תפקוד תקשורתי

ענתנוי

New member
תפקוד תקשורתי

נתקלתי בשרשור בנושא הזה ויש לי משהו חשוב, למרות שסביר להניח שכמעט אף אחד לא יבין על מה אני מדברת..... כשמנתחים תקשורת צריך לזכור שקיימות 4 "שפות" שונות, ואי אפשר להבין או לשפוט את הנאמר, בלי לקחת את זה בחשבון. "דיבור נורמלי" זו שפה של פשט - "אני רוצה לאכול" = אני רוצה לאכול אבל אוטיסטים מדברים גם בשלושת השפות האחרות (רמז, דרש וסוד - אני משתמשת בהקבלה לפרד"ס של הקבלה, כי אין לי משהו מתאים יותר. זה לא קשור לדת) ככל שהשפה פחות מובנת, יותר מקוטעת, "אקוללית", נשמעת כמו ג'יבריש - כך המשמעות עמוקה יותר. אנשים שמדברים בשפת הסוד נחשבים בדרך כלל לאוטיסטים בתפקוד נמוך שסובלים מפיגור שכלי.... זה מעלה אצלי הרבה תהיות לגבי השאלה מה זה בכלל תפקוד תקשורתי, ומי סובל מקשיים תקשורתיים....

schlomitsmile

Member
מנהל
מסכימה חלקית
הבה לא נשאר עם סימון אנשים כלקויים- כשאת מסמנת אחרים כלקויים זה בעיניי חזרה על הטעות ממנה את מזהירה. מסכימה איתך שיש יותר משפה אחת, יותר מתדר תקשורתי אחד, ולא כולם פתוחים בפני כל האנשים, לפחות לא באופן טבעי- לפעמים אפשר להפתח לתדר שאינו מוכר לנו. זה שמישהו לא יכול להשתמש בתדר/שפה שרוב האוכלוסיה משתמשת, לא עושה אותו לקוי. כן מקשה על חייו, כי אם למשל הוא אינו מסוגל לומר "אני רוצה לאכול" הוא עלול להשאר רעב... אני זוכרת למשל שאמא אחת סיפרה פה פעם בכאב נורא, איך הילד בכה כמה לילות, עד שהיא קלטה שקר לו. אבל בהחלט שווה לנסות להקשיב ממקום אחר, להפתח לתדרים האחרים. אפשר לשמוע בהם דברים מפעימים.

ענתנוי

New member
מעבר לסטיגמה

היית צריכה לראות אותנו אתמול במסעדה :) לא צריך לדעת שהוא אוטיסט כדי לחשוב שהוא לקוי. ההתנהגות שלו כל כך מוזרה שכולם מסתכלים עליי ברחמים ומתייחסים אליו כמו למצורע. ה"תדר האחר" מתבטא בכל האופנים האפשריים, כולל תדר הקול, שפת הגוף, המבטים וההתנהגות שגורמים לכולם לחשוב שהוא מפגר במצב קשה מאד. הרבה פעמים אנשים נרתעים מאיתנו, ואני מרגישה כאילו יצאתי לטיול עם נמר מסוכן....

schlomitsmile

Member
מנהל
כן, זה ברור לי
זו תגובה אנושית טבעית, להגדיר מה שלא מובן ולא מוכר כלא-בסדר או אפילו מסוכן. אנשים מרגישים חוסר-בטחון, הם לא יודעים איך לפרש התנהגויות, למה לצפות מהאדם הלא צפוי הזה, ומה שנותר להם זה להתרחק ממנו ע"י תיוגו כהכי-רחוק-בעולם-ממני, מחוץ לגדר. זה לא כי הם רעים או לקויים, זה כי הם אנושיים ופגיעים. נראה לי שמה שאפשר לעשות, זה להתנהל ברוגע (מניחה שזה מה שעשית) ובכך להראות להם שהכל בסדר
ומעבר לזה, לנסות להיות שגרירים (וגם את זה אני חושבת שאת מנסה לעשות) ולהגיע לכמה שיותר אנשים כדי לפתוח אותם לקיומו של העולם הקסום. העניין הוא שלשם כך, כדאי להיות מכילים גם כלפיהם.

למעלה