תפירה מחדש?

rocket

New member
תפירה מחדש?

נגיד והיה לכם את הזמן, והכסף לא היווה מחשול - איזה מהתחפושות שלכם הייתם מכינים מחדש ולמה? (לא מרוצים מהתפירה, יצא לא מספיק דומה, בחירת בדים לא טובה...וכו')
ולמה דווקא את התחפושת הזאת?

hotcocoax3

New member
שני הקוספלייס הראשונים שלי

סאקורה גרסאת בית ספר שעשיתי בזמנו עם התאומים קוספליי ראשון וסאקורה מTRC Dream Dress...את שניהם תפרתי ביד ותפירה נורא חלשה ולא טובה ובכלל בTRC עשיתי גזרה לא טובה לשמלה...וגם אחרי האירועים שני הקוספליס האלה פשוט יתפוררו ):

innocence

New member
ללא ספק את נואל.

לא שהייתי עושה את זה גם אם היה לי כסף בלתי מוגבל, כי ממש אין לי כוח, אבל הבחירה של הבדים שלי היתה שונה (בעיקר הסרט סאטן...).
מצד שני, אני מעודדת את עצמי בזה שזה הקוספליי הראשון שתפרתי לבדי.

happy berry

New member
ככל הנראה את cc

בחירת הבד שלי הייתה די על הפנים וכנ"ל הפאה.
ניחא העובדה שאני לא דומה לדמות בשיט, אבל הקוספליי היה עשוי ממש גרוע ובאופן כללי נראיתי בו ממש רע.
אם הייתי עושה אותו מחדש, ככל הנראה הייתי בוחרת בד עם טקסטורה ולא מבריק לחלוטין [ברוקאד עדין כלשהו]. הייתי מכינה מחוך לחלק העליון של השמלה [כי מה לעשות,אני לא בחורה רזה], עושה שרוולים נפוחים קטנים יותר, ובוחרת פאה פחות מנצנצתXD
למה דוקא אותו? טוב, די עשיתי לדמות עוול עם הקוספליי הכושל הזה, והקיום שלו מפריע לי עד היום [לא שנשאר ממנו משהו, פירקתי את החצאית ועשיתי ממנה תלבושת להפקה של אחותי], אז זה סוג של לתקן את עצמי.
ומצד שני, אני ממש מפחדת לעשות את הקוספליי הזה שוב, לכשול, וסתם להתאכזב מעצמי.שוב.

S.Riddle

New member
שתיים בביטחון מלא.

1. טוטו: כי אני לא מבינה איך המחוך מצליח יום אחד לשבת מושלם, ואז ביום הכנס להיראות גדול בשתי מידות. 100% שאני הולכת לתפור את זה מחדש כי זה קוספליי כל כך קרוב ללבי.
(מהאקססוריז בצורה מפתיעה אני ממש מרוצה וחושבת שהם והפיאה יצאו מקסים~)
2. קלאוד: כי כל הדברים הרעים שיכלו לקרות קרו בקוספליי הזה, ויום אחד כשיהיה לי זמן, תחת וזאק חדש (כי ניצן לא כאן יותר P:) אני בהחלט אחדש אותו, כולל נשק. :>

KerenLin

New member
מאחר וכבר עשיתי את זה עם לייטנינג

אין לי ממש עוד קוספליי שאני באמת יכולה לומר שאני אוהבת מספיק כדי להכין מחדש.
למרות שאולי בשלב מסויים אתפור אליס שוב~ כי זה היה הדבר הראשון שתפרתי וכזה.... אע. אני יכולה עכשיו יותר טוב

חוץ מזה אין לי קוספליי אחר~ אולי הייתי מכינה את החרב של נוקטיס מחדש אבל זה לא באמת יקרה

opeller

New member
הקוספליי הראשון שלי

קאיבה מיו-גי-הו.
בסה"כ, בתור קוספליי ראשון, אני ממש גאה ושמח בתוצאה. רק שלצערי הגזירות לא נגזרו מהבד בצורה מושלמת (כשהגזירה נגזרה מהבד שכחו ליגזור את הכניסה פנימה של הבד ועשו את השפיצים שבתחתית המעיל בחלק העליון.)

בנוסף, העובדה שיש לי את הדול דיסק גורמת לי עוד יותר לרצות לעשות את הקוספליי הזה שוב, כי הוא, בלשון המעטה, לא זול.
וגם, אני נעזרתי *המון* בשלושה חברים כדי לעשות את הקוספליי הזה. זה היה הקוספליי הראשון שלי אז לא ידעתי איך עושים קוספליי בכלל. אני כמעט ולא עשיתי כלום בקוספליי הזה, אבל זה ממש לא נורא כי למדתי המון וזה עודד אותי להמשיך עם הקהילה והראה לי כמה אנשים בה יכולים להיות מאוד נחמדים כשהם רוצים. כשאני אכין אותו מחדש אני רוצה שאוכל ובאמת אעשה אותו לבד.
ואה כן, לקנות פאה חדשה כי הפאה שהזמנתי הייתה אמורה להיות בדיוק לקוספליי הזה (ממש מעוצבת לקוספליי הזה) ומשום מה בכנס היא החליטה להיות פיטריה. היא literaly נראתה כמו פיטריה.

אני מתכוון בכל מקרה לעשות אותו שוב, בעזרת ה'. דמות שחשוב לי לעשות לה קוספליי כמו שצריך ואני בהחלט חושב שאני יכול, אחרי שלימדו אותי כ"כ טוב :) (אנשים פה יכולים להיות מאוד נחמדים כשהם רוצים! ^_^)

S.Riddle

New member
שאלה מתוך סקרנות.

מצד אחד אתה אומר ש"אני נעזרתי *המון* בשלושה חברים כדי לעשות את הקוספליי הזה. זה היה הקוספליי הראשון שלי אז לא ידעתי איך עושים קוספליי בכלל. אני כמעט ולא עשיתי כלום בקוספליי הזה", אבל מצד שני אתה מדבר על איך שהגזרות נגזרו, וכאילו. מה בדיוק מזה אתה עשית, שאתה רוצה לעשות מחדש... אם לא באמת עשית את זה מלכתחילה? באמת מעניין אותי להבין~

opeller

New member
תגובה

אני מדבר על הקוספליי בכללי, לא על דבר מסויים שאני עשיתי שאני רוצה לעשות אחרת. כשעבדתי איתם על הקוספליי הם נתנו לי לעשות דברים פה ושם, נגיד להצמיד שכבות של בד וכל מיני כאלו. אני לא ממש זוכר האמת. הקוספליי היה יוזמה ובקשה שלי מהם, מה שאני רוצה לעשות מחדש הוא הקוספליי בכללי, לא משנה מה עשיתי ממנו. פשוט לעשות את הקוספליי הזה מחדש.
וזה בסדר גמור ששאלת, זה נראה כאילו את חושבת שלא. אז רק רציתי לוודא שאת מבינה שאין לי בעיה עם זה, בעיקר שניסחת את זה לא בצורה פוגעת או משהו. :)

suika

New member
אתה יודע...

חברה מאוד טובה שלי היא זו שהכינה לך את רוב הקוספליי. היא עשתה את זה מתוך כוונה טובה לעזור. היא בפורום הזה ודיי נפגעה מאיך שאתה מדבר על קוספליי שהיא השקיעה בו בשבילך. באותה מידה בדיוק היית יכול ללכלך על קוספליי שהיא תפרה בעצמה, וזה דבר שלא כדאי לעשות אם אתה לא רוצה שיתחילו ללכלך עליך.
אני שמחה שאתה רוצה לעשות קוספליי בעצמך והכל, רק שקול מילים.

opeller

New member
תגובה

דבר ראשון, אני יודע על מי את מדברת, ומתוך כבוד ענק למי שבאמת עשתה איתי ובשבילי את רוב הקוספליי, השקיע בי שעות אפילו שהיא הייתה לחוצה ואפילו שבקושי הכרנו אז, היא לא זאת שעשתה את רוב הקוספליי שלי. כמובן שאני לא אומר שהיא לא עזרה לי. אני בכלל בכלל לא אומר את זה ולא רוצה שזה ישמע ככה. בלעדייה מן הסתם הייתי קונה את הקוספליי ומתבאס מזה מאוד.

דבר שני, אני כתבתי את זה תוך כדי ששמרתי בראש את שלושת האנשים שעזרו לי. אני ניסחתי את מה שכתבתי תוך כדי שמירתם בראש שלי. לא הייתה לי שום כוונה להעליב, אלא ההפך כתבתי מספר פעמים כמה שאנשים יכולים להיות נחמדים כשהם רוצים. העובדה שאני לא מרוצה מהתוצאה הסופית, זה סיפור אחר ונובע מהעובדה שאני פרפקציוניסט וADD. למקרה שלא ידעת, ורוב האנשים לא יודעים, אחת מהתופעות של ADD היא פסילה של בגדים בגלל הפרט הכי קטן, לדוגמא, אני יכול ללכת לקנות נעליים חדשות, למצוא זוג שאני ממש אוהב ואז להחליט שאני לא רוצה אותם כי יש להם פתק בצד שאני לא אוהב. זה לא משהו נגדה. זה הטבע שלי. אני לא יכול לשלוט בזה, ככה נולדתי.

דבר שלישי, אני מבין שאת רוצה להגן עלייה, אבל אני אשמח אם, בלי קשר אלייה, למישהו יש בעיה אם משהו שעשיתי, שיפנה אליי. אני בן אדם מאוד פתוח להרבה מאוד נושאים ואין לי בעיה לדבר עם אנשים על דברים שפוגעים בהם. להפך, אני מתנצל על רוב הדברים שאני עושה, כדי לוודא שאני לא פוגע במי שאני מדבר\עושה איתו משהו.

CibiHeart92

New member
באופן אישי קצת נמאס לי

לשמוע אנשים אומרים "זה בגלל שיש לי ADD" בעיקר כי יש לי את זה, ואין לי מושג קלוש על מה אתה מקשקש.

דרך אגב אתה לא חייב לנסח תגובה. רק רציתי לציין מה שהיה לי בראש.

opeller

New member
תגובה

אני מגיב כי אני רוצה, לא כי אני חייב.

דבר ראשון, אני חייב לציין שאני אוהב את החתימה שלך XD

דבר שני, אני מסכים איתך שזה לא תירוץ, וזה משהו שאני מתמודד איתו, אבל זו כן בעיה בריאותית כמו כל אחת אחרת, כמו צורך במשקפיים, אבל היא לא מצדיקה תירוצים, אני מסכים. כמו שמי שצריך משקפיים צריך לקנות משקפיים ולא להשתמש בחוסר משקפיים כתירוץ לדברים, ככה גם ADD צריכים להתמודד עם הבעיות שלהם שנובעות מהיותם ADD, כל אחד בדרך שלו. ואני מניח שלכל אחד יש תופעות שונות מADD מהסיבה הפשוטה שברשימת התופעות שקראתי שיש לADD, אומנם את רוב הסימנים יש לי, אבל יש גם כאלו שאני לא מתחבר אליהם ולא רואה אצלי בהתנהגות. על כל אחד זה משפיע אחרת. :)

שוב תודה על ההצחקה בזכות החתימה שלך XD
אופיר

hotcocoax3

New member
שיואווו

קודם כול לתגובה של ענבל ראיתי מהיא רשמה וזהבאמת לא נכון,לא תפרתי את רוב הקוספליי חלקתי אותו עם אופיר וגם השכן שלה איציק עזר בזמן שהאיתי בחול.
ומזאת השטות הזאת ADD ?!?!! ישלי בעיות ADD שגילו אצלי כבר בגן! אתה עושה צחוק?!תקרא אז פעמים או שלוש כול משפט לפני שאתה רושם/שולח/מפרסם!ADD זה יכול להיות אחלה תירוץ! פישלתי בקונצרט כי ישלי ADD !לא הצלחתי במבחן כי ישלי ADD!לכול דבר יש פיתרון!!ישלי מבחן?!אני לא יאשים את הADD שלי אני לוקחת רטלין ומתמודדת אם זה כמו גדולה!!באופן אישי שאני תופרת או לפני יום תפירה רציני אני לוקחת רטלין!ואין בושה בזה בכלל ואם זה לא מתאים לך אז תיקח קונצטרה או משו אחר או אומגה 3 יש כאלה שזה עוזר להם!תעשה טובה אל תאשים את הADD כי זה כבר אפילו פוגע.ואינלי כוח להוסיף עוד סעיף לרשימת הדברים המכוערים שעשיתה ואל פשוט אלללל תשלח לי הודעה בפיסבוק תעשה לי טובה כי אני ממש לא רוצה לדבר איתך.
סליחה למי שהיה צריך לראות אתזה. ממש לא רציתי להגיב עלזה מבקשה של משהי שאני מאוד מאוד אוהבת ומעריכה וגם ככה מרגישה רע שהרצון שלי גבר על זה אבל לכול דבר יש גבול וברגע שאני מתפרצת זה מוכיח שאני עצבנית לגמרי מה שלא מתאים לי...אז סליחה ומאחלת לכולם יום טוב.

opeller

New member
תגובה

אני לא אגיב פה בגלל הכבוד שיש לי לאנשים של הפורום הזה ומכבד את העובדה שזה לא המקום לדבר כזה.
אני כן אכתוב לך דבר אחד - תקראי מה שכתבתי.

WayToDawn

New member
כל אחד ואחד מהם.

וברצינות, אחרי שעובר זמן, ולפעמים עוד לפני שסיימתי לעבוד- אני יודעת שיש דברים שהייתי עושה אחרת. כי אין מה לעשות, ברגע שאתה עושה משהו פעם אחת, אתה כבר יודע לעשות אותו טוב יותר. אני מוכנה לשבת איתך על כל קוספליי שלי מהראשון עד האחרון ולהגיד לך מה הייתי עושה שונה בכל אחד. בזה בוחרת בדים אחרים, בזה תופרת משהו אחר, בזה מתקנת איזה פאק, בזה משתמשת בפאה אחרת. הכל.

אבל אם הייתי צריכה לבחור אחד?
קראוו [מפורים שעבר. השריון האדום עם החרבות]. זו הייתה הפעם הראשונה [ולבינתיים היחידה] שהכנתי משהו כזה וזה דיי היה לקפוץ מעל הראש. אני לא מאוד מרוצה מהתוצאה [שקר, אני דיי שונאת את התוצאה] אבל למדתי המון מאז, גם מהעשייה הספציפית של הקוספליי הזה וגם מדברים אחרים ומדריכים והכל. ואני חושבת שיכולתי לעשות אותו הרבה יותר טוב. גם חבל לי תכלס, כי קראוו דמות מדהימה ולדעתי לא עשיתי לו צדק.

WayToDawn

New member
אה בעצם שיט.

את אללויה לא הייתי רוצה להכין מחדש. משומה ואיכשהו אותו אני עדיין אוהבת למרות שהוא אחד הראשונים שתפרתי.
אבל נראה לי שזהו זה היחיד.

CibiHeart92

New member
אללויה היה מושלם

הוא עדיין אחד הקוספליים שאני מחשיבה להכי יפים שראיתי בארץ.

למעלה