תפירת ג'ינס

pitpettu

New member
תפירת ג'ינס

אני תופר מכפלת לג'ינס ורציתי לדעת איך אני מצליח לצלוח את איזור התפר בג'ינס? כשאני מקפל את הג'ינס, אז איזור התפר (שגם ככה עבה ומהווה סוג של אתגר עבור המכונה) מוכפל ואני לא מצליח לתפור אותו בהצלחה.
אני צריך להבין 2 דברים - איך גורמים למחט לעבור את כל העובי הזה? וגם איך גורמים לעובי כזה לעבור מתחת לרגלית?
הפתרון שלי בנתיים הוא או לדלג מעל התפר, או להרים את הרגלית ולתפור לאט לאט (כשאני מסובב את המנוע בצורה ידנית).

יש לי מכונה פשוטה מאוד וסט מחטים לכל מיני סוגי בדים (ואני כמובן משתמש במחט שנועדה לבדים עבים).

תודה רבה...

הפעלה ידנית לטעמי עוזרת- ניתן כדי להשוות את

הגבהים לשים בד מקופל באותו הגובה לפני הגעת המחטלבד המקופל של המכפלת.. כדי ל"לאפשר" למכונה לעבוד ללא הפרשי הגבהים .

לא מומלץ לתפור ג'ינס במכונה לא תעשייתית

סליחה על האכזבה
אבל לעולם לא תצליחי לתפור שכבות של ג'ינס במכונה ביתית אפילו אם השתמשת במחט הכי עבה שאפשר
חבל לך על המחטים, כי יישברו לך כל פעם שתנסי
אם הדילוג יפתור לך את הבעיה אז תידלגי, אבל את חייבת ביד לחזור ולחזק את הרווחים שנוצרו

nesherkal

New member
גם אני. פשוט עובדת לאט והכל עובר

בטח תפרתן ללא כיסים או לולאות

כי בשכבות אף פעם לא תצליחו כי זה כבר שלוש /ארבע שכבות ג'ינס
ואם תגידו לי שהצלחתן אז בטח יש לכן מכונות יוצאות דופן שעוד לא זכיתי להכיר!!!!

שש שבע

New member
יש הבדל אם זה ג'ינס חדש או מכובס

בג'ינס חדש אפשר לתפור כמה שכבות\ בג'ינס מכובס לא,
אני מדברת על תפירה במכונות הביתיות,
בתעשיתית זה יותר פשוט

תפרתי המון מכפלות לג'ינסים

השתמשתי ברגל ומחט מיוחדים לג'ינס, ומכונת התפירה שלי היא ברנינה 215. ועבדתי לאט.
אבל עוד נקודה. לא קיפלתי את הקצה ותפרתי אותו. אלא חתכתי את החלק התחתון אינצ' אחד מתחת לגובה הסופי הרצוי והמשכתי משם (2 קיפולים ותפירה). אם לא חתכת את המכפלת המקורית וניסית לתפור אותה מקופלת, זה יוסיף לך המון שכבות.

שכחתי להוסיף

שלפני שתופרים צריך לגהץ כי זה מצמיד את השכבות ומקל על המחט לחדור. חוץ מזה ראיתי בשיעור תפירה של ג'ינס באינטרנט שהמעצבת משתמשת בפטיש כדי להדק שכבות בעייתיות במיוחד לפני התפירה. זה היה פטיש פלסטיק כתום. אני חושב שמוכרים כאלו בחנויות של כלי עבודה.

למעלה