תפקודי כבד...

תפקודי כבד...

ד"ר קרן היקרה, אני מודה לך על המידע המפורט שאת מספקת לי ועל תשומת ליבך. אני מטופלת במרקפטיזול דבר הדורש כל שבוע ספירת דם ותפקודי כבד. אתמול הייתי אצל הרופאה שלי בבי"ח שניידר והיא אמרה שהתפקודי כבד שלי לא כל כך טובים ולפי התפקודים של אתמול היא תראה אם להפסיק לי את התרופה. רציתי לדעת מה קורה באם אני ידרש להפסיק את התרופה? דבר נוסף : הרופאה אמרה לי שבמצבי ( זפק קולידי טוקסיק/מולטי נודולה טוקסיק גויטר) טיפול תרופתי ממושך לא יפתור את הבעיה. האם זה אומר שעדיף לי לעבור ניתוח? ומדוע אם הבלוטה מתאזנת צריך לנתח או לטפל ביוד?

זפק רב קשרי טוקסי

שלום קארין, הרופאה שלך צודקת (אגב את בת 19 למה את בשניידר?), טיפול תרופתי כאן אינו הפתרון לטווח ארוך. כבר דנו על זה. לכן אם תפקודי הכבד שלך מראים הרעה תחת טיפול במרקפטיזול, זו סיבה טובה להחליט כבר עתה מה עעושים. דברנו על האופציות, לפי דעתי ניתוח הוא הפתרון המתאים ביותר עבורך. בכל מקרה הכדורים, גם בגלל הסכנות שבהם, אינם טיפול לכל החיים. בזפק רב קשרי טוקסי הם רק מסוגלים לקרר את הבלוטה. הם אינם עושים דבר כדי לשנות את מהלך המחלה. כשמפסיקים אותם הפעילות יתר חוזרת, ובנוסף בנטילה ממושכת יש סכנה כי הם יגרמו לצמיחת הזפק. בהצלחה!

תודה רבה

ד"ר קרן היקרה, תודה רבה לך, עכשיו אני יוכל להופיע בפני ועדת תירואיד, שבידי מידע מפורט, בזכותך. אני מטופלת בשניידר כי בגיל צעיר מאוד גילו אצלי אלרגיה ומאז אני בשניידר. תודה רבה לך.

למעלה