תפיסת פורצים

השומר

New member
תפיסת פורצים

חברה ביום שישי האחרון הצוות שלי ועוד צוותים של מתנדבים תפסנו ביחד זוג פורצים מאוד חם אצלנו כאשר פרצו את תחנת הרכבת בעירנו עכשיו השאלה שלי היא כזאת במקרה שנניח אנחנו סיור רגלי ובקשר התחנה קוראת לראש משמרת לגבי הארוע והבילוש אומר שמי שהכי קרוב יגיע לשם (היינו בקרבה) אז עכשיו השאלה היא כזאת במקרה כזה כשיודעים שיש פורצלים במקום צריך להוריד את החליפות? (סיור רגלי) וללכת ללא חליפות אלא לשים את החליפות ביד ולא על הגוף על מנת לתפוס אותם או שחייבים עדיין להיות עם החליפות (כאשר אפשר נניח כשלכל אחד יש את הכובע בילוש אז לשים אותו במקרה הצורך העיקר שהפורצים לא יזהו אותנו ויהיה ניתן לפתוס?) ועוד משהו כאשר מוצאים את הכלי פריצה חובה לסמן אותם בעזרה משהו או שרק צריכים לדווח לראש המשמרת על זה ולדאוג שלא יתקרבו? תודה מראש על התשובות

ש-ו-מ-ר

כול הכבוד ! לכם ולצוות שתפס עבודה יפה! דבר שני לצערנו אין לנו מדים משטרתיים ולכן אנחנו הולכים עם אפודים זוהרים האומנם אנחנו חייבים להיות איתם בכול מצב וגם במצב בו אתה תיארת וזאת על פי הנהליים למרות שכולנו יודעים שכאן אנחנו יכולים להרוס את עבודת המשטרה. אז במידה כזאת שהייתם בקרבת מקום יכולתם לעקוב אחרי הפורצים ולדווח לקצין היחידה ולסיירים בשטח מה הם עושים במקום ואם הם עוזבים אז לאיזה כיוון תוך כדי שאתם בקשר עין ומשתדלים שלא יראו אותכם (כי אתם זוהרים). זאת אחת הסיבות שהשוטרים לא אוהבים שמתנדבי קלאסי נכנסים לארועים כאלה של פורצים מהסיבה שהאפודים הזוהרים יכולים להסגיר אותנו (את המשטרה) ולגרום לבריחה של החשודים מהמקום. אך אפוד זוהר אתה חייב ללבוש בכול מצב, ולכן גם אם נכנסים לארוע כזה לדווח לקצין היחידה או לסגנו הם כבר ינחו אותכם עם לטפל ואיך הרי הם מודעים לכך שאתם עם אפודים זוהרים אלה כן לא נוהגים באזורכם ללכת עם אפודים משהו שנוגד את הנהליים, כובע בילוש לא פוטר אותך מאפוד. אני לא אומרת שאני מסכימה עם זאת שצריך ללכת עם אפודים לדעתי זה ממש מצחיק והיה צריך למצוא משהו קצת יותר מכובד ויפה לעין אבל שטויות כבר התרגלתי. לגבי כלי הפריצה עם השוטרים הגיעו למקום ובמרדף אחרי הפורצים יהיה נחמד אם תתפנו לאזור החפצים (כלי פריצה) כמובן לא לגעת בהם אלה כן יש לכם כפפות ותמיד חשוב שיהיה על מנת לשמור טביעות אצבעות ואם אין כפפות אין לגעת כמובן לדווח לקצין היחידה כי מצאתם את כלי הפריצה ושישלח אליכם ניידת שתיקח את המוצגים על מנת כמו שאמרתי לקחת טביעות אצבעות. מקווה שעניתי פחות או יותר על כול השאלות ואם שחכתי משהו אתה מוזמן שוב לשאול. כול מה שכתבתי בגדר המלצה בלבד!

השומר

New member
אני יודע את כל הדברים הללו

אבל בכל זאת הפעם אני חייב לציין שזה היה שיתוף פעולה בין כולם (אפילו חגגנו את זה עם הסיור ועם הבילוש) פשוט יוצא מהכלל והכול הלך חלק. עכשיו לגבי הקטע במקרה כזה את אומרת שלא היינו צריכים להשתתף במרדף? (הבן אדם בכל זאת היה יותר קרוב אלינו מאשר אליהם) ודבר שלישי ואחרון היה מיתנדב עם מדים אשר תיצפת עליהם כל הזמן וככה תפסנו אותם

השומר

New member
אני לא יודע אם מותר לפרט כל כך

בגלל החקירה התחנה נמצאת במרחב גליל

שלום30

New member
../images/Emo45.gif מצויין וכל הכבוד

אם מתאפשר, רצוי להודיע שאתם בקרבת מקום עם אפודים ונכנסים לתפוס את הפורצים, גם אם תורידו לאחר מכן את האפודים - לפחות ידעו השוטרים שיגיעו שאתם מתנדבים ולא יחשבו שאתם אנשים חמושים שקשורים בפריצה...(ולא רק בארועי פריצה) לגבי הציוד שנמצא בשטח, אין לגעת ואין להזיז את הציוד בכל צורה שהיא !!! יש להגן עליו מאזרחים שינסו לגעת, לקחת ולהזיז... במקרה קריטי בו אתם חייבים (ותשתדלו שלא יהיו מקרים כאלה) - תגעו בחפץ בצורה שכף היד או חלק מגופכם לא יגע בו ישירות, תתפסו את החפץ בחלק קטן ושולי שלו ככל האפשר, יש לסמן את המקום המקורי בו היה החפץ (ע"י סימון בגיר או סרט או עיגול אבנים) בעקרון אנשי חבלה ומז"פ אמורים לטפל בכל הציוד הקשור לפשע שבוצע (לצלם, למדוד, לרסס, לאבק, לפרק וכו..)

השומר

New member
הכול נעשה כמו שאמרת

הציוד לא הוזז ולא ננגע (היחידי שנגע בו זה היה הראש משמרת וזה היה עם כפפות וגם לאחר שצולם המקום והוראה אל הקצין התורן. עכשיו לגבי הקטע של האפודים בעיקרון אנחנו דיווחנו על הכניסה אל הזירה וכולם ידעו השאלה היא האם בעצם לפי מה שאתה אומר אנחנו יכולים להוריד את האפודים ולהשתמש בכובע בילוש למקרה הצורך? (זה מה שאני טענתי שצריך לעשות אבל האנשים האחרים בצוות שלי טענו שלא צריך לעשות את זה)

שלום30

New member
הורדת האפודים היא על אחריותכם בלבד

אני לא ממליץ על הורדת אפודים וחבישת כובעי בילוש ללא הוראה של מישהו בעל סמכות בתחנה שלכם. אין אפשרות לחזות מראש מה יהיה יחס החשודים אליכם כאשר יראו אתכם ללא זיהוי של מתנדבים (הם עלולים לחשוב שאתם כנופיה מתחרה שבאה לקחת להם את השלל...) אני התנדבתי בהרבה ערים ובכל אחת מהם היו מנהגים שונים. היו ערים בהם מתנדב שהגיע לזירת בילוש ננזף קשות מאוד, היו ערים בהם היה מגיע עם אפוד והיו ערים בהם העלימו עין או הסכימו בשתיקה להגעת מתנדב ללא אפוד. בדרך כלל בעיות קורות רק אם מתרחשת חריגה והסיפור מסתיים אחרת - לדוגמא: נניח שמתנדב נכנס לזירת בילוש ללא זיהוי, והוא נפצע כי מישהו (מאבטח, שוטר , הפורצים עצמם) חשב אותו לאחד מהעבריינים שנמצאים בזירה - אני יכול לשער שכאן המתנדב יענש או ינזף על כך שלא לבש אפוד וגרם לבלבול, קל וחומר אם העבריינים הצליחו להמלט... במקרה אחר: מתנדב מגיע לזירת בילוש כשהוא עם אפוד או עם כחולים והעבריינים קלטו אותו ונמלטו, אני משער שגם כאן המתנדב ינזף או יענש על ששיבש את פעולת הבלשים וגרם לבריחת הפורצים... ובמקרה השלישי: מתנדב מגיע לזירת בילוש כשהוא ללא אפוד, והצליח ללכוד את העבריינים. אני מניח שהוא יזכה לטפיחה על השכם ולמילות שבח... לכן עדיף לך המתנדב לדאוג לעצמך (כיסוי תחת) ולברר בעיר שלך את הנוהלים מבעל סמכות כלשהו - אפילו במחיר של הפסד תפיסת הפורצים. לא לשכוח שכניסה לזירת בילוש היא רק אם הבילוש והשוטרים בקשו עזרה מכוחות הנמצאים קרוב לאירוע, וגם אז רצוי לתאם איתם מראש. או צל"ש או טר"ש - אם תתפוס יתכן ויעלימו עין מנוהל שגוי שבצעת, אם תפספס תנזף, ולעיתים גם אם פעלת לפי הנוהלים.

שלום30

New member
לרסס ולאבק

לעיתים מרססים בנוזלים כלשהם חלקים וחפצים מהזירה על מנת למצוא שרידים ועקבות, לעיתים מאבקים באבקה (אלומין ופחם) חפצים וחלקים מזירת הפשע על מנת למצוא טביעות אצבעות ועקבות. טביעות אצבע, עקבות ושרידים שונים (שערות, נוזלי גוף, פיח, רסיסים וכו') יכולים לסייע לחוקרים בגילוי וזיהוי האנשים שהיו בזירת הפשע ובסוג הפעולה שבצעו בזירה.

יצא לך לרסס כשהתנדבת???

לא ראיתי מתנדבים מבקים ומרססים בחיים שלי לא ראיתי

שוטר82

New member
זה בעיקרון הזיהוי פלילי מתעסקים עם

הנושא הזה- יש להם את כל ההמצאים להתעסק עם זה.

Super Go

New member
תלוי במצב...

במידה ותפסתם את החשודים על חם, ומקסימום אחד מהם זרק את המברג שלו אתם יכולים לשייך אותו לכך בדו"ח פעולה, ואת כל כלי הפריצה אתה אוסף ומביא אותם לתחנה/מרחב יחד עם החשודים ואתה חייב לסמן כל כלי פריצה ומוצג ב"תג מוצג", ולציין את כל המוצגים בדו"ח הפעולה ובדו"ח המעצר. מה שכן, אם הם שברו את הצילינדר של דלת, אותו צריך לקחת ולתת למז"פ, כל צילינדר של דלת שנשבר הוא כמו ט.א. ואולי בעזרת הצילינדר הזה אפשר לקשר לתיקי התפרצות נוספים.

שלום30

New member
יצא לי לרסס אך לא כמתנדב.

עד כמה שידוע לי (יתכן ואני טועה) אין מתנדבים במסלול זיהוי פלילי.

תמיד ידעתי שהוא שוטר או היה שוטר

אני שמחה

קרבינוש

New member
גם אני ריססתי כמה פעמים כנסו תדעו

פעם ריססתי באם16 כמה בובות קרטון ובקבוקים במחצבה איפה שהייתי גר פעם וכל הקיץ הזה ריססתי מקקים ונמלים ב קיי300 של סנו ותאמינו לי פגעתי והם מתו מזה !!!

למעלה