תפלות מהספר שערי ציון

תפלות מהספר שערי ציון

בס"ד ספר זה מוזכר כמה וכמה פעמים בספרי רבינו. תפלה קודם שיכנס לבית הכנסת:אנא ה', אל יעכב שום חטא ועון והרהור את תפלתינו ותעלה לרצון למעלה עד עתיק יומין. אנא אלהינו תפשוט ידך מתחת כנפי הכרובים לקבל אותה ברחמיך הרבים ובצל כנפיך תסתירנה מכל הקליפות ותצוה למלאכיך הממונים על התפלה כגודל חסדך להכניס תפלתינו לפניך ואל יהיו עוונותינו מבדילים בינינו לבינך ותן לנו כוח ע"י תפלתינו להכרית הקליפות ולטהר העולמות ולהעלותך עולם לעולם להעלות את נפשותינו ורוחותינו ונשמותינו ולטהרם מכל סיג: אנא ה' זכני להיות מהשבים לפניך בכל לב הרב כבסני מעוני ומחטאתי טהרני ואל תטרוף עלי את השעה ותניחני לעבדך ולתקן את אשר עוותי למען אזכה לראות פניך כדכתיב אך צדיקים יודו לשמך ישבו ישרי את פניך ולא איעול בכסופא קמך אמן סלה: תפלה להתוודות על עוונותיו: רבונו של עולם.ויהי בעלות על לבבי חטאי ופשעי וחובי. וראה ורעד יבוא בי: ישבתי משתומם. ומחשבתי תמהים. וסעיפי נוחים ודוחים: בקום למשפט אלהים: בשבתו על כסא דין מי לא יראנו. בגשתי למשפט מה אעננו. ומה אעשה כי יקום אל וכי יפקוד מה אשיבנו: כאלם לא יפתח פיו נאלמתי. ומרוב עוני שוממתי. בושתי וגם נכלמתי: אוי לאותה בושה וכלימה. מה אענה לפני שוכן רומה. עפר מן האדמה: פי ירשיעני אם אצדק. ועוני בי נדבר והודק. מה אדבר ומה אצטדק: מליץ טוב בעדי אויתיו. ובקרבי חפשתיו. בקשתי ולא מצאתיו: קראת לראשי ומצחי ופני. לבקש לי מלפני ה' אולי ישאפני. וראשי יענני: איך ירום ראשי לנהוג קלות ראש. ויאמר תנה ראש. שוב מאחרי ה' המתנשא לכל ראש: השיבני פני אשר נכלמתי מלפניו. במה יתרצה עבד אל אדוניו. העיז איש רשע בפניו: ומצחי יענני איך תזכה ילוד אשה. וחטאתך על לוח לבך חרושה. ומצחך כנחושה: דברתי לפי ולשפתי וללשוני. להתפלל בעדי אל צור מעוני. אולי יראה ה' בעוניי: ויענני פי לפני שוכן זבולה. יהיה פתחון פה לדבר עלה. פה דובר נבלה: וישיבני שפתי בחלקלקות. איך תדברנה מול דובר צדקות. שפתי חלקות: ותענני לשוני האם פני נורא תהלות. יאות לך לחלות. בלשון מדברת גדולות: אמרתי ללבי ולנפשי. להתפלל ולשפוך שיחי לפני קדוש. כבודי ומרים ראש: ויענני לבי איך יתפלל נטבע ביון. מצולת העבירות ואיך יכול לכוון. לב חורש מחשבות און: ותשיבני נפשי איך תתפלל לפני בורא תחת ומעל. או איך תשפוך נפשי לפני שוכן על. נפש כי תמעול מעל: שאלתי לכפי להיות נשואי אל אל כפים. ויעני איך תהיינה בלי נקיון כפים. פרושות השמים: בקשתי לרגלי לבית אל לערוך שועה. ותענני איך תלכנה לבית אל לא חפץ רשעה. רגלים ממהרות לרוץ לרעה: אוי לי כי אברי אשר חשבתי יקימוני. ממכשול עווני הכלימוני. קראתי למאהבי המה רימוני: על כן קראתי לעליונים ותחתונים. יעתירו בעדי ויפילו תחנונים. לפני אדוני האדונים: ואקרא ולא מצאתי משען ולא סומך. וצעקתי ולא ראיתי לא מחזיק ולא תומך. ואביט ואין עוזר ואשתומם כי אין עוזר: ואחשבה בלבי אם אין אני לי מי לי. אנכי אודה עלי פשעי ומעלי. וה' אלהים יעזור לי: וכל אחד מאיברי מפחד עוני סמר. ומתודה חטאתי בקול מה. וקרא זה אל זה ואמר:

למעלה