תפירת עין

תפירת עין

את המתוקה הזאת אספתי לפני חודש עם דלקת בעיניים,מעין אחת כבר לא נשאר מה להציל. הבעיה היא שהיא כל הזמן מפרישה הפרשות דמיות, גם מהעין וגם מהאף. האם הוצאה של מה שנשאר מהעין ותפירתה תפתור את בעיית ההפרשות? תודה.

כנראה שכן וזה יקל עליה מאוד

מניסיון עם הנסיכה שתומת העין כאן משמאל כמה שהיא סבלה עד שהעין הוצאה ונתפרה...

עניין של גישה

בעיקרון - בהחלט כן. הוצאה וניקוי של הרקמה הנמקית עשויים לפתור את הבעיה. בעבר הייתי עושה את הניתוח הזה יותר. היום, בעיקר בגלל שאני לא אוהב את הניתוח, אני ממתין עם טיפול אנטיביוטי לפני. פעמים רבות הצלחתי למנוע אותו - העין מתנוונת מעצמה, ולא גורמת סבל לחתול. שתי הדרכים, כאמור, אפשריות בהחלט.

ד"ר אסף

למה אתה לא אוהב את הניתוח? סתם מסקרנות... (לביינש אגב היינו חייבים כי לא היתה שקוע כמו בתמונה של החתולה למעלה, אלא שפוכה)....אבל רציתי לדעת מה הסיכונים שמרתיעים בניתוח הזה (שבאמת היה לא כ"כ קל בשבילה, וגם בשבילי כי סייעתי בניתוח שלה). ולדודה שוון שוון
קבלי את ה- שוס. תמונה מהשבוע.....

שאלה טובה

ואחת אלייך- מאיזה בחינה הניתוח לא היה קל בשביל בייניש? כי אני הנחתי שזה די ניתוח פשוט וההתאוששות מהירה..

קודם כל זה סובייקטיבי

סייעתי בניתוח (עבדתי אז במרפאה) וכל הזמן עשיתי קולות של לחץ בלתי נשלטים והוטרינר כבר השתגע....וזה לקח לא מעט זמן....והיא קבלה עוד ועוד הרדמה (אבל אולי גם כי אני נלחצתי מכל תנועה שלה?). היא גם היתה קטנה...עברה את זה בגיל 4 חודשים בערך (אולי אני טועה בגיל?). זה היה קשה כמו כל ניתוח- החלמה מהרדמה מלאה. אני נשברת מלראות את החיות שלי במצב הזה.... בלילה אחרי הניתוח כאב לה ואני נתתי לה כדור נגד כאבים והיא נשכה אותי כי היתה טושטושית לגמרי, דפקתי צרחה באמצע הלילה.....שכל הבניין התעורר, כל הלילה הייתי ערה.... אחרי יומיים של טשטוש, והרבה רביצה על כרית בשמש היא הרגישה יותר טוב. בקיצור- זה כ"כ טראומטי בזיכרון הסובייקטי שלי, שאני מתקשה לתאר מה בדיוק היא חוותה.... אגב, מבחינת הקלה- החתולה כאילו נולדה מחדש! התמלאה אנרגיות שמעולם לא היו לה עד הניתוח, התחילה לשחק ולהיות חברותית. כשהעין, ושק המוגלה בתוכה, עוד היו לה- ההפרשות היו עוברות לה לחלל האף והיא היתה נתקפת עיטושים כ"כ חזקים עד שהיא היתה מתהפכת על הגב, הקטנטנה.... זה היה נורא. הניתוח שינה את חייה רק לטובה. הנה, תמונה מלפני.

מסכנולה קטנה

אצלי היא גם מנוזלת ומתעטשת אבל זה לא כל כך חמור. בכל מקרה נראה לי שהניתוח יקל עליה.

לא לכל דבר יש תשובה

הרבה פעמים כאשר אנחנו כאן אומרים "אוהב" או לא, יש לזה משמעות מקצועית ברורה - בגלל סיכונים רפואיים, בגלל סיבוכים אפשריים או אפשרויות אחרות. כאן זה לא בגלל זה. הניתוח הוא אכן אופציה חשובה ונכונה במקרים רבים. בכל זאת, זה ניתוח שממש לא כיף לי לעשות. בעיקר, אגב, בגורי חתולים, שלעיתים נזקקים לו. הם מהווים אתגר ברור בהרדמה, והניתוח כואב למדי. נכון שלכל דבר יש פתרון, אבל אם אני יכול לחסוך את הניתוח הזה, אני מעדיף כך. יש כאן אולי יותר עניין רגשי, אבל גם לנו יש רגש...

למעלה