תפירת בד אלסטי דק

lirola

New member
כי אז לא יהיה פורום. כל המטרה שאם מישהי שואלת

שאלה אז ניתן יהיה לעזור לה על דפי הפורום ואז כולן גם יכולות ליהנות מהתשובה, גם לאחר שהדף כבר אינו פעיל וגם ניתן לעשות חיפוש ולקבל אינפורמציה. צ'אט מחמיץ את כל העניין. אם זה מה שנעשה אז כל הפורום יהיה מלא בהודעות של שאלות ותשובות של -"כנסי לצ'אט" ואסביר לך. הבנתוש?

שש שבע

New member
תנסי לתפור על ניר עיתון

או ניר אחר, ואחר כך לתלוש את העיתון. כווני את המכונה לתך זיגזג מאוד קטן שנראה כמו תך ישר, כדי שלא יתפקע.

fzohar

New member
חשבתי על רעיון

לשים פס דק של בד אחר בכול תפר -סה"כ שימלה מאוד פשוטה- רק הבד מסתבר בעייתי. האם יעבוד לשים פס של בד מול כול תפר?

fzohar

New member
לא מצליחה להיכנב לצ'ט - בכול אופן

אפשר לקבל הסבר יותר מעמיק למה ואיך לגזור באלכסון את סרט הבד? חשבתי לקחת סתם בד- כותנה/פשתן ולחתוך רצועות ארוכות לשים מתרכת כדי לתפור שייתפס. המחט נכנסת והחוט פשוט לא נתפס בבד.

פנדה 63

New member
סך הכל את לוחצת על השם של הצט

ויוצא לך עמוד נוסף על המסך ואז את מחכה לטעינה ואת שם אם תעשי סרטים ישרים כיוון שהבד סריג הסרט הישר יכווץ אותו לכן עדים לגזור את הסרט באלכסון

lirola

New member
כשמדובר על בד אריג בלבד

כשגוזרים אותו באלכסון לאמרה או לחוט האורך בבד (בניגוד לחוט הרוחב-cross grain), הוא מקבל מתיחות מסויימת. מה שיקרה, הוא שאת תופרת עם בד סריג שהוא נמתח, ואז את רוצה לקחת בד אריג (שלא תהיה בו מתיחה) ולתפור מעליו- ואני ממש לא מתחברת לרעיון הזה. זה יפגע בכל המתיחה של הבד, יסרבל מאוד את העבודה, ולדעתי ממש מיותר. בכל מקרה, הסיבה שפנדה הציעה אלכסון היא שרצועות חתוכות באלכסון תהיינה בעלות מעט יותר מתיחה מאשר אם סתם תחתכי לאורך. וכמו תמיד אני אדבר גם על כביסה- את הטריקו כיבסת קודם? טריקו מאוד מתכווץ בכביסה , מציעה לך לעשות שטיפה קלה לפני. טריקו יכול להתכווץ באופן משמעותי, ולפעמים לא רק בכביסה הראשונה. אני מכבסת בפעם הראשונה את הבד ב30 מעלות אלא אם כן הגיזרה שלי מאוד משוחררת מהגוף, כך שלא אכפת לי אם יהיה כיווץ . את יכולה סתם להשרות בתוך גיגית, לעשות סחיטה קצרה במכונה ולתלות. אם את מתכוונת לתפור באופן רציני, ואת אוהבת סריגים, יהיה לך קשה להימנע מרכישה של מכונת אוברלוק. אוברלוק גם חשובה בשמירה על בד אריג שלא ייפרם, כך שמי שתופר צריך אוברלוק. יהיו מי שיחלקו עלי כי אם רוצים אפשר להסתדר גם עם זיג זג, אבל ..........זה לא אותו דבר.

fzohar

New member
הממ.. חבל שלא ידעתי קודם על הכיבוס ,הבד כבר

גזור.. אבל זו גזרה משוחררת אז מקווה שלא תהיה לכך השפעה גדולה . ובקשר לאוברלוק. אני יודעת שזה חשוב. וחוסכת לכך אבל סטודנטית אנוכי וכנראה ייקח זמן עד שאגיע לקנות אחת כזו .... דווקא הציעו לי יד שניה במחיר ממש טוב (1300 ש"ח) אבל בנתיים עוד אין כסף. אז אני מסתפקת במה שיש מחפשת פתרונות יצרתיים ו ושמחה בחלקי..

lirola

New member
אם הגיזרה משוחררת אז זה בסדר

אולי תתקצר לך קצת באורך.

lirola

New member
תנסי להחליף גם חוט

לפעמים החוט הוא בעייתי, אם הוא מאוד fuzzy. צריך חוט איכותי. בדקי אם את לא מותחת את הבד יותר מדי נסי לעבוד עם מעט זיג זג (0.5-1) ואורך תפר 2-2.5

fzohar

New member
תודה- אנסה וגם תודה לכל המגיבים

זוהי הפעם הראשונה שלי שאני כותבת בפורום (למרות שאני צופה ולומדת המון כבר זמן מה) מחמם את הלב לקבל עזרה בכזאת שמחה ומהירות ומכל הלב. מאחלת לכולם חג שמח, שנה טובה ונפלאה, שנה ברוכה של צמיחה והמון המון תפירה

למעלה