תפקיד חובש+שאלה

Apnea Boy

New member
תפקיד חובש+שאלה

מישהו יכול לספר לי קצת על התפקיד (חובש ג'ובנית - לא קרבי) האם זה מעניין? זו עבודה מאתגרת? איך היציאות הביתה?

JNS

New member
מצטרף לשאלה..

אהלן גבר,

אני משרת בתור חובש בצהל, אני ישמח להסביר לך, אבל קודם אני ישאל, יש לך רקע בתחום (קרי - אתה מתנדב במד"א?) או שהניק ניים ססתם מקרי?

תפקידי החובש בצהל:

את התאור הצבאי, תוכלו לקרוא בכל העלונים והמידע שיש לכם באנטרנט, אני יגיד לכם מה קורה בפועל: אתה מתגייס, ועובר קורס חובשים, קרביים, או כללים (חובשי מרפאה) הקורס אורך בין שלוש לארבע חודשיים, בבהד 10 בצריפין. שם אתה לומד להיות חובש: אם זה טיפול בפצועים, וטיפול בחולים, וגם נושאים סביבתיים, כגון תברואה וחינוך לבריאות. כמובן שהלימוד נחלק להמון נושאים, אתה לומד לבצע החייאה, וגם החייאה מתקדמת, סייוע לרופא בניתוחים, פתיחת וריד, והחדרת עירוי, הזרקת תרופות (זריקות בטוסיק ובזרוע) וכו. בפאן של הטיפול בחולים אתה לומד על מחלות, על תרופות שיש במרפאה הצבאית, על כל מיני מצבים בגוף האדם, ומה לא. מתי שאתה מסיים את הקורס, אתה הולך לשיבוץ, ושם נקבע בעצם מה אתה תעשה בשירות. יש חובשי מרפאה, שיושבים נטו במרפאה. שם הם מקבלים חיילים חולים או עם בעיות בריאות, ומטפלים בהם, בדר"כ מרפאה עם רופא. הם המקבילה לאחות, במרפאה אזרחית. מה שאתה עושה שם, לא בדיוק מסעיר: מתעסק הרבה בניירת, בתורים, ברענון של תרופות, בנתינה של תרופות, ומבצע סינון של החיילים שנכנסים לרופא. אתה גם בודק אותם, בעיקר מדדים (לחץ דם, דופק, חום) יש גם תפקידי הדרכה, גם בבהד 10, וגם בכל מיני יחידות בצבא, ששם אתה מדריך חובשים או חיילים, איך לטפל בפצועים, ומרענן אותם, או מלמד אותם (מדריך בקורס חובשים) זה עבודה מאוד מאוד מענינת ומאתגרת, אבל דורשת הרבה מאוד השקעה מוטיבציה ורצון. צריך להשתדל ולהשקיע כדי להיות מדריך. (אומרים שיש עוד התוויות, את זה תבינו שתגיעו לבה"ד) ויש תפקידים שהם לא מרפאה נטו, אלו תפקידים בדר"כ לחובשים קרביים - בעיקר תאגדים, או טנ"צים. בתכלס - זה הדברים היותר מענינים, פחות טיפולים בחיילים שלא מרגישים טוב, אלה יותר תכלס, יותר טיפול בפצועים, עם רופא, בלי רופא, אמבולנסים, פינויים, החייאות.. דברים באמת מהנים ומענינים, פשוט להציל בני אדם ממוות. אבל זה יותר בתור חובש קרבי או חובש שמשרת באיזורים יותר קדמיים (איוש, צפון, וכאלה) אני מאוד אוהב את התחום, ומאוד מעניין אותי כל העיסוק ברפואה.. אני חושב שזה בין הדברים שיותר מענינים שיש ללמוד בצבא, אבל זה נורא סוביקטיבי. בקשר ליציאות, אין שום דרך לנבא! הכל תלוי באיפה תוצב. בערך: חובשים שיהיו מדריכים, יעשו בדר"כ חמשושים, או שושים. חובשים קרביים זה תלוי, בדר"כ זה חבר'ה שסוגרים לא מעט. יש גם חובשים שהם "חצי קרביים", שמשרתיים בחטמרים, ובאוגדות בתור צוותים של אמבולנס קרבי כזה.. אבל הם לא חלק מגדוד לוחם. תבינו שתגדלו. הם יוצאים טיפה יותר טוב. וחובשי מרפאה (שזה נראה לי מה שמעניין אותך) תלוי בבסיס. חלק גדול יעשה יומיות, אם הוא יקלט בבסיס פתוח. מידי פעם צריך להשאר שבת, מידי פעם צריך להשאר לילה בבסיס (אתה חובש בכוננות, אם משהו חש ברע\נפצע) אם אתה בבסיס סגור, אתה פשוט כל השבוע ישן בבסיס, (חמשושים בדר"כ) וגם, סוגר שבת מידי פעם. אי אפשר לנבא. יש גם חובשים שעושים שבוע שבוע (אם כי יותר נדיר) מאוד תלוי. אם יש לכם עוד שאלות מוזמנים לשאול. אגב, אתם מוזמנים את כל מי ששואל ומתעניין בקשר לתפקיד להפנות אותו להודעה..

Apnea Boy

New member
תודה רבה על התשובה

המדימה... בקשר לשאלתך APNEA -דום נשימה (איך שאת מכירה את זה) אני משתמש בזה כ"ללא נשימה" אני עוסק בצלילה חופשית (בעצירת נשימה) ומפה הכינוי. כן יש לי רקע ...אני לומד ביולוגיה כימהי 5 יח"ל כל אחד ואמא שלי אחות והייתי במכבי (קורס מד"א ) ולא יצא לי עדיין להתנדב... אבל קודם ננסה להתקבל לטייס...[ ושוב תודה לכם..

Apnea Boy

New member
ועוד שאלה על מנילה

אתם יודעים למה במקרה לא נשאלתי האם אני רוצה לשרת בבסיס קרוב או רחוק מהבית? אני יודע שזו שאלה דיי שגרתית ...מוזר לי שלא קיבלתי...

זה במיילא שאלה כמעט חסרת משמעות,

מי שקובע בסיס פתוח או סגור הזה הקצין מיון שממין אותך, וכל מה שלחצת בצו ראשון לא ממש משנה.

אכן,

אפנה זה באמת מושג שמשתמשים בו בתחום הרפואה - ומדובר בדום נשימתי, הפסקת נשימה, מצב מאוד מסוכן בבני אדם. בהצלחה בכל מה שתתקבל אליו

TISAN1234

New member
יש קורסים נפרדים לחובשים קרביים ולכ

ללים? אני הייתי אמור להתחיל יום ראשון הקרוב קורס חובשים {שיריון-תותחנים} שלמיטב הבנתי הוא אמור להיות קרבי{מה שאני רוצה} והתקשר המפקד ואמר שהקורס נדחה בשבוע. יש לך רעיון למה זה קרה?

TISAN1234

New member
הכוונה שלי היא שזה לא בגלל שהעבירו

אותי מקורס קרביים לג'ובניקים או ההפך נכון?

זה קורס קרביים, אל תדאג.

ברגע שאתה מגיע מיחידה קרבית, אתה חייב לעבור גם קורס קרבי.

Apnea Boy

New member
Apnea

לא תמיד זה מסוכן....יכול להציל אפילו חיים (במידה ויש גז רעיל בחדר) אני אישית הפכתי את זה לספורט (עצירות נשימה). השיא שלי עומד על 5:15 דקות ושיא העולם קרוב ל 10 דק.. את מי שזה מעניין מוזמן להיכנס ל www.apnea.co.il את מדהים בעברית על הנושא....

צוגיבוי

New member
אני שמעתי שזה התפקיד ש...

...הכי טוחנים אותו במילואים. זאת אומרת שחובשים נאלצים לעשות את המילואים הכי ארוכים ועם כמות שנתית הכי גבוהה מבין כל התפקידים בצה"ל. יש לזה ביסוס?

למעלה