תפקיד בוועדת סרנים

shirkarmon

New member
תפקיד בוועדת סרנים

שלום לכולם,

אני כבר ארבעה חודשים בקבע ומסיים השבוע תפקיד מ"מ של שנה ביחידה קרבית חי"ר, התמודדתי על תפקיד סמ"פ אחד שאותו בסוף לצערי לא קיבלתי ולכן הגעתי לוועדת סרנים, בוועדה הוצעו לי תפקידים רבים והלכתי לריאיונות למספר תפקידים שכל אחד מהתפקידים רציתי לעשות בשמחה חוץ מתפקיד אחד שהוא קה"ד שממש לא הסכמתי לבצע.

אינני בעייתי בקטעים האלה ובחיים לא הייתי, אני יודע שבשני תפקידים רצו אותי מאוד בוודאות ולדעתי בגלל שיש לי רקע בהדרכה וגם ממה ששמעתי ממקחצ"ר בחרו אותי לבסוף לאייש את תפקיד הקה"ד, שאלתי היא האם הם בסוף אחרי הרבה שיכנועים ואיומים יכולים להכריח אותי לבצע את התפקיד במידה ואני לא מוכן בשום פנים ואופן?
ושאלה נוספת שבמידה ולא אסכים מה יכולות להיות התגובות לכך מבחינה משמעתית כזו או אחרת?

תודה מראש ויום טוב לכולם,
שיר

deathcaster

New member
תגובה

הצבא אינו תוכנית כבקשתך.

גם באזרחות אם הסמנכ"ל שלי אומר לי לעשות משהו שאינני מוכן לעשות... או שאני מסכים... או שאני אעזוב. מן הסתם, כיוון שיש לי עבודה טובה, אני מסכים.

גם אתה, אם לא נאה לך מה שמציעים לך... אתה תמיד יכול להתפטר/ להיות מפוטר. אבל אם אתה מתכוון להמשיך... אז בהחלט צה"ל יכול לחייב אותך לקבל תפקיד מסוים, תסתכל על זה כמו פקודה לכל דבר. כמובן שאתה יכול לקבל את התפקיד, לבצע אותו בצורה מחפירה... ואז ידיחו אותך וישבצו אותך בהמשך בתפקיד אחר/ יזרקו אותך....

מהן ההשלכות? כמובן שניתן להעמיד אותך לדין על סירוב פקודה.... אבל לא נראה לי שיגיעו למצב הזה... בכל אופן... לא לקבל תפקיד נשמע לי די קטנוני (בהיעדר סיבה אחרת שהיא אובייקטיבית ומוצדקת לחלוטין).

shirkarmon

New member
..

קודם כל אין לי שום יכולת "להתפטר" אני בקבע הקשיח שלי שאורכו שנה וארבע ולכן אינני יכול להגיד שאני פשוט הולך, יותר מזה אני בהחלט מוכן לבצע כל תפקיד אחר פשוט לא מעוניין להמשיך בתפקיד הדרכתי שזה משהו שביצעתי במשך זמן רב, יותר מזה רצו אותי מאוד בשני התפקידים האחרים שהתמודדתי עליהם ופשוט משכו אותי לזה בגלל הניסיון בהדרכה, עם כל הכבוד לצרכי המערכת, אני חושב שגם לזה קיים גבול.

deathcaster

New member
תגובה

קבע קשיח זה די מיתוס והראיה לכך היא מגוון הקצינים שהכרתי שהשתחררו כסג"מים ולא עשו את שנת הר' שלהם, מרביתם גם היו עתודאים.

"יותר מזה אני בהחלט מוכן לבצע כל תפקיד אחר פשוט לא מעוניין להמשיך בתפקיד הדרכתי שזה משהו שביצעתי במשך זמן רב"- זמן רב? אתה עוד ילד
ישנם אנשים שמבצעים תפקידי הדרכה כל חייהם. כך שדעתך סובייקטיבית לחלוטין.

"יותר מזה רצו אותי מאוד בשני התפקידים האחרים שהתמודדתי עליהם"- כנראה שלא רצו אותך מספיק.

"פשוט משכו אותי לזה בגלל הניסיון בהדרכה"- הגיוני, מדוע שצה"ל לא ינצל את ניסיונך וכישוריך? הרי הוא נתן לך אותם.
"עם כל הכבוד לצרכי המערכת, אני חושב שגם לזה קיים גבול."- השאלה היא מי קובע את הגבול?.... והתשובה לכך היא שהמערכת קובעת אותו ולא אתה

shirkarmon

New member
תגובה

אני נותן ניחוש גס ויכול להיות שאתבדה בגדול, ששירתת בתפקיד עורפי לאורך תקופתך בצבא גם אם היא ארוכה, ואינך מכיר לעומק וועדת סרנים לקצינים לוחמים.

deathcaster

New member
HUH?

וכיצד מידת ההיכרות שלי עם וועדת סרנים לקצינים לוחמים קשורה לכל מה ששנינו כבתנו?

אם כתבתי שקרים או דברים שאינם נכונים אתה מוזמן לתקן אותי.

sayar3

New member
שלום-אני מניח ששובצת לקה"ד באחת מחטיבות החיר.

אין שום קשר בין התפקיד לבין זה שעשית בעבר תפקיד הדרכתי.
קה"ד בחי"ר הוא תפקיד אגמ"י לכל דבר ועניין.אין בו שמץ פחיתות כבוד והוא מאתגר וקשה לביצוע ואפילו מעניין מאוד.
תאמין לי-אני גם שייך למקחצ"ר,משרת בחטיבת חי"ר סדירה ומתפקד בתפקיד מקביל לקה"ד חטיבה מזה כ3 שנים.מן הסתם גם נעבוד אחד מול השני בעתיד הקרוב.אני ממליץ לך בחום על התפקיד.אתה לא מכיר אותו כלל ולכן לא מומלץ לפסול אותו.תרים טלפון לקהד"ים של גולני,נחל,צנחנים,שאל אותם מה שעתם על התפקיד שביצעו ואז תראה שהרגשתך תשתפר פלאים.
צבא הגנה לישראל הינו מורכב ומסועף עם הרבה תפקידים מלאי אתגרים.הסמכתך כקצין חי"ר לא מחייבת שיבוץ בתפקידי לחימה לאורך כל שירותך בצה"ל.יש גם תפקידי רוחב שחובה לבצע בכדי להתקדם.תפקידי הרוחב האלו הם מה שנותנים לקצין ראייה מרחבית וקולקטיבית כשיפקד על מסגרות גדולות.ההבנה שלך בתחומים נוספים יכולה לפתוח לך דלתות ותפיסה פיקודית מורחבת יותר מלקצינים אחרים שיתמודדו מולך על תפקידים עתידיים.

בכל מקרה-שיהיה בהצלחה.אתה מוזמן לשלוח הודעה בפרטי אם יש לך שאלות נוספות.

למעלה