תפקיד הLB

Pansky

New member
תפקיד הLB

יש לי שאלה חובבנית משהו.. מה בדיוק התפקיד של הליינבקר? הבנתי שהוא מקבילה הגנתית של הטייט אנד אבל לא ברור לי כל כך מה זה אומר..

Reshefgarcia

New member
קצת מסובך

נתחיל מזה שלהגיד שהוא המקבילה של TE,זה לא ממש מדויק,למרות שברוב המקרים ליינבקרים באמת שומרים על TE. ליינבקר הוא לטעמי השחקן הכי חשוב בהגנה,ברוב הקבוצות יהיה זה ליינבקר שהוא קפטן ההגנה,הוא אחראי על אירגון מחדש של הגנות במידה וההתקפה שינתה מהלך, הוא אמור לשים לב לתזוזות של שחקני התקפה אחרים כמו רצים ורסיברים ולהתריע בפני שחקני הגנה שאמורים לכסות אותם. ליינבקרים ישמשו בהרבה מקרים כ SPY,בין אם על קווטרבק או על רץ,או על TE (יותר נדיר),אם ליינבקר מוצמד כ SPY זה אומר שהוא זז לאן שהשחקן שלו זז,כלומר,אם אני מוצמד כ SPY לרץ,והוא יוצא למסירת סקרין,זה אומר שאני צריך לזוז במקביל אליו עד כדי לראות אם הוא באמת מקבל את המסירה,ובהנחה שכן,אני זה שאמור להיות הראשון שיגיע לתיקול,כיוון שהייתי צמוד לתנועה שלו. תפקיד נוסף של ליינבקרים הוא הבליץ,וגם אם זה לא מצליח,יצירת לחץ על QB זה תמיד דבר יעיל. דוגמאות לליינבקרים טובים ומעלה בליגת ה NFL - ריי לואיס (בולטימור רייבנס) , דריק ברוקס (טמפה ביי),ג'ואי פורטר (פיטסבורג),זאק תומאס (מיאמי). אם פיספסתי משהו,אני מזמין את שאר חברי הפורום להוסיף,זה מה שעלה לי בראש כרגע.

Pansky

New member
עוד שאלה קטנה..

כמה ליינבקרים נמצאים בד"כ על המגרש?

Reshefgarcia

New member
זה משתנה

מערך בסיסי מורכב משלושה או ארבעה ליינבקרים,בהתאם למבנה ההגנה של הקבוצה. מערכים נדירים יותר הם של חמישה ליינבקרים (נקרא בד"כ EAGLE FORMATION) ובמצבי מסירה מובהקים,קבוצת ההגנה תוציא לרוב ליינבקר או שניים ותשאר רק עם שניים על המגרש,תמורת הכנסה של עוד קונר או סייפטי,כדי לשמור על רסיברים.

הערה מעניינת

גם לניו אינגלנד וגם לפיטסבורג היה הגנת 3-4 (שלושה ליינמנים ארבע ליינבקרים) והם אלו שניצחו בסופרבולים האחרונים.

DAnalyst

New member
LBs -uses

בהגנה (בדומה להתקפה) בעלי התפקידים מאופיינים ע"פ הגודל שלהם. הליין בד"כ מורכב מהחברה הכבדים ביותר, הקורנרים הם הרזים ביותר (בגלל הצורך במהירות) והליין בקרים באמצע. לכן הם זוכים להקבלה ל-TE. התפקיד שלהם יכול לנוע בין שמירה אישית (כמו שצוין) או איזורית, או בליצים, כמו כל שחקן הגנתי בעצם. הייחוד שלהם נובע מהגודל שלהם, דבר שמכתיב את תפקידם במגרש - הם אחראיים על האיזור הקצר שאחרי הליין ועד לצדדים, והם צריכים לעצור את הריצות והמסירות הקצרות. הכמות שלהם על המגרש מוכתבת ע"י הצפי מההתקפה - NE שיחקה נגד הקולטס במבנה 2-5-4, (2 ליין, 5 LB, ו - 4 DB), ולעומתם יש קבוצות שאוהבות לשחק בניקל (4-2-4) או אחיו המעט יותר נדיר - ה- דיים (4-1-5) נגד מהלכי מסירה. בד"כ בשימוש כשצופים מסירה לעומק (סוף מחצית לדוגמא).

ofribecker

New member
אם אני לא טועה

ניקל זה כשיש חמישה באקס (כמו "ניקל", מטבע של חמישה סנט ומכאן מקור השם). "דיים" זה כשיש שישה באקס, ללא קשר לערך המטבע אלא אך ורק כי זה יותר מ"ניקל"...

DAnalyst

New member
צודק לגמרי

ובספירה מחודשת רואים ששכחתי לספור שחקן בשני המערכים ( 4-2-4 ו-4-1-5 במקום 4-2-5 ו- 4-1-6). תודה על התיקון!

lirandr

New member
אני חולק עליך בקטע של גודל הLB

LB לרוב הוא 5-10 - 6-1. והTE הם לרוב 6-4+ זאק תומאס למשל, הוא 5-11. טטופו וטרוטר הם בסביבות ה6'.

DAnalyst

New member
גודל של LB \ TE

... לא לזה התכוותי שה-LB הוא המקביל ל-TE בהגנה. התכוונתי שכמו ש-TE הוא בגודל בין OL ל- WR, כך גם ה- LB בין DL ל- DB. בכל אופן, שאלת, בדקתי. TE אמנם יותר גבוהים (רובם) מה-LB, אבל הדברים מתאזנים כשזה מגיע למשקל, לקחתי 3 שמות מוכרים - ג'רמיה טרוטר, בראין אולכר ומייק ורייבל, באופן מפתיע שלושתם 260, ולמרות שטוני גונזלס הוא 6-5 וטרוטר 6-1, המשקל זהה... (שני האחרים 6-4). אבל בסך הכל אין ספק שיש יותר LB קטנים מאשר TE, וזה בגלל הדרישות השונות - OLB בד"כ יותר קטנים מ- MLB בגלל שהם צריכים להיות יותר מהירים ולכסות יותר שטח, בעוד שיש קבוצות שמעסיקות את ה TE בעיקר כשחקן חוסם, מה שמביא אותן לבחור ב-TE שהוא יותר OL מאשר TE. אבל אם תשווה MLB ל- TE שגם תופס מסירות, ההבדלים שוליים אם בכלל.

למעלה