תפריט דל בפחמימות

SleeplessBeauty

New member
תפריט דל בפחמימות

הייתי היום אצל הרופאה, ובדיקות הדם שלי לא משהו.
מעבר לאנמיה הרגילה שלי (המוגלובין 11.9! זה הכי גבוה שהיה לי בחיים!) יש לי גם טריגליצרידים גבוהים.
הרופאה אמרה שצריך להפחית בפחמימות.

מצד שני, כל מה שאני אוהבת לאכול הוא פחמימה.

בקיצור, אשמח לרעיונות לאוכל דל בפחמימות, פשוט ומהיר הכנה.

Gidi Shemer

New member
אילו פחמימות את צורכת היום?

תנסי לחשוב על הכל, מסוכר בקפה, דרך קולה ועד לבצקים, לחם, פסטה, קטניות וכו'.

SleeplessBeauty

New member
הרבה...

בעיקר פסטה, תפו"א, אורז, קוסקוס, קינואה. אין כמעט יום שבו אני לא אוכלת אחד מאלה.
בנוסף, סוכר, פריכיות אורז, מיצים מתוקים - מעט מאוד.

אני מניחה שיש עוד שמסתתרות בכל מיני מזונות אחרים, אבל מה שרשמתי זה העיקר.
ארוחה מבחינתי זה פסטה/תפו"א/פתיתים/אורז מעורבים עם בצל, פטריות וטופו

Gidi Shemer

New member
אוקיי, מצבך מעולה, כי משם קל להוריד

מה שאני ממליץ זה לא להפסיק עם הכל, בוודאי לא בתזונה טבעונית בה הפחמימות נמצאות והרבה, אבל להוריד למינימום את הפסטה (ואם יש עוד מוצרי קמח לבן כמו בצקים למיניהם- גם אותם). אורז ותפוחי אדמה זה ממש לא רע כמו סוכר או מיצים ממותקים, אבל אם להפחית- פה זה מקום בכלל לא רע. קינואה- נפלא. סוכר פשוט ומיצים- להעיף מהבית ולהתפנק מדי פעם.

אגב, לגבי פסטה ואורז- פסטה מלאה ואורז מלא יפחיתו את קפיצות הסוכר וההשפיה על כגלוקוז וטריגליצרידים.

אז מה כן?
ברוקולי, כרובית, קישואים, סלק, תרד, טחינה גולמית, חצילים, ירקות ירקות וירקות.

ארוחה לדוגמא?
מנת קינואה, כרובית וקישואים מאודים עם רוטב טחינה, סלט ירקות טריים. תשתוללי עם הירקות הלא עמילניים ותשתמשי בעמילן רק כדי "למלא" את הבטן קצת.

SleeplessBeauty

New member
קל למי?

אבל כל מה שאתה מתאר אכן נשמע מעולה.
אני אעבור לפסטה מחיטה מלאה ואורז מלא ואשתדל גם את זה לצמצם.

גם ככה אני רעבה רוב הזמן, אז מקווה שזה באמת ישביע אותי כל הירקות האלה.

סוכר לבן אני צורכת מעט מאוד - כפיות ספורות בשבוע בקפה (ארבע-שש כפיות בשבוע).
מיצים הוצאתי מהבית לגמרי. שותה רק בחוץ כשממש יש לי חשק.

Gidi Shemer

New member
קטניות למשל מכילות לא מעט פחמימות

אבל ברוב המקרים מתפרקות לאט במערכת העיכול. תתשמשי בהן לחלק של השובע, תוסיפי לכך ירקות מאלו שציינתי ויהיה בסדר

ladybug6

New member
אני אגיד לך מה אני עושה כדי לצמצם פחמימות

אני לא נמנעת מכל מה שאני אוהבת, אני רק משלבת את זה ביחד עם כמה שיותר ירקות וקטניות (במקרה שלי לא בגלל הפחמימות אלא כי אני מעדיפה ירקות וקטניות בשביל הערך התזונתי)
למשל: במקום פסטה ברוטב עגבניות (שזה בעצם רק פחמימות) אני מכינה פסטה עם מלא ירקות מוקפצים ותבלינים. במקום בורגול עם עדשים בלבד אני מוסיפה גם ירקות קצוצים, ודוחפת את זה לירקות ולתנור (סוג של ממולאים)
אורז גם ככה בפני עצמו אני אוכלת אבל תמיד ליד סלט גדול (או בתוכו!)

מלחמים וכריכים משתדלת להמנע, זה מבחינתי למקרה חירום כדי לסתום את הרעב. מקסימום קרקרים וכאלה ליד הסלט או עם אנטיפסטי.

זה הגיוני שאת רעבה הרבה, כי פחמימות וסוכרים מעוררים תאבון מאוד.. תעברי לקמחים מלאים, תורידי קצת במינון שלהם, ותוסיפי קטניות - תראי איך שתהיי הרבה יותר שבעה ועם פחות תיאבון.

vegetalien

New member
צריך למצוא

מילה אחרת לפחמימות. קמח מלא, דגנים מלאים, קטניות, וגם ירקות מכילים בעיקר פחמימות. לא חלבון, ולא שומן.

SleeplessBeauty

New member
אמרת בעצמך

פחמימות פשוטות.

אגב, זה תמיד מצחיק אותי שיש דיאטה שהיא "נטולת פחמימות". איזה שטויות.

ולגבי ההודעה השנייה - זה מאוד מנחם אותי. כי לוותר רק על פסטה זה לא נורא (אם כי זה המאכל האהוב עלי ביותר ביקום, אבל נחיה).

vegetalien

New member
הבנת לא נכון.

פחמימות פשוטות = חד- ודו- סוכרים. גם פירות נופלים בקטגוריה הזאת, אבל אף אחד לא אומר שפירות זה לא בריא.

אם כבר, פחמימות מזוקקות/ריקות קולע יותר למטרה.

SleeplessBeauty

New member
ההבנה שלי בדברים האלה היא קלושה

במקרה הטוב...

פחמימות ריקות נשמע לי טוב (כלומר רע
)

SleeplessBeauty

New member
זה מה שאני חושבת לעשות

זה קצת קשה לי, כי עם כמה שאני אוהבת ירקות - אני אוהבת אותם בהגבלה.

לחם אני כמעט ולא אוכלת, כריכים בכלל לא (כלומר גם הלחם שאני כן אוכלת זה פרוסה ליד הסלט).

ומה שאמרת לגבי הרעב - ממש לא ידעתי את זה!!! תמיד חשבתי שתחושת השובע מגיעה דווקא מהפחמימות! אז תודה, ובהחלט איישם.

merav999

New member
שאלה על הבורגול והעדשים

איזה ירקות את מוסיפה? אני קצת גרועה בשילובים

עשיתי בורגול עם שעועית שחורה ועם בצל מטוגן ופטריות מטוגנות, יצא נחמד אבל קצת תפל וחשבתי להוסיף לזה גם עוד ירקות אבל מה הולך עם זה?

תודה :)

ladybug6

New member
מכירה את הדלוריות הממולאות

מהבלוג שלי?
המילוי הזה מעולה בפני עצמו. אם אני זוכרת נכון יש בו קישוא מגורר וחתיכות קטנטנות של דלורית (שאפשר להחליף בגזר למשל).
מה שנותן טעם לתבשילים מהסוג הזה:
בצל מטוגן + שום קצוץ - חובה
מלח פלפל
אבקת מרק / ציר ירקות (כדאי לבשל ציר ירקות ולהקפיא במגשיות קרח, לחלץ מהמגשיות ולשמור בשקית את הקוביות - ככה כל פעם אפשר להוציא 2-3 ולצרף לתבשילים. זה ת-מיד מעשיר תבשילים ומוסיף המון, ובריא!)
ירק טרי: פטרוזיליה/כוסברה/שמיר/סלרי - קצוצים דק. חופן אחד קטן מוסיף המון (ותמיד מוסיפים בסוף הבישול, שישמור על הטעם והטריות)

לפטריות עם עדשים ובורגול הייתי מוסיפה רצועות דקות של פלפל (שאותו כדאי לטגן מראש עם הבצל כדי שיספיק להתרכך). גזר מגורד גם תמיד מוסיף ומשתלב עם כל דבר.

merav999

New member
תודה :)

טיגנתי גמבה וקישוא מגורד עם פלפל צ'ילי חריף וקצת רסק עגבנית והוספתי לשעועית והבורגול, יצא טעים מאוד. נראה לי שאני אמלא דפי אורז בזה :)

vegetalien

New member
כדאי להפחית בפחמימות פשוטות.

כמו סוכרים ומיצים - עודף פרוקטוז עלול להיות הבעיה. כמו כן, מוצרי קמח (כמו לחם, פסטה, כוסכוס...) נספגים יותר בקלות בגוף, ולכן עדיף להישאר עם המאכלים השלמים, תפו"א, קינואה, אורז וכמובן הקטניות.

ישנם אנשים שגם צריכה מתונה (משהו כמו 30 ג' לכל היותר) של אגוזי מלך עשויה לעזור להם.

yair and sveta

New member
יש לי כמה

דלורית אפויה בתנור ממש טעים ומכילה קצת פחמימות, שעועית ירוקה, אפשר לבשל עם ירקות ועגבניה גם טעים ודל פחמימות
כל סוגי הירקות אפשר לעשות בתנור

למעלה