לך להביא את הצעותיך בפני ועידת "שינוי", אולי ההצעה שלך תתקבל שם.

מדוע אתה מלבין פני ברבים?

מדוע אתה טוען שאני מדבר במשלים חסרי משמעות בעוד אינני נוהג כך. מי אתה שתכפה עלי את פרשנותך להודעותי? עד שלא תתן לנו הסבר מניח את הדעת מדוע לא תילחם למען זכותנו לחיות על פי אמונתנו ללא כפייה אלימה מצד השלטונות נגדנו בצר לנו אנו מכריזים עלייך כעל צבוע מתחסד ושליח מטעם החרדים שאין החופש כלל בראש מעייניו אלא אינטרסים מפלגתיים צרים וחסרי מוסר.

כבר הסברתי.

לעומת זאת, מנהיגי "שינוי" עדיין לא הסבירו מדוע הם לא מוכנים לתמוך בך, למרות דיבוריהם על חופש דת. אם מישהו צבוע כאן - הרי אלו מנהיגי "שינוי", שמציגים את עצמם כלוחמי חופש, אך למעשה אפשר להכריז עליהם "<<<כעל צבוע מתחסד ושליח מטעם החילונים שאין החופש כלל בראש מעייניו אלא אינטרסים מפלגתיים צרים וחסרי מוסר>>>".

מי צבוע?

אני כבר עניתי, אבל מנהיגי ותומכי "שינוי" עדיין לא ענו. לכאורה הם תומכים בחופש הפולחן (הם תמכו בזכותם של הרפורמים לקיים תפילת נשים ברחבת הכותל המערבי). אם כך - מדוע הם מתנגדים לחופש הפולחן שלך? לדעתי יש להכריז על כל אחד ואחד מהם "<<<כעל צבוע מתחסד ושליח מטעם החילונים שאין החופש כלל בראש מעייניו אלא אינטרסים מפלגתיים צרים וחסרי מוסר>>>".

snift

New member
שוב...

חבל על ההסברים מדוע משחת שיניים צריכה להיות כשרה וכו.. משחת שיניים לא צריכה להיות כשרה !!! אבל זכותו של חרדי שמעוניין בכך לקנות משחת שיניים "כשרה", זה אומר לו שהיא יוצרה מחומרים שמתאימים לאורח החיים שלו וכי המפעל המייצר נמצא תחת פיקוח של מישהו שהוא סומך עליו. מה זאת אומרת "רבני הכשרות חייבים להרוויח עוד כמה מאות אלפי שקלים על חשבוננו בחיוב הנפקת תעודת כשרות למוצרים בלתי אכילים", אף אחד לא מכריח אותך לרכוש מוצרים כשרים. אם הרשתות הגדולות קונות כשרות כי זה כלכלי להם - זה מה יש, ככה פועל משק כלכלי פתוח. על רשתות השיווק לא חלים "חוקי כשרות", אין דבר כזה. הבד"ץ ושאר הכשרויות למניהם (למעט הרבנות) הם גופים פרטיים ובעצם מהווים חרם צרכנים לגיטימי !

למעלה