תפסתי נחש

• פותח הנושא vhdl
  • פורסם בתאריך

vhdl

New member
תפסתי נחש

נחש קטן הלך לי מתחת לרגליים. הכנסתי אותו לתוך בקבוק מים וצלמתי. מישהו מזהה אותו, ויכול להגיד לי מאיזה סוג הוא? הוא בגודל 15 סנטימטר בערך, ולפי שוטטות בפורומים פה הוא נראה כמו זעמן מטבעות, אבל בכל זאת לא הכי דומה.

vhdl

New member
פ"ת... בקבוק מים

הוא נמצא והתגלה בפתח תקוה. והוא משחק לו בתוך בקבוק מים של 2 ליטר

dreaming h

New member
אוקיי

הוא לא ארסי ולא מסוכן. ובתוך הבקבוק יתכן והוא לא ישרוד זמן רב. תעשה לו מערוף לחג, ותחזיר אותו לאמא אדמה?

Beni Aroh

New member
הנחש הארצישראלי האהוב עלי..

תעשה מצווה ושחרר אותו באיזה איזור חולי.. גם ככה האוכלוסיה שלהם דלילה

רן333

New member
לא צריך לקחת לאזור חולי.

חנקים חיים גם באזורים מאוד לא חוליים, כולל אדמות ביצה שמוצפות-חלקית בחורף. ככל שאני יודע, לקיחת הנחש לאיזור שונה מזה שבו הוא נתפס יכולה להזיק לא פחות מהשמדת הנחש הזה. רצוי לשחרר את הנחש במקום שבו הוא נתפס, אלא אם כן המקום הזה הוא הבית של מישהו, או דבר דומה. במקרה כזה - צריך לאתר מקום מתאים בקרבת מקום הלכידה, ולשחרר אותו שם.

vhdl

New member
לצערי אין

אני אוהב לצלם, אבל קצת פחדתי עליו (ועלי) לשחרר אותו אז הוא בתוך הבקבוק. אז אתם אומרים שהוא לא מזיק? אני מחר נוסע לדרום לטיול... איפה כדאי לשחרר אותו?

dreaming h

New member
אל תרחיק אותו..

שחרר אותו באזור שמצאת אותו, או לפחות לא ממש רחוק משם.

dreaming h

New member
לא

תמצא לו איזה מקום שהוא יוכל להעלם בו, לא ברחוב. הוא לא ארסי ואפילו לא תוקפן.

BabaGee

New member
הוא לא מזיק

אתה יכול לצלם אותו עדיף לשחרר אותו באיזור שמצאת אותו פחות או יותר

vhdl

New member
לגדל

את האמת המחשבה הראשונה שלי הייתה לגדל אותו. יש לי בבית אקרווריום 220 ליטר שבמקור היה מלא בדגים אבל היום הוא סתם מוצג מוזאוני באמצע הסלון. הוא סתם מלא במים כדי שהצמחיה לא תמות אבל אין בו כבר דגים. יש אפשרות לגדל כאלה בתוך האקווריום הענק שלי?

BabaGee

New member
אין אפשרות

זאת חיית בר מוגנת וככזאת החוק אוסר לגדל אותה.

BabaGee

New member
זה לא רק עניין של החוק

ככה גם תעזור לאוכלוסיית הזוחלים בארץ שגם ככה מצבה לא הכי טוב אם אתה רוצה לגדל נחש (בכייף אני אומר) למה שלא תלך על אחד הבני דודים של החנק שמצאת כמו פיתון מתכדר או נחש אחר (לא חסרים נחשים יפים שתענוג לגדל בלי לגרום נזק)

אוראל111

New member
למה..

למה מיתכדר אם יש אפשרות ליקנות את הסאנד בואה.. אומנם הם לא מאותה אותה תת משפחה..(הסאנד בואה כמו שושמעים היא מתת משפחת הבואות... לאומת החנק המשריץ ששיך לתת משפחת הפיתונים...) אבל הם מאותה משפחה כוללת של בואות ופיתונים(Boidae) אם זה עוזר... בקיצור הם ממש דומים... הסאנד באה כמו ששומעים הוא נחש חולות שחי מיתחת ליפני האדמה.. הוא ממש דומה במיבנה הגוף... ויש גם דימיון בצבעים ובצורות... [ הסאנד בואה הם נחשים קטנים מאוד..זכרים מגיעים לאורך של 35-40 ס"מ ונקבות ל - 65-80 ס"מ. הנחש מאוד מענין מהרבה בחינות מיבנה הגוף : הראש הוא בעובי הגוף... והשפה העליונה חופה על התחתונה וזה מאפשר חדירה טובה לחול! העינים ממש קטנות! והצורות שעל הגוף ממש מיוחדות ומענינות... בימיוחד אם הצבעים העזים שיש לרובם... מה שעוד מענין זה העינין של אכילת הטרף... הם עושים את זה במין עמבוש מיתוך החול.... כאשר הם שומעים את התנודות מעל פני החול! והראש כימעט תמיד מציץ כזה מהחול וזה פשוט מגניב והוא גם לא עולה ממש הרבה... אז זה כדאי! אתה תהנה אני מבטיח...

אם כבר בואה חול אז שאלה..

יש לי בואה חול עם מצא חול ועל הוולדות נדבק חול אז היא כן אוכלת חול ליפמים עכשיו אני חושב שהאבולוציה תרמה לבואה חול ובטח יש לה טכניקות שהחול לא יפריעה.... כמו שאני רואה שתמיד על השפה שלה יש מלה חול כאילו היא הורידה את החול מהוולד אני צודק??

למעלה