תפסנו אותו על חם

מירי,

New member
תפסנו אותו על חם../images/Emo8.gif

אתמול בערב בן משמיע מתוך שינה קולות קיטורים , אני מוצאת אותו בחצי עירות לא ממש מוצא את מקומו ואומרת לו בא לשרותים (לא יודעת למה החלטתי שזו הסיבה שהוא בשינה עירות) הוא לא רוצה , מחפש מקום במיטה שלו מתמקם ו... פשששששש אז הוא כן מרגיש שהוא צריך לעשות פיפי אבל לא מצליח (אפילו בעזרתנו) לגשת לשרותים (וזה לא רחוק, אבל...). להזכירכן , בן (3.7) כבר מגיל 3 בלי טיטול בלילה , הוא לא רוצה להחזיר אותו אבל פיספוסים יש המון (ולא !אין לי בעיה עם זה) אלא שאם הוא כן פיזית שולט בזה , איך אפשר לעזור לו לקום אל השרותים.... (כשהוא מגלה לבד שפיספס הוא מגיע אלינו בוכה ומתוסכל ומבקש שנחליף..)

לאה_מ

New member
הרעיונות שיש לי הם מאד בנאליים:

לדאוג שהוא יעשה פיפי לפני השינה, לא לתת לשתות חצי שעה לפני השינה, לדאוג שמספיק חם לו בלילה. אני חושבת שיש ילדים שהשינה שלהם פשוט כל כך חזקה שהם לא מתעוררים. אני חייבת לומר לך שעומר מעולם לא התעורר כדי לעשות פיפי בלילה. אם הוא צריך פיפי הוא יעשה במיטה מתוך שינה. הוא פשוט לא מתעורר מזה (גם לא כשזה קורה).

מירי,

New member
בן? שינה חזקה ../images/Emo6.gif

אנחנו אכן משתדלים לעשות כל מה שאמרת, אבל... הוא קם מוצא מקום נוח במיטה ופשששששש
תודה!

לאה_מ

New member
ומה יקרה אם

תציעי את המיטה בשכבות (את יודעת - נילון, סדין, מגבת וחוזר חלילה) ותאמרי לו שזו האחריות שלו אם בורח לו פיפי להתארגן עם זה? הוא אמנם קצת קטן, אבל נשמע שהוא יודע להסתדר מצויין

דסי אשר

New member
נשמע- שהוא בשל פיזית- אבל לא רוצה

כמו שהוא אומר מתוך שינה, להיות גדול, ולעצור את השתן או ללכת לשירותים. הוא גם בא ובוכה- תחליו לי: לא נוח לו בתוך הרטיבות. אולי זה זמן, בדיוק כמו שלא מציעה, לסדר לו את המיטה בשכבות, כדי שיוכל להחליף בעצמו, בקלי קלות, ולאטלאט ירכוש אחריות על הנושא, בלי שהדבר יכביד עליו, ופשוט לא יתעורר ולא יחפש מקום לעשות במיטה פששששששש. ההצעה של לאה, היא חלק מגישת הטיפול בבעית הרטבה, בגילים בוגרים יותר- כאשר ילד לא הפסיק להרטיב, או שחזר להרטיב. זו גישה שבסיסה- גישה של טיפול התנהגותי, שמדברת על פיתוח יכולת שליטה על עצמך, גם בתחומים אחרים. המומחית בארץ- ד"ר תמי רונן, אוניברסיטת תל אביב (בית הספר לעבודה סוציאלית). עכשיו ד"ר רונן מובילה פרויקט חדשני, בשנתו השניה, בתחום בעיות בהתנהגות של ילדים- לכאורה בעיות של אלימות. היא עושה אתם עבודה על שליטה עצמית. דסי

רותי ע

New member
משהו דומה קורה לנו

עידן נגמל בלילה בערך לפני 4 חודשים בגיל כמעט 3. פתאום התחילה תופעה שבסביבות 12 בלילה הוא היה מתעורר בבכי הסטרי ולא אומר למה. גילינו שזה בגלל השלפוחית. היום ברגע שהוא מתחיל לקטר מתוך שינה בעלי ניגש אליו ולוקח אותו על הידיים עד לשירותים (הילד יותר ישן מער אבל מרגיש במצוקה), ואח"כ מחזיר אותו למיטה. וזה עובד. אין פספוסים.

למעלה