תפקוד בלוטת התריס

michall24

New member
תפקוד בלוטת התריס

שלום רב, רציתי לבקש את עזרתך בהבהרת תוצאות בדיקות דם שעשיתי לפני שבוע, מתוך חשש לתת פעילות של בלוטת התריס. בעיקרון, גם עשיתי בדיקת איסוף שתן לבדיקת רמת cortisol אבל תשובות יהיו רק עוד שבועיים בערך. בינתיים התוצאות של בדיקות הדם נראות לי לא תקינות. מצורף קובץ עם התוצאות. רוב תודות, מיכל

הממ, מסתכן.

הבדיקות דווקא תקינות למדי. יש לך נוגדנים לבלוטה , מה שאומר שבעתיד את עלולה (סביר להניח ) לפתח תת פעילות. כרגע את מאוזנת לפי הנורמות (למרות שלפי נורמות יותר מחמירות , את לא מאוזנת , רוב הרופאים לא יתנו במצב זה ללא תסמינים טיפול תרופתי) אגב אני לא רופא,ולא לומד להיות. אז תחכי לתשובה מוסמכת , בנתיים את יכולה להרגע.

michall24

New member
אז זהו ש...

יש לי תסמינים שמתאימים לתת פעילות כמו: עלייה במשקל בלתי מוסברת, עייפות, תשישות, וכד'. כמו כן, בביקורי לפני כשבוע אצל האנדוקרינולוג (שכרגע נמצא בחו"ל) הוא ביו השאר גם בדק ידנית את גודל הבלוטה (ע"י מישוש הצוואר) ואמר שהיא מוגדלת. מעבר לכך, אולי מן הראוי להוסיף שלפני כשנתיים היה לי פעמיים hyperthyroid שחלף מעצמו (נראה לי שזה נקרא silent thyroid או משהו כזה). אני מקווה שזה עוזר יותר להבהיר את התמונה...

יש לך נוגדנים

שלום מיכל, אמנם לפי התחום הרשום, תוצאות התקפוד שלך תקינות. אבל בעצם אני צריכה להגיד לך שיש לך כבר תת פעילות קלה מאד כי ה-TSH שלך מעל 2.5 לאחרונה מתקבל ערך זה כהערך המקסימלי בתחום הנורמה, ולא כפי שרשום עדיין על הטופס. עכשיו יש לך סיבה מצויינת לעליה זו והיא העובדה שיש לך נוגדנים כנגד הבלוטה, כלומר יש לך מצב שנקרא Hashimoto. לגבי הצורך בטיפול, זהו דבר שצריך לשקול אותו. אבל זה מה שאני יכולה לומר לך בינתיים.

michall24

New member
בהמשך לתשובתך...

תודה על התשובה. רציתי לשאול (ואני מקווה שתוכלי לענות למרות שהמידע שיש לך דרך הפורום הוא חלקי במידה מסויימת)- האם את היית ממליצה להתחיל בטיפול? ואם כן- איזה סוג טיפול? ואם לא- מדוע? תודה רבה, מיכל

אם טיפול אז אלטרוקסין

שלום מיכל, החלטה על תחילת טיפול תלויה במס' גורמים: ב-TSH,בנוכחות של נוגדנים וכמובן בסימפטומים. ביחד עם הרופאה המצויינת שתראי בעוד כמה ימים תחליטו אם הגיע זמן להתחיל . בכל מקרה הטיפול מבוסס על מתן ההורמון בצורה של כדרה של כדור יומי.

למעלה