תפרחת חיתולים עקשנית במיוחד-מי מבין?

• פותח הנושא 4cat
  • פורסם בתאריך

4cat

New member
תפרחת חיתולים עקשנית במיוחד-מי מבין?

התינוקי שלי בן 7 שבועות ומאז שנולד פחות או יותר, מלווה אותו תפרחת חיתולים בדרגות שונות.
כבר בבית החולים טיפלנו עם משחה שלהם וכשחזרנו הביתה המשכנו עם משחה של מאמי קר (מה שהתברר כטעות כי דווקא אולי כן היה צריך לטפל במשחה במרקם גס יותר). בכל מקרה- כבר היינו אצל הרופאה שרשמה משחה אנטי פטרייתית- לאחריה המצב שופר אך התפרחת נשארה. גם אצל רופא עור היינו שרשם בייבי אגיסטן ועוד 2 משחות שמכילות כל מיני חומרים שממש לא בא לי למרוח לו.
מה כן עשינו? הפסקנו כבר די בהתחלה שימוש במגבונים ועברנו רק לשטיפות במים עם סבון (גם של מאמיקר), החלפנו לחיתולים אקולוגיים (של נאטי) ומנסים לאווררכמה שיותר- לא פשוט כשרוב הזמן הוא ישן/יונק.
מה עוד ניתן לעשות? ומה יכולה להיות הבעיה? חשבתי על כיוון של פטרית קנדידה שאולי קיימת גם אצלי (רופא עור שלל פטריה בלשון של התינוק- אני מניקה ולא נראה לי שיש פטריה בפטמות). משהו בכיוון של שינוי תזונתי שלי?
לא יודעת אם קשור אבל יש לו גזים מדי פעם וגם נראה שמתאמץ מאד כשעושה קקי. זו לא עצירות כי עושה המון פעמים ביום.
תודה רבה לכל הידעניות:)

regvuv1

New member
להוריד חיתולים לגמרי או לעבור לרב פעמיים

כל השלושה שלי סבלו מפריחות, שהתבררו כרגישות לכל סוגי החיתולים הקיימים והגיעו עד רמה של פצעים ממש. עם השניים הראשונים החלפנו סוג חיתול אחת לשבוע (היו לנו ארבעה סוגים בבית כל הזמן ברוטציה) וזה יחסית עזר, בשילוב עם המשחות הכי חזקות. עם השלישי גילינו את נפלאות שיטת הקשב (גגלי או חפשי פה בפורום אם את לא מכירה) ואת החיתולים הרב פעמיים.
בגיל חודש,כשהפסקנו לעטוף את המסכנון בפלסטיק חד פעמי (או עטיפת תירס חד פעמית - זה היה אותו דבר, לאף אחד מהילדים שלי לא שינה אם החיתול אקולוגי או לא), הכל נפתר ולא היתה לו פריחה בכלל.

4cat

New member
הלוואי ויכלתי

אני לא מבינה איך אפשר להוריד חיתול לגמרי כשהתינוקי עושה קקי כמעט אחרי כל הנקה או תוך כדי ההנקה. איך עושים את זה? אני כבר לא מדברת על פיפי שמבחינתי עוד אפשר לנקות בצ'יק. אני מכירה קצת את שיטת הקש כי ניסיתי אותה עם הגדולה שלי, אבל זה קרה רק בגיל חצי שנה בערך. לא לפני.

regvuv1

New member
מחזיקים קופסא קטנה לידך

מתי שהתינוק צריך לפשפש, שזה לרוב מיד אחרי שינה, מיד אחרי הנקה(או אפילו באמצע הנקה) ובגיל הזה כל עשרים דקות בשעות הבוקר, כל ארבעים דקות בשעות אחהצ ולילה, מחזיקים אותו בתנוחת פשפוש מעל הקופסא או שהולכים לכיור או לשירותים.
זה דווקא הרבה יותר קל התחיל לפשפש בכזה גיל, מאשר ללמד את התינוק שצרכים עושים בחיתול ואז לשנות בגיל מאוחר יותר.
אבל כמו שכתבתי - חיתולי בד אצלנו הספיקו כדי לפתור את בעיית התפרחת.

ענבלית70

New member
הכי טוב זה לאוורר כמה שיותר

מציעה לך לנסות חיתולים אקולוגיים אחרים, הנאטי עשוי מעמילן תירס ויש תינוקות שרגישים אליו. או כמובן רב פעמי. בנתיים להקלה על העור ליקופאודר מאוד יעזור.

4cat

New member
איפה ניתן להשיג?

חיפשתי חיתולי במבו אבל מצאתי רק באתרים שונים- וכרגע אני רוצה רק לנסות ולא משתלם דמי משלוח על חבילה אחת. יש עוד סוגים חד פעמים? לפני שאני עוברת לרב פעמים

ענבלית70

New member
יש 4 סוגים נוספים של חיתולים אקולוגיים

אני משווקת את הפינגו והביו בייבי ככה שיודעת להגיד עליהם שניתן להשיג אותם אצל משווקות. מאיפה את בארץ? הביו בייבי עשוי גם הוא מעמילן תירס, אז אולי עדיף שלא. הפינגו עשוי מעיסת עץ, אני לא מכירה תינוקות שפיתחו אליו רגישות. לא יודעת ממה עשויים המולטקס והבמבו. את הבמבו יש בבית מרקחת בצורן ונדמה לי שגם בחנויות טבע, לא בטוחה. לא יודעת היכן ניתן להשיג את המולטקס.

מנומשת3

New member
מצטרפת לנאמר. גם אצלנו הבעיות נפתרו

רק כשהתחלנו להשתמש בפינגו. מאז לא משתמשין במשחות בכלל.. מזמינה ממשווקת פרטית.
את יכולה להזמין גם משלוח של חבילה אחת.. תלוי במחיר המשלוח כי מעל סכום מסויים (לפחות אצל זו שאני מזמינה ממנה) זה חינם.
המחיר של הפינגו עצמו לא בשמיים וסביר לחלוטין
ֿמאיפה את?

l coyote l

New member
כמו שהומלץ - חיתולי בד, וגם אז לא כולם.

גם אצלנו היתה תפרחת (מה זה תפרחת? כמו כוויות בעור) מחיתולים חד פעמיים, גם אקולוגיים (רבאק, מעמילן עושים פולימרים. אז גם עמילן הוא סוג של פלסטיק לצורך העניין).
היתה תפרחת גם מחיתולים רב פעמיים מפליז.

עם חיתולי כותנה אין תפרחת (אבל הם סופגים הכי פחות), וגם לא עם חיתולים סיניים מאיביי (שוב, לא פליז), עם מגוון של רפידות (מיקרופייבר, המפ, במבוק, כותנה).

אם כבר משחה לשיפור המצב, נסי אינוטיול. של מאמי קייר לא עזרה בכלל.
אחרי שעברנו כליל לחיתולי בד כבר לא צריך כלום.

4cat

New member
תודה לכולם ועדכון

מרחנו את המשחה שרופא העור נתן. אחרי שתי מריחות הכל נעלם אז הפסקנו. התחלנו להשתמש בחיתולי nati והם לא רעים בכלל- אין להם את הריח הנוראי שיש לחד פעמיים הרגילים (רב פעמי גדול עלי..)אבל השינוי והכיף הכי גדול שלי עכשיו זה הפשפושים! אני עדיין קוראת ועדיין לא ממש יודעת הרבה, אבל בחיי, זה עובד. ועובד נהדר:) אז שוב, תודה רבה רבה וכיף לחזור לכאן אחרי הרבה זמן שלא ביקרתי (עם הגדולה הייתי כאן המון בהתחלה ואחכ עברתי לפורום השכן)

למעלה