תפריט דינמי ב DHTML

alex9913

New member
תפריט דינמי ב DHTML

שלום לכולם, זה המקום היחיד שנראה לי הולם לשואל שאלה מסוג כזה, משום שעד כמה שאני מכיר מתכנתי PHP - הם גם בדרך כלל ממש טובים בבניית סקריפטים בגאבה סקריפט... אני רוצה לעשות תפריט ניווט שנפתחת ומראה תת סעיפים של אותה הקטגוריה. אבל העניין הוא שאני לא רוצה שהחלק שנפתח (כנראה DIV) יפתח בצד הלינק או מתחתיו - אלה יזיז את כל הלינקים שמתכתיו ויכניס את המידע שיש ברווח שיווצר. כמו שזה לדוגמא בחלון של נורטון אנטי וירוס (למי שיש) או דוגמא מוחשית יותר - כמו ההודעות בפורום הזה- כאשר לוחצים על הודעה - כל שאר ההודעות זזות מטה וברווח שנוצר מופיע הטקסט שבתוך המודעה. מתוך התבוננות מעמיקה על הסקריפט של האתר לא הצלחתי להבין דבר. מישהו יודע איך לעשות את זה? תודה רבה רבה מראש למי שיוכל לעזור.

סראבק. לא עלתה ההודעה.

טוב אז שיחזור מהיר של מה שנמחק. דוקא למתכנתי php לפי הרושם שקיבלתי ההיכרות עם שפות צד לקוח כמו js היא מינימלית היות ושפת הצד שרת שלהם היא עצמאית ולא תלויית js ככה שהחשיפה של המשתמשים אליה כמתחילים כמעט ולא קיימת והם פוטרים את עצמם ב"השאל קודים". בכל מקרה את התפריט שאתה רוצה לבנות אני מניח שאתה כבר יודע איך לבנות אותו עם אלמנטים מכוננים. אז עכשיו רק חזרה לך ההצהרת css להסתרה והצגה+דחיפה של אלמנטים. ההצהרה היא display:none להסתרה ולהראות זה display:block. אבל לתפריט יותר יתאים לך display:inline-block שהוא נותן לא צורה של ספאן כלומר לא block אבל התייחסות לתוכן פנימי כblock ולא כשורות נפרדות.

למעלה