תפקיד האבא

אכן, אמהות טריות מתנהגות באופן קיצוני

אם הבעל הלביש בגד אחר מזה שהן הכינו לתינוק הן מתעצבנות עליו, אם הוא מתעכב בחצי שעה בהשכבת התינוק לישון הן עושות סקנדל, אם הוא מוותר לפעוט על מקלחת הן נכנסות לאמוק, אם הוא נותן לאמא שלו לקחת את התינוק לטיול בעגלה בזמן שלדעתן התינוק היה אמור להיות בבית - מלחמת עולם... אם הפעוט בוכה במקלחת עם אבא כי נכנסו לו מים לעיניים הן רצות כנשוכות נחש להציל את העולל מידיו הערלות של האב.
אני ממליצה לכל אמא טרייה לצאת פעמיים בשבוע לפחות ולהשאיר לאבא ולתינוק זמן לעצמם, ללמוד אחד את השני, מי שלא עושה את זה וטוענת שבן זוגה לא יודע איך להסתד עם הילדים ולטפל בהם - זבש"ה

shoosh2607

Member
מנהל
השאלה היא

אם האמא הטריה שעושה את הטעויות האלו לא משרישה את זה ובאותו רגע האבא לוקח צעד אחורה ומקבע את התנהגותו גם לעתיד לוילדים הבאים?

בכתבה דובר לא מעט על הנושא הרגשי

מעבר לנושא של מילוי הצרכים הפיזיים - לא רוצה להיות אבא שמחליף טיטולים ומספרים סיפורים אלא מכירים את העולם הרגשי של הילד.
אימהות טריות באמת נוטות להיות בוסיות אבל - זה לא קשור לעולם הרגשי של הילד אלא לנושאים הפזיים והטיפול הפיזי. ז"א, אם האבא יחבק את הילד, ישוחח איתו על היום שלו בגן, על החלומות שלו, על החברים שלו, יקח אותו להצגות וכן הלאה לאמהות (שאני מכירה) יהיו רק דברי שבח. כשאבא בוחר איזה בגדים להלביש את הילד וזה בדר"כ בפיג'מה כי היא היתה על השידה ולא היה צריך לחפש אחריה, לשלוח את הילדה לגן עם שיער פזור כי לא רצה לריב איתה על לאסוף אותו (מה גברים מבינים בכינים) ושאר דברים -האימהות קופצות. ברור שאפשר לשחרר אבל לרב האנשים יש תחושות רכושנות ובעלות על חלקים מסויימים בחייהם ואצל נשים זה ילדים.
יש זוגות שמאוד שיתופיים וזה מתבטא בכל תחומי החיים - החלטות פיננסיות, מגורים, רכב, ילדים, חלוקת תפקידים בבית וכן הלאה. ויש משפחות שבהן לכל אחד תחום האחריות שלו ומאחר והאישה מקבלת לרב תחומי אחריות נשיים היא לוקחת גם בעלות יתר על הילדים.

shoosh2607

Member
מנהל
אני מכירה מישהי

שבאה לאסוף את הילד מהגן ובאמת קלטה שהאבא שלח אותו עם החולצה של הפיג׳מה...

זו לא היתה דוגמא מהדמיון

זו היתה דוגמה ממספר עצום של סיפורי חברות שלי התלוננות על בעליהן.
הנה, רק אתמול בעלה של עובדת שלי הקפיץ למשרד את הילדים שבחופש להגיד לה שלום (הוא היה איתם במהלך היום ולקח אותם לאחותו לימי החופש) והם הגיעו עם פיג'מה ושיער מבולגן, למרות שהיא שלחה לו סמס חצי שעה לפני שלא ישכח לארוז את מברשות השיניים הוא שכח וכן הלאה. הוא אבא מדהים. אבל זה לא מנע ממנה מלהתלונן על חוסר המושלמות שלו. זה אגב לא חד צדדי, גם אבות מתלוננים בתורם על החלקים הפחות מושלמים של בנות זוגן באימהות.

mykal

New member
משהו וסיפור אישי,

נראה לי שנשים שלא 'סומכות' על בעליהן, בענין
הטיפול בילדים, זה לא ענין נקודתי,
הן בד"כ גם לא סומכות על אחרים בתחומים אחרים,
הן רוצות לעשות בעצמן, כי רק על עצמן הן סומכות,
והענין מתבטא הכי חזק בענין הילדים,
כי:
1)באמת התנהלות הגבר שונה בגישתה מהתנהלות האמא/אישה,
ענין של מגדר, זו עובדת חיים.בעלי אבא נפלא, וטיפל בהם נהדר,
אחר ושונה ממני, הו אגב, אישיות אחרת ממני--אז?
2)כנראה, זה תחום שהעולם משדר שזה שלנו, אם לא 'יקטרו' הנשים,
הרי כאילו מותרות על 'שליטה' במשהו שלהן,

והטחתי משהו אישי,
באחת הלידות נשארתי עוד שבוע אצל אימי,
(ילדתי בחג כשהיינו אצל ההורים)
בעלי חזר עם הגדולים הביתה היה צריך ללכת לגן,
חזרתי הביתה עם אמא, והם לא היו בבית, הבית היה מסודר ונקי,
אבל, במטבח היה משהו שהריח רע.
עליתי על זה שזה היה 'הוטקס' שעל השיש. התחלתי לכעוס,
אמא נגשה אלי בשקט, אמרה לי רגע, מה קרה? לקחה את הספוג המסריח, זרקה לפח,
הוצאתי אחר, והיא אמרה--מה קרה , היה עם הילדים שבוע,
הבית מסודר ונקי, זה מחיר קטן מאוד, לעזרה גדולה מאוד.
למדתי פרק חשוב בחיי,,
ובעלי באמת באמת, אבא מדהים, מכל הבחינות.

אני מאמינה שאפשר ללמוד לתת מקום רחב לאבהות יפה.

אני אתיחס להערה שלך על מה שהעולם משדר לנו

יתכן שהעולם משדר לנו שנשים צריכות לקטר בנוגע לשליטה בילדים, אבל כמה קיטורים אנחנו מכירות מגברים שמתלוננים על כמה כסף "שלהם" האישה מבזבזת, או כמה היא הורסת "להם" את האוטו המשותף (או בכלל שלה) וכן הלאה.
לכל אחד כמו שכתבתי יש את התחומים "החזקים" שלו במשפחה והוא מקטר כשנוגעים לו בהם.

מסכימה איתך בסוף.מזו שקשה לה לשחרר

הדסהש1

New member
תנו קרדיט לבעל...גם בעלי למד במשך השנים

צריך ללמד אותם איך להתמודד...ביתי מסדרת לילד את בגדיו
וכל הוא יוצא מתוקתק...גם לי קרה שילדתי לפני עשרות שנים
ובעלי היה עם 3 ילדות דיי קטנות בבית...התלבשו מה שראה לנכון...
לא היה לו זמן אפילו להתגלח...ושחזרתי הביתה השכנה אמרה לי"
בעלך ממש באבל...כי נולדה בת רביעית...גיכחתי ואמרתי לה...
איך הוא התמודד עם שלושתם? חשבתם על זה? היום שיש נכדים
הוא יודע כבר הכל....לומדים במשך השנים

אני ממליצה לגברים לגדל עמוד שדרה.

על שטויות גברים יודעים לריב,
למה לא התקשרת לאמא שלי להגיד מזל טוב - הם יפתחו מלחמת עולם,

אבל בנושא הזה לא?
איזה כיף שיש אישה להאשים באימפוטנציה הרצונית הזו.

ayaht

New member
"למה לא התקשרת לאמא שלי להגיד מזל טוב"????

איזו חוצפה להגיד דבר כזה.
את המזכירה שלו?

גם אותו את שואלת/מכריחה להתקשר לאמא שלך להגיד מזל טוב???

תביני, בהתחלה אני בעצמי עזרתי לבן זוגי לקנות מתנות לאמ שלו.
אהבתי אותה רק בגלל שהיא אמא שלו.. (טוב, זה היה לפני שהכקתי אותה).
אבל זו היתה יוזמה שלי. מרצון טוב.

אם הייתי שומעת משפט כזה..

לא זו היתה דוגמא, בעלי לא יגיד את זה לעולם

טוב קודם כל כי אני תמיד מתקשרת להגיד מזל טוב

התכוונתי לתת דוגמא לסוג הריבים המטופשים שאנחנו קוראות עליהם פה, גברים שנכנסים לפרינציפים מטופשים מול בנות הזוג בנושאי משפחה, אבל כשזה הילדים "היא לא נותנת לי את המרחב להיות אבא".

בעלי לא רצה להיות אב מעורב

הוא פשוט היה כזה.
בעלי לא חיפש מודל הורי גברי כשנולדה הבכורה, הוא פשוט ראה תינוק בשר מבשרו, עם אף כפתור וריח מעלף - ורצה להיות קרוב אליה. הוא עבד אז 14 שעות ביום מינימום, אבל חזר הביתה לקלח אותה כי זה נראתה לו פעילות כיפית לקלח גוף קטן ולנסות לגרום לה לצחוק.

הוא יכל להתווכח איתי רבע שעה על מה להלביש לילדה, שזה מטריף מחד אבל הוא לא שאל אותי מה להלביש, יש לו מחשבה משל עצמו, הוא יודע אם הלכתי לרופא והוא יודע גם מה הרופא אמר.

הוא לא אב השנה וכשנוח לו הוא "לא יודע" "את עושה הכי טוב"

גם אני לא אם השנה, גם אני לא חיכיתי לרשות לעשות דברים והיו מי שראו בי הנני הלא יוצלחית של ילדי, ולא חלילה האמא שלהם.
הסיפא ההזויה לגבי אבות שפתאום מגלים את אבהותם לאחר הגירושין - זה לא כי המכשפה השתלטנית הסתלקה מהתמונה, זה כי אין בייביסיטר 24\7 והאם אשכרה צריכים לתת עבודה!

די לטפל בגברים כמו ילדים,
"לתת להם" להיות אבות ו"לעודד" אותם. עשינו מהם דבילים לא יוצלחים!

מוסיפה משהו לדבריך

אודות גילוי הילדים אחרי הגירושים, זה לא רק הבייבי סיטר שהסתלקה, זו החובה. אתה חייב לקחת את הילד פעמיים - שלוש בשבוע ולבצע עבודה.
וחלקם אם יוכלו לבלות את הזמן הזה עם אמא שלהם, אחות שלהם, חברתם החדשה, האישה השניה יעשו גם את זה.

לגמרי!

הם ימצאו אישה שתטפל להם בזה,
אולי כי גידלה אותם אמא שלא לימדה אותם לעמוד על שני הרגליים אבל הכי קל להאשים את האישה הלא משחררת ושהיא "לא נותנת להם",
כי הם תמיד יסמנים שעושים רק מה שהאישה אומרת להם (ואז למה קיים הפורום הזה, תזכירי לי
)

בקבוצה בפייס מישהי ביקשה המלצות לבעלה, ה"מסכן" אוסף את הילדה פעם בשבוע ולא יודע מה לעשות איתה!
אז הוא לוקח אותה לאמא שלו ומבקש מאשתו למצוא תעסוקה - כמה נרפה אדם יכול להיות??

לגמרי נרפא

גם פה בפורום יש לנו מישהי שבעלה לוקח את הילד וכל פעם לאמא שלו... ואסור להפריע לו חלילה במנוחת הצהריים עם הילד.

ayaht

New member
זה הורג אותי.

מכירה נשים נשואות שאיך שלבעל יש פעם שהוא נשאר עם הילד.. כל שנייה טלפון.
כל דבר חייב לשאול.
אין לו מושג מה לעשות.

כאילו... מזל טוב, קיבלת 2 ילדים במחיר של אחד..
נכון.. לאחר מהם כבר יש זקן, אבל נא לא לטעות. הוא ילד.

פעם הייתי אצל שיננית שממש הכאיבה לי בלי כוונה רק כי הבעל שלה הרגיז אותה..
ערב חג בסופר, ואין לו מושג מה צריך לעשות.. הוא לא הפסיק להתקשר..

אצלי בגן רוב האבות הם אלה שבאים לאסוף את

הילדים מהגן גם אם זה במחיר של לעבוד מהבית אחרי שהילדים נרדמים.
הם מאוד משקיעים ומגיעים למסיבות וחגיגות ומשקיעים לא פחות מהנשים.
אני מאוד שמחה לראות את השינוי הזה.

למעלה