קצת מסובך
נתחיל מזה שלהגיד שהוא המקבילה של TE,זה לא ממש מדויק,למרות שברוב המקרים ליינבקרים באמת שומרים על TE. ליינבקר הוא לטעמי השחקן הכי חשוב בהגנה,ברוב הקבוצות יהיה זה ליינבקר שהוא קפטן ההגנה,הוא אחראי על אירגון מחדש של הגנות במידה וההתקפה שינתה מהלך, הוא אמור לשים לב לתזוזות של שחקני התקפה אחרים כמו רצים ורסיברים ולהתריע בפני שחקני הגנה שאמורים לכסות אותם. ליינבקרים ישמשו בהרבה מקרים כ SPY,בין אם על קווטרבק או על רץ,או על TE (יותר נדיר),אם ליינבקר מוצמד כ SPY זה אומר שהוא זז לאן שהשחקן שלו זז,כלומר,אם אני מוצמד כ SPY לרץ,והוא יוצא למסירת סקרין,זה אומר שאני צריך לזוז במקביל אליו עד כדי לראות אם הוא באמת מקבל את המסירה,ובהנחה שכן,אני זה שאמור להיות הראשון שיגיע לתיקול,כיוון שהייתי צמוד לתנועה שלו. תפקיד נוסף של ליינבקרים הוא הבליץ,וגם אם זה לא מצליח,יצירת לחץ על QB זה תמיד דבר יעיל. דוגמאות לליינבקרים טובים ומעלה בליגת ה NFL - ריי לואיס (בולטימור רייבנס) , דריק ברוקס (טמפה ביי),ג'ואי פורטר (פיטסבורג),זאק תומאס (מיאמי). אם פיספסתי משהו,אני מזמין את שאר חברי הפורום להוסיף,זה מה שעלה לי בראש כרגע.