תפסיקו לבכות!

תפסיקו לבכות!

בחודשים האחרונים הושמעה לא מעט ביקורת על תפקודם של אגף ההסברה במשרד החוץ ודובר צה´´ל. עיתונאים ופרשנים תקפו את ההסברה הישראלית וטענו כי למעשה היא "מפסידה" לפלסטינים בשדה הקרב התקשורתי, מאחר והללו מצליחים לעורר הזדהות רבה יותר בעולם. והנה היום אנחנו שומעים על כך שדוברת הליגה הערבית, חנן עשרוואי, התפטרה מתפקידה. הסיבה קשורה לטענתה לכך שהפלסטינים מפסידים להסברה הישראלית בגיזרה הבינלאומית ומצליחים אך ורק בדעת הקהל הערבית. אנחנו מנצחים? חידוש לא? מעניין מה יגידו על זה הפרשנים. האם יכול להיות שההסברה שלנו לא כל כך גרועה?

rshamir

New member
אוהבים לבכות

שני הצדדים אוהבים לבכות על זה שהם מפסידים בדעתהקהל. בעיני שניהם, הפסד הוא כאשר הדעה שלך לא מתקבלת במאה אחוז. הבעייה היא שאם דעה של צד אחד תוצג במאה אחוז זאת לא עיתונותאלא יחצנו"ת. כל צד נאלץ להתמודד עם תמונות שמציגות אותו באור שלילי, בין אם זו תמונה של חייל ישראלי מכוון רובה לעבר ילדה פלשתינאית ובין אם זו תמונה של גופות ילדים מרוטשות מפיגוע במסעדה ירושלמית. אין דבר כזה לנצח במלחמה על ההסברה - שני הצדדים ימשיכו להתבכיין בנושא הזה.

balcony

New member
לא ממש קשור אבל...

אני חייבת לספר לכם, שהתגייסתי לפני שלושה שבועות ואני הולכת להיות מש"קית דוברות (דובר צה"ל). מצטערת על ההידחפות

rshamir

New member
ברכות

אבל בתור אחד שעשה את זה בצבא (כאשר התפקיד עוד נקרא מש"ק עיתונות) ועדיין עושה את זה במילואים, אל תפתחי יותר מדי ציפיות. זה הרבה פחות זוהר ממה שזה נשמע, אבל לצד העבודה היום-יומית האפורה יש גם רגעים מלהיבים פעם בכמה זמן.

balcony

New member
אל תדאג

אני מפוכחת לחלוטין... אגב, עד היום קוראים לזה מש"ק עיתונות, אבל במכתב ששלחו לי כתבו מש"ק דוברות. אני פשוט הולכת עם הזרם

למעלה