תפקידי יומיות

makmako

New member
תפקידי יומיות

הבנתי שבגלל הקה"ס אני לא יכול לצאת לקורסים.

איזה עוד תפקידים יש חוץ מעובד כללי שלא צריך לצאת לקורס בשבילם? שקמיסט אני לא רוצה כי זה שבוע שבוע, עובד מטבח, עובד רס"ר ונקיון, פקיד, מה עוד?

תודה לכל מי שעוזר.

היי

למיטב ידיעתי, התפקידים ה"רשמיים" שהם ללא קורס הם עובד כללי ופקידה. אבל, כעובד כללי אפשר לשבץ אותך בפועל בכל מיני תפקידים, אצלי בבסיס היה עובד כללי ששובץ בשלישות ועוד שתי בנות ששובצו במשרד קישור.

makmako

New member
היי, תודה רבה!

קישור ושלישות זה בערך כמו פקידות. אני יודע שבפועל אפשר לשבץ אותי להרבה דברים, וזה בדיוק מה שאני שואל - לאיזה עוד דברים? יש משהו מעבר לפקיד\טבח\רס"ר שהוא לא שבוע שבוע?

JuSt A GiRl 94

New member
למקרה שאתה רוצה להילחם

קה"ס לא באמת פוסל קורסים. זה מיתוס שכולם מאמינים לו.
קה"ס לא פוסל טירונות וקורס יסוד שמעניק מקצוע.
ככה שאם מתחשק לך להילחם ולצאת לקורס כדי לעשות שירות יותר משמעותי...בהצלחה :)

makmako

New member
קה"ס 43 פוסל קורסים וסיווג בטחוני

ואני יודע את זה כי הודחתי עד עכשיו משני תפקידים, אחד מהטכני של ח"א והשני טכנאי נשק...
קה"ס 42 לא פוסל, אבל 43 ומעלה כן. וכן מתחשבים במי שיש לו קה"ס, גם בטירונות וגם בקורס (אמנם לא מפעילים את ההת"ש, אבל...)

משמעותי לא מעניין אותי. אני לא יכול לישון בבסיס. אני רוצה לשרת ביומיות, בכל תפקיד, מצידי לנקות שירותים מ8 עד 10.

אושי231

New member
אז איך חיילי מקא"מ עם קה"ס 50

כן יוצאים לקורסים? ולא רק לקורסים מוכווני אוכלוסיה...

makmako

New member
אז זהו, שאני בכלל לא בטוח כמה באמת עושים את

זה.
לי יצא כבר לפגוש שלושה חיילי מקא"מ שלא נותנים להם לא להחליף תפקיד ולא לצאת לקורס "משמעותי", גם לא לכזה שהוא מוכוון אוכלוסייה, בשלושה בסיסים שונים.

אם יש חיילי מקא"מ שהם ייחודיים ומראים שהם לא סובלים מקשיי הסתגלות, לא יודע, בהתנהגות מסוימת, בנכונות לצאת לאבט"ש... אולי הם מגיעים לזה?

עובדה שנפסלתי משני קורסים, מה אני פסלתי את עצמי?
תאמיני לי שאני לא מסוג האנשים שיעשו בלאגן כדי להשיג משהו.

makmako

New member
לא יודע, אז מה, קה"ס לא פוסל אלא בעצם

באו לקראתי והחליטו להדיח אותי כי הם מבינים שיהיה לי רע?
יכול להיות... וטוב שכך... בכל מקרה, אני לא רוצה קורס.

JuSt A GiRl 94

New member
אם אתה לא רוצה קורס

אז נשאר לך דברים כמו פקידות, מטבח, עובד רס"ר, נהג..

Gohan SSJ2

New member
עקרונית אתה יכול לבצע מיליון תפקידים בתור

עובד כללי. אני מכיר עובדים כלליים שהיו במודיעין, בקשר וכו'. אם בבסיס שלך ישנם כל מני תפקידים, אתה יכול ללחוץ ולבקש לעבור לאגף\פלוגה\מחלקה\ לא משנה מסויים, ולעבוד שם במה שהם יתנו לך.

תבין שכאשר אתה עובד כללי, אתה בעצם לא תופס תקן. כלומר, איפה שלא ישימו אותך, אתה תחשב בשביל המפקדים שלך כבונוס.
תחשוב שבפלוגה מסויימת, בקשר נגיד, מוקצים 10 תקנים למקצוע מסויים, שזה אומר שמותר להם רק 10 חיילי קשר בפלוגה. אבל אם אתה מצטרף אליהם, אתה לא תופס תקן, וכך הם יכולים שיהיה להם 11 חיילים בפלוגה. כך שאם אתה לא חייל בעייתי שווה להם שתיהיה אצלם.

הפסקה השניה נכונה רק לחיילי מקא"ם.

רק חיילי מקא"ם\חג"ם לא תופסים תקן. עובדים כללים ללא קה"ס כן תופסים

למעלה