תפקיד של מ"כית.

יפית5555

New member
תפקיד של מ"כית.

שלחתי למיט"ב בקשה להתמיין לתפקיד מ"כית.
קיבלתי מהם את התשובה: "בקשתך לתפקיד מפקדת כיתת טירונים נשללה לפי צורכי צבא, הינך יכולה לערער ביום הגיוס מול הקצין מיון."
מה זה אומר? שהצבא לא צריך מ"כיות?
האם אפשר לעשות משהו נוסף להבטיח את התפקיד לפני יום הגיוס?
אם מישהו עבר את התהליך, אשמח לעזרה. תודה.

DorSht

New member
מה זה אומר...

כנראה שעל פי הנתונים שלך הצבא צריך אותך לתפקיד X ולא לתפקיד Y שאותו את מבקשת.
כן, גם אני ביקשתי להתמיין לתוכניתן, אבל הצבא החליט שאני צריך להיות טכנאי תקשוב... כך יצא.
זה אומר שהצבא לא רוצה בך כמ"כית. או שהוא מייעד אותך לתפקיד אחר, או שבאמת במחזור שלך אין ממש צורך במ"כיות.

אפשר להבטיח? אי אפשר להבטיח כלום. אפשר לנסות להציף בפקסים או לחפש פרוטקציות.
אבל סתם תהיה - מה כל כך קורץ לך בתפקיד הזה?

יפית5555

New member
תודה לך.

הייתי מיועדת לקד"ס אלקטרוניקה בחיל האויר, אבל חתמתי ויתור והתפקיד נמחק מקיוסק המידע שלי.
התפקיד קורץ לי כי הוא מעניין ומאתגר ואני מאמינה שאני יכולה להצליח בו.
מאז חטיבת הביניים אני בתחומי הדרכה, זה תחום שאני מתחברת אליו.
אמשיך לשלוח פקסים , אולי יעזור.

DorSht

New member
אני גם שקלתי הדרכה...

הייתי בבה"ד 7 בטירונות ובקורס.
בהתחלה אמרתי לעצמי, אולי אני אתאמץ ואנסה להתקבל להדרכה.
היו לי ציונים טובים ולא הייתי בעייתי.

ברגע האחרון ירדתי מזה.
הבנתי שזה כאב ראש רציני. מעבר לעובדה שבבה"ד 7 יש משמעת מציקה.
קיבלתי שעות ביציאה על זה שנשענתי על שולחן, נו באמת... (לא צוחק)
זה הרבה כאב ראש - לקום מוקדם, להיות אחראי על חניכים (במקרה ששקלתי) או טירונים (במקרה שלך) - לדאוג שהם הולכים לישון בזמן וכו'. זה אומר ללכת לישון אחריהם ולקום לפניהם. סתם מעצבן.
המון טרטורים, בלבולי שכל - למה?!

אני בסדיר ונהנה. קם כמו בנאדם, אחראי על עצמי ובמקרה הטוב ביחד עם כמה חיילים אחראים על משהו אחר. לא צריך לדאוג לאף אחד, לא הולך לישון אחריי אף אחד ולא קם לפניי אף אחד. לא צריך לתת שעות ביציאה ולהיות רע לאנשים.

אז אולי אני נשמע קטנוני. אבל אני בסדיר נהנה בסך הכול. חוץ מזה, שבניסיון שצברתי בסדיר בפחות משנה, שום מדריך לא יצבור ב3 שנים. אף אחד מהם לא היה בעמוד ענן ליד עזה. הם ישבו בבה"ד 7 והדריכו כשאני הלכתי לישון ב4-5 לפנות בוקר ונפלו לי טילים מעל הראש. כל היום וכל הלילה בדקתי ותיקנתי מערכות תקשוב ניידות וברק"מים.
עמוד ענן היה קשה אבל זו גם חוויה בסופו של דבר...

לא רואה מצב שאני הולך אחורה ופתאום הולך להדרכה. אל תעשי טעות.
להיות מ"כ זה לא כזה פשוט ולא כזה כיף. זה לא הדרכה של הצופים או של הנוער העובד והלומד. ממש לא.

יפית5555

New member
תודה לך על המידע,

מצד שני מה מבטיח לי שאקבל תפקיד מעניין ומשמעותי אחר?
בשאלון העדפות סימנתי הדרכה בעדיפות ראשונה.
מקווה שיהיה בסדר.

MadBerry

New member
בתור מישהי שמשרתת כמ"כית,

אני ממש לא מסכימה איתך. מכבדת את דעתך - אבל חושבת שאם לא התנסית בזה אתה לא יכול לדעת.

כאב ראש רציני? תלוי איך אתה רואה את זה. אני רואה את זה כאחריות ענקית, אני אמא דואגת ל-40 חיילים.

עניין האחריות - מסכימה איתך בזה. יש לי הרבה יותר אחריות מלחפ"שים. אבל מצד שני השירות (הקורס וגם הסדיר) נתנו לי כל כך הרבה, הפכתי מאדם עצלן שלא עושה כלום לאדם עובד שמלא באחריות. מבחינתי זה דבר חיובי.

"להיות רע לאנשים" - פה אני לא מסכימה איתך. לכל דבר יש סיבה ואין דבר כזה גמול שניתן סתם ככה. אני לא אכנס לפרטים הקטנים אבל בגדול, הדבר העיקרי שאתה עוסק בו בתור מ"כ זה חינוך למשמעת, ואם אתה לא תהיה הדמות הרעה שנותנת עונשים כדי ללמד, מי יעשה את זה?

הניסיון שצברת כבודו במקומו מונח, אבל כל אחד צובר ניסיון אחר ושונה בשירות שלו. לי למשל יצא לעבור הכשרת רובאי 03, להתמודד עם בעיות אישיות ונפשיות של חיילים, להיות אחראית לחיים של אנשים במטווח, וכן, גם לשרת עם לוחמים לשעבר ולהכשיר לוחמים לעתיד. זה הניסיון שצברתי עד כה.

להיות מ"כ זה לא כזה פשוט - להיות מ"כ זה אחד הדברים הקשים. אבל אם זה כיף? זה תלוי רק בך - אם זה מתאים לך או לא, ובאנשים שאתה משרת איתם. ברוב המקרים יהיה לך אחלה של שירות. שירות שוחק, אבל צחוקים עם הסגל בלי סוף ובעיקר הקלישאה הנודעת - סיפוק :)

יפית5555

New member
תודה לך,אני מרגישה שזה בדיוק התפקיד שאני רוצה

האם את מ"כית במגל?
יש לך עצה בשבילי,מה לעשות על מנת לקבל את התפקיד?

אושי231

New member
אני נאלצת לחלוק על דבריך

ולומר שאיני מסכימה.
הן בתפקידי הדרכה והן בתפקידים אחרים אפשר למצוא את הסיפוק- כמובן למי שזה מתאים לו.
תפקידי הדרכה, מעבר לכך שהם נחוצים באזרחות ונותנים מקפצה מטורפת למי שרוצה לעסוק בכך בעתיד- הם גם מעניינים, רוכשים בהם הרבה אחריות, וכל מה שהוזכר בפוסט שמעליי, אין צורך לחזור על הדברים

אני בהחלט ממליצה, למי שמתחבר לתחום ללכת על זה ובגדול.

למעלה